aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜιχαήλ: «Τι να πω για τον ΑΠΟΕΛ; Είναι κρίμα…»

Μιχαήλ: «Τι να πω για τον ΑΠΟΕΛ; Είναι κρίμα…»

Ο Κύπριος τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχάηλ, ο οποίος αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ, όπως έγινε γνωστό, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στη νίκη με 2-1 επί του Ατρόμητου στο κύπελλο Ελλάδος. Ο Μιχαήλ, μέσω δηλώσεών του στον Active, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του μετά από την σπουδαία του εμφάνιση, εξέφρασε τις απόψεις του, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε ο ΑΠΟΕΛ.

«Κατ’ αρχάς ήξερα πως θα έπαιζα στο κύπελλο, μου το είπε ο προπονητής από την πρώτη μέρα της εβδομάδας και προετοιμαζόμουν ψυχολογικά γνωρίζοντας πως θα έχω απέναντί μου μία σπουδαία ομάδα όπως ο Ατρόμητος και ήμουν έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε κάνοντας το καλύτερο που μπορούσα», είπε αρχικά.

Αν τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του να προσαρμοστεί νωρίς, είπε: «Θα το έλεγα πως οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με έκαναν να νιώθω σαν αν είμαι εδώ για πολλά χρόνια. Η ψυχολογία κι όλα αυτά που μου πρόσφεραν οι συμπαίκτες μου ωφέλησαν σε αυτή την εμφάνιση. Αν μου έλεγε κανείς πριν από το παιχνίδι πως θα έκανα τέτοια εμφάνιση, θα έλεγα “μακάρι” και “ελπίζω”. Γενικά η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή και είχαμε και αλλαγές αφού ντεμπούτο εκτός από μένα, έκαναν άλλοι τέσσερις παίκτες».

Διαβάστε επίσης: Focus στον «ιπτάμενο» Νεόφυτο Μιχαήλ

«Η θέση που παίζω είναι πολύ δύσκολη. Ένας παίζει εκεί. Ο θεσμός του κυπέλλου προσφέρεται και για τον δεύτερο τερματοφύλακα ώστε να πάει πάρει λεπτά στα πόδια του. Είναι επιλογή του προπονητή στο εξής, αν θα μου δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Έδειξα πως νιώθω και πως είμαι έτοιμος. Καθημερινά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κι ό,τι έλθει», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Πρώτη φορά είμαι εκτός Κύπρου για να παίξω, είναι κάτι διαφορετικό για μένα. Επαναλαμβάνω πως με βοήθησαν πολύ οι συμποδοσφαιριστές μου και οι προπονητές στο να ενταχθώ νωρίς σύντομα και να συνηθίσω τις προπονήσεις και το επίπεδο και γενικά στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ καλό. Είναι υψηλό το επίπεδο στη Σούπερ Λίγκα, αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής ομάδες με ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιο έτοιμες».

Διαβάστε επίσης: Νίκη για ΠΑΣ με κορυφαίο ΑΠΟΕΛίστα!

Για την προσαρμογή του στα Γιάννινα, πρόσθεσε: «Το ότι είμαι στα Ιωάννινα με βοήθησε στο να προσαρμοστώ πιο γρήγορα διότι είναι πιο κλειστή η κοινωνία δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που είναι μεγαλουπόλεις και οι άνθρωποι εδώ με έκαναν να προσαρμοστώ και με υποδέχθηκαν σαν να είμαι χρόνια. Γενικά οι συμπαίκτες μου και ο Στέφανος Σιόντης που έπαιξε στη Δόξα με κάνουν να νιώθω πολύ καλά. Με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Μου λείπει μόνο η οικογένειά μου… Όλα τα υπόλοιπα είναι όπως στην Κύπρο».

Αν πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική Κύπρου, σημείωσε: «Το ελπίζω. Με την κάθε ευκαιρία που μου δίδεται θέλω να αποδείξω πως μπορώ να βρίσκομαι κάτω από τα δοκάρια και όσο περισσότερα λεπτά πάρω να είναι το οδήγημα για να με καλέσει ξανά ο Ομοσπονδιακός προπονητής. Αυτός είναι ο στόχος όλων των ποδοσφαιριστών. Δεν σταματάμε ποτέ να δουλεύουμε και περιμένουμε την ευκαιρία».

Για τον ΑΠΟΕΛ, είπε: «Παρακολουθώ την πορεία του ΑΠΟΕΛ, εννοείται. Τι να πω; Είναι γενικά άσχημη η κατάσταση, ειδικά μετά την ήττα από τη Δόξα. Ελπίζω σύντομα να αλλάξουν τα δεδομένα και να ξεκινήσει η ομάδα να ανεβάζει ρυθμούς διότι είναι κρίμα. Έχει καλούς παίκτες και πολύ καλά παιδιά η ομάδα».

Αν σκέφτεται την θέλησή του να μείνει στον ΑΠΟΕΛ και να διεκδικήσει θέση όταν επιστρέψει, ο Μιχαήλ πρόσθεσε: «Αυτό είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Μετά από ένα χρόνο δανεισμό, όταν επιστρέψω στην Κύπρο θα βάλουμε τα πράγματα κάτω, συζητήσουμε και θα δούμε. Εξαρτάται από την απόδοσή μου και πως θα πάει η σεζόν. Μακάρι να είμαστε υγιείς και βλέπουμε…».

Καταλήγοντας, μίλησε για την ιδιαιτερότητα της θέσης του τερματοφύλακα: «Δεν είναι εύκολο. Το βλέπουμε με πολλούς τερματοφύλακες παγκοσμίως. Να παίξεις ένα ματς μετά από ένα χρόνο αποχής, μπορεί λιγότερο, μπορεί και περισσότερο, είναι δύσκολο, μέχρι να βρεις ρυθμό να μπεις μέσα στο παιχνίδι κι εξαρτάται πως θα σου βγει το παιχνίδι από την αρχή. Μπορεί να κάνεις 2-3 καλές αποκρούσεις να πάρεις ψυχολογία, μπορεί και με ένα λάθος να σε πάρει από κάτω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ