aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛύγισε τον Άρη και έβγαλε… σφυγμό η Λαμία

Λύγισε τον Άρη και έβγαλε… σφυγμό η Λαμία

Η Λαμία… είναι εδώ! Οι Φθιωτοί βρήκαν δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο και σόκαραν τον Άρη, ο οποίος μείωσε με τον Μπράμπετς αλλά έχασε τη μία φάση μετά την άλλη και γνώρισε την ήττα με 2-1.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και… ανασαίνουν αφού ανέβηκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (ξεπερνώντας τον Ιωνικό που παίζει με τον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό που έχασε από τον Ολυμπιακό), ενώ οι Θεσσαλονικείς έπεσαν 6οι μετά την ήττα τους και τη νίκη του Βόλου επί του ΠΑΣ!

Με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο παίζει την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Λαμία, ενώ ο Άρης φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το ματς

Ο Άρης στα πρώτα λεπτά του αγώνα κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε την κατοχή. Ωστόσο η Λαμία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης χτυπώντας στην πρώτη της φάση. Ο Σιμόν έκανε ωραία πάσα ανάμεσα στην άμυνα του Άρη που… κοιμήθηκε, ο Σλίβκα πήρε ένα κοντρόλ και εκτέλεσε υπέροχα τον Κουέστα για το 1-0.

Το 2-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 26ο λεπτό έπειτα από τραγικό λάθος του Ενκουλού. Ο Βέργος γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα όρια της περιοχής και με τον Κουέστα εκτός θέσης, πλάσαρε για το 2-0. Ο Άρης ήταν σε απόλυτο σοκ που έβλεπε τη Λαμία να προηγείται με δυο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το ημίχρονο.

Στην συνέχεια το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Άρη προς το τέλος του ημιχρόνου να αρχίζει να απειλεί την αντίπαλη εστία και να ψάχνει να βρει το γκολ. Τελικά αυτό ήρθε στο 44ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, ο Νταρίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μπράμπετς με νέα κεφαλιά, εκτέλεσε τον Γκαραβέλη για το 2-1. Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με τη Λαμία να πηγαίνει στα αποδυτήρια και να προηγείται του Άρη.

Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε το δεύτερο ημίχρονο και τις δυο ομάδες να έχουν καλές στιγμές για γκολ, ωστόσο ο Άρης φαινόταν ότι… το ήθελε πιο πολύ. Στο 55ο λεπτό ο Πίρσμαν έκανε την σέντρα, ο Ματέο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 60’ η Λαμία είχε μια μεγάλη στιγμή, όταν ο Σλίβκα έβγαλε στην αντεπίθεση τον Μαρτίνεθ που άδειασε έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα με τεράστια επέμβαση κράτησε όρθιο τον Άρη!

Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «κίτρινων» να απειλήσουν, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φαμπιάνο ήταν αμαρκάριστος στα όρια της μικρής περιοχής αλλά έκανε τραγικό τελείωμα! Στην συνέχεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν συνεχώς την αντίπαλη εστία ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού ήταν… τρομερά άστοχοι!

Η ομάδα του Τόλη Τέρζη είχε ακόμα μια μεγάλη φάση στο 78’ όταν ο Νταρίντα έκανε μια φοβερή μπαλιά στον Καμάτσο, αυτός έβγαλε τον Γκρέι απέναντι στον Γκαραβέλη αλλά ο φορ του Άρη έκανε τραγικό τελείωμα από τα δύο μέτρα. Ο Άρης έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο 90+3’ για να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά μετά την εξαιρετική πάσα του Καμαρά που έβγαλε φάτσα με την εστία τον Λάζαρο, ο τελευταίος είδε το πλασέ του στην κίνηση να απομακρύνεται με αυτοθυσία από τον Σαραμαντά και το 2-1 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ