Μαρινάκης Vs Κόκκαλης και στη μέση ο θρύλος

Λόγος η επικείμενη πώληση έκτασης γης στην οποία στεγάζονται οι Ακαδημίες των ερυθρόλευκων…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είναι απίστευτη η κόντρα -στα όρια του «εμφύλιου»- που ξέσπασε στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ανάμεσα σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Σωκράτη Κόκκαλη. Ο λόγος η επικείμενη πώληση έκτασης γης που ανήκει στην εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη και στην οποία στεγάζονται οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει πάρει θέση και τάσσεται υπέρ του νυν προέδρου των ερυθρόλευκων, αφού βλέπουν ότι από τη διαμάχη αυτή το «μάρμαρο» θα το πληρώσει η ομάδα, κάτι που με κανένα τρόπο δεν αποδέχονται.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις ένθεν κακείθεν βγαίνουν στην επιφάνεια απίστευτες αποκαλύψεις, οι οποίες ήταν μέχρι ενός σημείου γνωστές (όπως τα χρέη που άφησε στην ΠΑΕ ο τέως πρόεδρος με την αποχώρησή του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα κ.λπ., κ.λπ.) πήραν ωστόσο τεράστιες διαστάσεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι αυτή τη φορά στη μέση μπαίνει η ομάδα και όχι τα κομματικά και τα προσωπικά συμφέροντα.

Διαβάζοντας ή παρακολουθώντας κάποιος τα τεκταινόμενα στους ερυθρόλευκους, πιθανόν να δώσει δίκιο στον Μαρινάκη, αφού εκτός των άλλων (οπαδικά, συναισθηματικά κ.α.) ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στον συγκεκριμένο χώρο έβαλε τεράστια ποσά για να τον καταστήσει ένα κέντρο από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Χώρια ότι από εκεί εκκολάπτονται οι μελλοντικοί αστέρες, οι παίκτες που θα στηρίξουν και θα πάρουν θέση στην ομάδα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι και ο Κόκκαλης θα δει το δικό του συμφέρον, των εταιρειών του και όχι αυτό που λέει το συναίσθημα, ανεξάρτητα από τα όσα του καταλογίζουν «φίλοι» και «εχθροί». Το γεγονός ότι στη μέση της διαμάχης αυτής βρίσκεται ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που κάνει αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τη διάκριση, δεν αποκλείεται η κόντρα ν’ αφήσει τα σημάδια της. Και η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη όσο διαιωνίζεται και η κρίση ανάμεσα στους δυο άνδρες -και γενικότερα στην ομάδα- δεν εκτονώνεται! Ενδιαφέρον όμως θα έχει να δούμε και την κατάληξη της κόντρας, αν και όπως έχουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θ’ αλλάξουν τα δεδομένα και ο Μαρινάκης θα βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη, για το καλό της ομάδας, την οποία υπηρετεί.