aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜασούρας: Ξεκίνησε «σεληνιασμένος» τον Φλεβάρη

Μασούρας: Ξεκίνησε «σεληνιασμένος» τον Φλεβάρη

Στον άνθρωπο «κλειδί» του Ολυμπιακού ώστε να κερδίσει χθες (9/2) τον Παναιτωλικό στην παράταση με 3-1 και να συνεχίσει στο Κύπελλο Ελλάδος αποδείχθηκε ο Γιώργος Μασούρας, καθώς ήρθε από τον πάγκο και χάρις σε 2 δικά του τέρματα οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν τον αποκλεισμό (τα «καναρίνια» θα έπαιρναν το «εισιτήριο» για τους «4» αν έμενε μέχρι το τέλος το 1-1 που ήταν και το σκορ μετά τη συμπλήρωση των 90′).

Πλέον σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αφού ο 27χρονος μεσοεπιθετικός «καθάρισε», σε μεγάλο βαθμό, ως αλλαγή και την αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση με τον Ιωνικό, όπου εκ νέου βρήκε δίχτυα (και όχι μόνο) και αυτόματα επιβεβαιώνεται πως μπήκε στον Φλεβάρη με το… πόδι στο γκάζι.

Κάτι που κρίνεται πάρα πολύ σημαντικό καθώς ακολουθούν για το club δύσκολες εγχώριες αναμετρήσεις αλλά και τα παιχνίδια με την Αταλάντα για το Europa League (στις 17 και 24 Φλεβάρη), ενόψει των οποίων στέλνει «μήνυμα» στον Τζαμπιέρο Γκασπερίνι πως μπορεί να αναγορευτεί σε Νο1 «πονοκέφαλό» του. Οπως δηλαδή έχει πολλάκις πράξει στο παρελθόν και για αρκετούς άλλους προπονητές.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.

Στο μήνα που «τρέχουμε» έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής 155 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) σε 3 διαφορετικά παιχνίδια (2 με Παναιτωλικό στο Φάληρο, 1 με Ιωνικό στη Νίκαια), αφού φαίνεται πως παίρνει «ανάσες» από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει τα εξής:

Α) Σημείωσε 3 γκολ, εκ των οποίων το 1 το «έφτιαξε» ο ίδιος.

Β) Κέρδισε 1 πέναλτι που σκόραρε ο Τικίνιο.

Γ) Απώλεσε 2 καλές ευκαιρίες.

Δ) Δημιούργησε 1 κλασική για συμπαίκτη του.

Δεν τα λες και λίγα…

Πιο αναλυτικά στον πρώτο αγώνα του μήνα, με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα (3-1), αντικατέστησε τον Βαλμπουενά στο 62′ και μέχρι το φινάλε «φλέρταρε» μία φορά με το γκολ και πιο συγκεκριμένα με ένα σουτ στο 71′ (για όσους θυμούνται εκείνη η φάση ξεκίνησε από τον ίδιο, όταν με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τικίνιο μέσα στα αντίπαλα καρέ και εκείνος έστρωσε με το στήθος στον Καμαρά).

Μερικές ημέρες μετά ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 στη Νεάπολη, όπου αντικατέστησε τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 43′. Στο 54′ καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρομαό και λίγο αργότερα (56′) ο Τικίνιο ευστόχησε από τα 11 βήματα, ενώ αμέσως μετά (58′) σκόραρε ο ίδιος και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

Μέχρι που φτάσαμε στη χθεσινή ρεβάνς με τους «κυανοκίτρινους» για το Κύπελλο, η οποία και… έσπασε «καρδιές». Στο 54′ πέρασε αντί του του Φαντιγκά και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το ζευγάρι στην παράταση καθώς «έγραψε» το 2-1 για τους Πειραιώτες και «ισοφάρισε» έτσι το αποτέλεσμα του Αγρινίου.

Στον έξτρα χρόνο δημιούργησε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τικίνιο (95′), ο ίδιος είδε στο 112′ το σουτ του να περνά λίγο άουτ και στο 115′ βρήκε εκ νέου δίχτυα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους «ερυθρόλευκους» που δεν άλλαξε ως το φινάλε. Μάλιστα το 3-1 ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όταν και άπλωσε το «ερυθρόλευκο» παιχνίδι.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω ο Φλεβάρης… κατοχυρώνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ως «ο μήνας του Μασούρα» ή πιο σωστά ως «ακόμη ένας μήνας του Μασούρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ