aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUE«Κέρασε» πρόκριση τον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ!

«Κέρασε» πρόκριση τον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ!

Την πρόκρισή του στα playoffs του Europa Conference League πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (12/8) ο ΠΑΟΚ.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» -έχοντας σε εκπληκτική βραδιά αρχικά τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (γκολ και ασίστ), αλλά και τον Ομάρ Ελ Καντουρί- επικράτησε 2-0 της Μποέμιαν, γύρισε το εις βάρος του 2-1 από το πρώτο ματς και με συνολικό σκορ 3-2 εξασφάλισε την πρόκρισή του. Εκεί, όπου θα βρει μία εκ των Ριέκα ή Χιμπέρνιαν (1-1 το πρώτο ματς).

Γκολ με το… καλησπέρα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 4′ με τον Σβαμπ, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το 2-0 στο 28′. Με την Τούμπα -που είχε κόσμο, ύστερα από από τον Μάρτιο του 2020- να «φωνάζει» για τη μη καταμέτρηση του γκολ του Ελ Καντουρί στο 34′ (η μπάλα φαίνεται να περνάει ολόκληρη τη γραμμή, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι).

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το αγαπημένο του 4-2-3-1 και ξεκινώντας ως βασικούς τον Κούρτιτς -για πρώτη φορά-, αλλά και τους Μπίσεσβαρ και Μιχαηλίδη στις δύο θέσεις που ήταν ερωτηματικά πριν το ματς. Με τους δύο πρώτους να είναι οι μοναδικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Ιρλανδίας, αντικαθιστώντας τους Εσίτι και Καγκάβα, αντίστοιχα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, ενώ στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- άρχισαν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Κούρτιτς και Σβαμπ. Σε ρόλο δεκαριού ο Μπίσεβαρ, ο οποίος είχε αριστερά του τον Ελ Καντουρί, δεξιά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και μπροστά του τον Ολιβέιρα.
Από την άλλη, ο Κιθ Λονγκ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-1-4-1 και τους Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Ντεβόι, Τίρνεϊ, Μπαρτ και Κέλι.

Το ματς:
Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0) μόλις στο 4′! Ο Μπίσεσβαρ βρήκε με γλυκιά σέντρα τον Σβαμπ στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, με τον Αυστριακό μέσο να στέλνει με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, χωρίς ωστόσο να το εξαργυρώσουν άμεσα με ένα δεύτερο γκολ. Αντίθετα, η Μποέμιαν μετά την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, άρχισαν να απειλούν την εστία του Πασχαλάκη. Στο 15′ ο Μιχαηλίδης επενέβη στη σέντρα προς τον Κέλι, με την μπάλα όμως να κατευθύνεται προς τα δίχτυα της ομάδας του. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας πορτιέρε εκτινάχθηκε σωτήρια, διώχνοντας σε κόρνερ. Ενώ, στο 18′ μετά την απομάκρυνση του Μιχαηλίδη σε πρώτο χρόνο, ο Κόουτ πήρε το «ριμπάουντ», με το σουτ του να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Οι Ιρλανδοί δεν μπόρεσαν να βρουν την ισοφάριση, με τον ΠΑΟΚ να τους τιμωρεί στο 28′: O Μπίσεσβαρ από δημιουργός μετετράπη σε εκτελεστή και αξιοποίησε την υπέροχη κάθετη του Ελ Καντουρί, η οποία τον έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ, πλασάροντας εύστοχα για το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς , οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική μέρα την τριάδα Μπίσεσβαρ-Ελ Καντουρί-Σβαμπ απείλησαν με δύο σουτ εκτός περιοχής στο 34′. Το πρώτο, από τον Ζίβκοβιτς, μπλοκαρίστηκε από τον Τάλμποτ, ενώ εκείνο του Ελ Καντουρί χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ξεσήκωσε τους ανθρώπους του «δικεφάλου του Βορρά» -οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι στο κατέβασμά της έχει περάσει τη γραμμή τέρματος-. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν στο 42′ ο Ελ Καντουρί -ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ζίβκοβιτς- αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή και στο δεύτερο μέρος, με τον Ζίβκοβιτς να στρώνει στον Μπίσεσβαρ στο 53′ αλλά το πλασέ του τελευταίου να φεύγει ελάχιστα έξω. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν πολύ ωραία την μπάλα στο 59′, ωστόσο ο Ολιβέιρα καθυστέρησε ελάχιστα να ενεργήσει, με το γύρισμά του να απομακρύνεται από την αντίπαλή άμυνα. Για μια Μποέμιαν, η οποία απείλησε στο 61′ με την κεφαλιά του Κέλι από το ύψος της μικρής περιοχής, που πέρασε άουτ.

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Εσίτι αντί του Κούρτιτς στο 73′ (όπως και τον Σφιντέρσκι αντί του Ολιβέιρα), προκειμένου να προστατεύσει τα μετόπισθέν του. Παρόλα αυτά, η ομάδα του ήταν εκείνη που συνέχιζε να απειλεί. Κορυφαία ευκαιρία της εκείνη στο 87′, όταν ο Σφιντέρσκι αργοπόρησε να εκτελέσει εντός της μικρής περιοχής. Με τον Γουόρντ, όμως, να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 90’+4′, ο ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος το υπέρ του σκορ και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης – Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια – Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί – Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρσκι).

Μποέμιαν (Κιθ Λογνκ, 4-1-4-1): Τάλμποτ – Λάιονς (86′ Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν – Μπάκλεϊ – Κόουτ (62′ Γουόρντ), Ντεβόι, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ – Κέλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ