aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Λύγισε τη Λαμία των 10 παικτών ο Άρης!

Χωρίς να εντυπωσιάσει και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες από το 37’ λόγω αποβολής με απ’ ευθείας κόκκινη του Ελευθεριάδη, ο Άρης πέρασε από το ΔΑΚ, επικρατώντας 1-0 χάρη στο γκολ του Μπράμπετς στο 50’.

Ο κεντρικός αμυντικός των «κίτρινων» νίκησε τους πάντες στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Γκάμα και με κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61’, όταν ο Νούνιες σημάδεψε στο δοκάρι και στην επιστροφή, ο Καραμάνος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Με αυτό το τρίποντο, ο Άρης ανέβηκε στους πέντε βαθμούς (υπολογίζοντας πάντα το -6 από την αρχή της σεζόν) ενώ η Λαμία παρέμεινε στους τέσσερις, σε ένα ματς που ενδεχομένως να άξιζε και κάτι καλύτερο.

Το ματς

Σε χαμηλό τέμπο άρχισε η αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας, ωστόσο σε αυτά τα πρώτα λεπτά ο Άρης ήταν αυτός που πραγματοποίησε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη με την κεφαλιά του Μπερτόγλιο να περνά άουτ, έπειτα από τη σέντρα του Μαντσίνι από τα δεξιά. Γενικότερα, πάντως το ματς ήταν ισορροπημένο και ενδεχομένως στα σημεία ήταν καλύτερη η Λαμία.

Στο 14’ ο Ρόμανιτς πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο και τελικά ο Ελευθεριάδης που ήταν ο αντικαταστάτης έμελλε να είναι ο μοιραίος της ομάδας του, καθώς στο 37’ πραγματοποίησε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα, με τον Κουμπαράκη να βγάζει αρχικά την κίτρινη κάρτα, αλλά το ξανασκέφτηκε και τελικά έδειξε απ’ ευθείας την κόκκινη, αφήνοντας τη Λαμία με 10 παίκτες. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Άρης μετέφερε την πίεσή του στα καρέ των γηπεδούχων και μέσω μίας στατικής φάσης βρήκε το γκολ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, στο 50’ ο Μπρούνο Γκάμα με μια εξαιρετική εκτέλεση έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο ανενόχλητος Μπράμπετς με το κεφάλι νίκησε τον Γκαραβέλη, που δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό σε αυτή την περίπτωση.

Παρά τα εις βάρος της δεδομένα, η Λαμία όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά έδειξε πολύ μεγάλη διάθεση και τόλμη να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 61’ λίγο έλειψε να δικαιωθεί με τη μεγάλη διπλή ευκαιρία των Νούνιες (δοκάρι) και του Καραμάνου, με τον τελευταίο να χάνει μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χρονιάς. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ, χάρη και στον Γκαραβέλη που πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση στο 67’, αλλά το ζητούμενο έγινε.

Ο Άρης πήρε μεγάλη νίκη, που εκτός από βαθμολογική ώθηση δίνει και ψυχολογική εν όψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης – Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ – Μπεχαράνο (58’ Αραμπούλι), Νούνιες – Τιρόνε (58’ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14’ Ελευθεριάδης), Μανούσος (58’ Τζανδάρης) – Καραμάνος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Ματίγια (74’ Εντιαγέ), Τζέγκο – Μαντσίνι (59’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (90’+2′ Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (74’ Ιτούρμπε) – Καμαρά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ