aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜαρτίνς: «Να ζήσουμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ»

Μαρτίνς: «Να ζήσουμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ»

Την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του πως θα κάνει αυτό που… πρέπει στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης για το Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά ζήτησε περισσότερη αποτελεσματικότητα και λιγότερα λάθη σε σχέση με το ματς κόντρα στην Άιντραχτ.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για:
-το αν θα υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα ή διάταξη: «Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μετά το ματς με την ΑΕΚ. Ο Καρμπόβνικ κι ο Κούντε χθες προπονήθηκαν κανονικά. Με την εξαίρεση του Φορτούνη που θα αργήσει να επιστρέψει, όλοι είναι διαθέσιμοι. Δεν πρόκειται όμως να αποκαλύψω για πρόσωπα και διάταξη, παρότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί».

-αν τον προβληματίζουν τα λάθη στην άμυνα: «Με την ΑΕΚ κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, σε επίπεδο τακτικής. Παίξαμε έξυπνα και εφαρμόσαμε όσα είχαμε πει αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Τα λάθη στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και δεν μπορείς πάντα να τα ελέγξεις. Τα λάθη ήταν ατομικά και όχι της ομάδας. Αν υστερούσαμε σαν ομαδική λειτουργία θα προβληματιζόμουν. Τα ατομικά λάθη συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας απέναντι στην ΑΕΚ».

-τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το ματς με την Άιντραχτ: «Στη Γερμανία χάσαμε δίκαια, αλλά εδώ ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν δεν μας άξιζε η ισοπαλία, πόσω μάλλον δεν μας άξιζε η ήττα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, ενώ ο αντίπαλος με δύο αντεπιθέσεις κατάφερε να μας πάρει το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι για να αποτρέψουμε αυτό που έγινε εντός με την Άιντραχτ και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι τότε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο για μας».

-το αν διαφοροποιούν τα πλάνα του οι αλλαγές σε διάταξη και πρόσωπα που ετοιμάζει ο Βίτορ Περέιρα: «Υπάρχει αμφιβολία για το αν θα παίξει με τέσσερις ή πέντε αμυντικούς η Φενέρ. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, είτε η ομάδα του Βίτορ παίξει πιο επιθετικά, είτε πιο αμυντικά. Όταν λέμε πως θα προσαρμοστούμε, δεν σημαίνει πως θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ματς, με κατοχή, κυκλοφορία, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας μέσα στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας, ώστε να ζήσουμε μια ακόμη μαγική ευρωπαϊκή βραδιά».

-το αν είναι κίνητρο να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο Europa League δεδομένου ότι θα μετακομίσουν στη διοργάνωση ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Μπενφίκα: «Όχι, δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό να μη συνεχίσουμε στο Europa League. Η διοργάνωση αυτή κάποια στιγμή εξελίσσεται σε ένα μικρό Champions League. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο Europa League, για μας, για τον κόσμο μας. Αυτό προστάζει η ιστορία μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ