aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚαραπαπάς: «Να ισχύσουν αυτά που έχουμε πει για ελίτ διαιτητές, αλλιώς θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα»

Καραπαπάς: «Να ισχύσουν αυτά που έχουμε πει για ελίτ διαιτητές, αλλιώς θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα»

Ο Κώστας Καραπαπάς, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» εναντίον των Τάκη Μπαλτάκου και Στιβ Μπένετ, προέδρου της ΕΠΟ και αρχιδιαιτητή αντίστοιχα.

Στην αναγκαιότητα ώστε να τηρηθεί η συμφωνία για παρουσία Elite διαιτητών στα ματς των play-offs, στάθηκε ο Κώστας Καραπαπάς, εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, μέσω των όσων είπε στα «Παραπολιτικά 90,1». Οπου εξαπέλυσε εκ νέου «επίθεση» στον Τάκη Μπαλτάκο, πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και στον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ. «Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες και πρέπει να υπάρχει μία ενημέρωση στο φίλαθλο κοινό για το τι πραγματικά έχει συμβεί, γιατί κάποιοι σκοπίμως προσπαθούν να το μπερδέψουν, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Ο κύριος Μαρινάκης, τόσο ως πρόεδρος του Ολυμπιακού όσο και ως πρόεδρος της Super League, ένας είναι ο άνθρωπος, δεν έχει διαφορετικές απόψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία είναι η άποψή του για το πώς μπορεί να πάει μπροστά, αλλά και ο κάθε πρόεδρος σοβαρής ομάδας στην Ελλάδα, και θέλει να δει το ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά χωρίς μεγάλα λόγια και παραφιλολογίες. Τι θέλει; Θέλει το πιο απλό, να γίνουν δηλαδή τα πλέι οφ του πρωταθλήματος χωρίς να έχουμε Νταμπάνοβιτς, χωρίς να έχουμε Ιρακινούς, Αλβανούς και χωρίς διαιτητές από τη Σαουδική Αραβία. Θέλει τέλος πάντων κανονικούς ελίτ διαιτητές και διαιτητές τοπ, να διαιτητεύουν τα παιχνίδια των πλέι οφ, γιατί αυτό είναι το σωστό και αυτό θα πρέπει να θέλει ο κάθε φίλαθλος αλλά και γιατί αυτό αποφάσισε η Super League και οι έξι ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στα πλέι οφ. Αν παρερμηνεύτηκαν τα λόγια και έλεγαν μετά ότι η Super League και ο κύριος Μαρινάκης θα επιλέγουν διαιτητές, αυτά είναι ανοησίες που έχουν να κάνουν με ασόβαρους ανθρώπους όπως είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν μαζευτεί στην Ομοσπονδία», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε. «Στη συνάντηση που έγινε στην οποία όπως ξέρετε ότι ήμουν παρών, αυτό που είπε ο κύριος Μαρινάκης ήταν απλό, είπε ‘’κύριοι σε τι διαφωνούμε; Εμείς θέλουμε να μην ξέρουμε τον διαιτητή που θα έρθει, να τον βλέπουμε στο γήπεδο, να σφυρίζει καλά και μετά να τον ξεχνάμε, αυτό θέλουμε αν θέλουμε να πάμε παρακάτω’’. Θέλουμε λοιπόν τοπ διαιτητές, αυτούς τους διαιτητές στους οποίους κανείς δεν μπορεί να ψιθυρίσει στο αυτί, κανείς δεν μπορεί να τους πάει βόλτα για καφέ και να τους λέει ποιος πάγκος είναι κακός και πρέπει να παίρνει κάρτα και ποιος πάγκος δεν παίρνει. Και η Super League η οποία είναι σοβαρός οργανισμός θα επικοινωνήσει με την UEFA και τις μεγάλες Ομοσπονδίες για να βοηθήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φέρνουν ελίτ και τοπ διαιτητές και να τους ορίζει η ΚΕΔ, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Δηλαδή ποιο είναι το παράλογο σε αυτό; Είναι ακριβώς αυτό το οποίο ζήτησαν οι ομάδες. Ο κύριος Μπαλτάκος, λοιπόν, που παριστάνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον τελευταίο καιρό όχι μόνο συμφώνησε με την πρόταση του κύριου Μαρινάκη, αλλά είπε πως ο κύριος Μπένετ δεν μπορεί να φέρει τοπ διαιτητές, αποδεδειγμένα δεν έχει τη δυνατότητα. Ξέρετε δεν μπορεί να στέλνει η κυρία Μαρίνου μέιλ από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Μάλτα και έτσι να νομίζουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τοπ διαιτητές. Τους φέρνεις μόνο αν ξέρεις τους ίδιους τους τοπ διαιτητές και αν μπορείς να μιλήσεις με τις Ομοσπονδίες της FIFA και της UEFA, έτσι φέρνουμε τοπ διαιτητές, δεν τους φέρνεις αν μία υπάλληλος της ΕΠΟ στέλνει γράμμα και λέει στην Ομοσπονδία στείλε μου έναν ελίτ διαιτητή, δεν παραγγέλνεις φρυγανιές ελίτ διαιτητές στο σούπερ μάρκετ, διαιτητές θέλεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι τοπ διαιτητές κύριοι δεν ακούνε, δεν μπορεί κανείς να τους κατευθύνει, δεν μπορεί κανείς να τους επηρεάσει για αυτό είναι και ελίτ. Ο κύριος Μπαλτάκος, λοιπόν, όχι μόνο συμφώνησε σε αυτά που είπε ο κύριος Μαρινάκης, γιατί στο τέλος της ημέρας πρέπει να δούμε ποιοι φορούν φούστες και ποιοι φορούν παντελόνια σε αυτήν τη χώρα, αλλά ξέρετε τι ζήτησε; Να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση. Δηλαδή η Super League του κύριου Μαρινάκη και η ΕΠΟ στην οποία προεδρεύει ο κύριος Μπαλτάκος να βγάλουν κοινή ανακοίνωση στην οποία θα λένε πως ήρθαν σε απόλυτη συμφωνία ΕΠΟ και Super League να έρθουν ελίτ διαιτητές γιατί η ΕΠΟ είναι ανίκανη να φέρει ελίτ διαιτητές. Έτσι λοιπόν ήρθε στη συνάντηση και ο κύριος Τριανταφύλλου του Γραφείου Τύπου της ΕΠΟ για να βγει η κοινή ανακοίνωση. Μέσα στο γραφείο όπως γνωρίζετε και από δημοσιεύματα ήταν και ο Λεωνίδας Θωμαΐδης ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Super League 2 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.Αργότερα διάβασα μία ανακοίνωση η οποία ακολούθησε της συνάντησης. Καταλαβαίνω προφανώς πως στο ενδιάμεσο κάποιοι έδωσαν εντολή στον κύριο Μπαλτάκο να κάνει κάτι άλλο και αυτό έκανε, δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πλέον».

Μετά είπε ότι «για το άλλο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση, ειπώθηκαν τα πράγματα ακριβώς όπως τα είπε ο κύριος Μαρινάκης στη δήλωσή του. Δηλαδή ο κύριος Μπαλτάκος μας είπε ότι απειλήθηκε και του είπαν θα βάλει μαύρη γραβάτα και θα πενθήσει τα παιδιά του και δεν το ανέχεται αυτό και ζήτησε αστυνομική παρακολούθηση για την οικογένειά του και δεν μπορεί μόνος του και θέλει από έναν ακόμη θεσμικό παράγοντα όπως είναι ο πρόεδρος της Super League να κάνει μία παρέμβαση και να παρακαλέσει το Υπουργείο. Έγινε επιτόπου αυτό, πήρε ο κύριος Μαρινάκης στο Υπουργείο και είπε ‘’ο άνθρωπος εδώ απειλείται, είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κάντε ό,τι μπορείτε σας το ζητάμε και εμείς ως Super League, κάντε ό,τι μπορείτε’’. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να απειλείται, φανταστείτε λοιπόν πως αισθανθήκαμε εμείς με τη συμπεριφορά που ακολούθησε. Για τη διάψευση του Μπαλτάκου δε θέλω να πάρω θέση γιατί έχω σοβαρά πράγματα να κάνω και δε θέλω να τρέχω στους εισαγγελείς αν πω αυτά που σκέφτομαι.

Αυτό που θέλω να πω είναι να ξεκαθαρίσουν επιτέλους όλοι τη θέση τους, θέλουν πραγματικά ελίτ διαιτητές, θέλουν να γίνονται αλλοιώσεις στο πρωτάθλημα το οποίο είναι ήδη αλλοιωμένο γιατί η βαθμολογία δεν είναι η πραγματική, θέλουν να έχουμε ελίτ διαιτητές, ναι ή όχι; Θέλουν να έρθουν στα πλέι οφ ελίτ διαιτητές να πάρει το πρωτάθλημα αυτός που το αξίζει πραγματικά χωρίς ουρλιαχτά φωνές, θέλουν ή δε θέλουν; Δείτε τι έγινε με τον Μπένετ, κάνουμε επίσημη πρόσκληση στη Super League να έρθει να μας πει ποιο είναι το πλάνο του και το σχέδιό του, να πούμε και εμείς τα παράπονά μας ,όλοι βγάζουν ανακοίνωση για τον Μπένετ. Βγήκε ανακοίνωση από τη Super League την Παρασκευή και λέγαμε ότι με αυτούς που φέρνει θα τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα με τους Ιρανούς και Αλβανούς VARίστες. Είδατε τι έγινε. Δικαιωθήκαμε και αντί να φωνάξουν τον Μπένετ στο γραφείο και να του πουν ‘’κύριε φεύγετε’’, καθόμαστε τώρα και συζητάμε ότι ο κύριος Μπένετ δεν μπορεί. Και κάνει την άλλη χυδαιότητα ο κύριος Μπαλτάκος, καλεί τις ομάδες για την επόμενη Δευτέρα για να λέει την άλλη Δευτέρα ότι δεν προλαβαίνει να φέρει ελίτ διαιτητές για να γίνουν τα ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής πάλι έτσ».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα λύσουν το πρόβλημα αυτοί που είναι τώρα στην ΕΠΟ; Αφού είναι αυτοί οι ίδιοι το πρόβλημα. Και έχουμε μία Πολιτεία η οποία ρεμβάζει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ισχύσουν αυτά που έχουμε πει, αλλιώς θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Σας έχω πει πολλούς μήνες πριν τι θα συμβεί. Έλεγαν ‘’έμεινε πίσω ο Ολυμπιακός βαθμολογικά και για αυτό τα λέτε’’, τώρα ο Ολυμπιακός δεν είναι πίσω λοιπόν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τα ίδια δε λέμε; Δε χρειάζεται να πουν όλες οι ομάδες για τους ελίτ διαιτητές, όπως είδατε δύο ομάδες οι οποίες έβγαλαν δύο ανακοινώσεις είπαν δε θέλουμε τον Κλάτενμπεργκ λες και εμείς είπαμε κάτι τέτοιο, να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή. Είδατε άλλες ανακοινώσεις Βόλου, Άρη και διαρροές του Παναθηναϊκού που έλεγαν εμάς δε μας ενδιαφέρει αν θα είναι ο Μπένετ ή ο Κλάτενμπεργκ αλλά να έχουμε ελίτ διαιτητές. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν ψηφίσει επίσης για ελίτ διαιτητές στην απόφαση της Super League πριν τα πλέι οφ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ήταν καθαρά επικοινωνιακή, ποτέ δεν ειπώθηκε στην κουβέντα πως η Super League θα ορίζει διαιτητές. Κάποια στιγμή θα πρέπει και η Πολιτεία να κάνει κάτι, καταλαβαίνω πως και ο Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θέματα αυτήν την εποχή, ζω και εγώ στην κοινωνία και αφουγκράζομαι και εγώ γύρω μου τι συμβαίνει. Ξέρετε όμως υπήρξε κάποτε Υφυπουργός Αθλητισμού που άλλαζε σε τελικό Κυπέλλου τους βοηθούς, εδώ δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση; Δε βλέπουν τι γίνεται ότι διαλύονται τα πρωταθλήματα στον αέρα, όπως η Super League 2 για παράδειγμα, δεν το βλέπουν; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Δεν είδαν τι έγινε την Κυριακή; Κοιτάμε δηλώσεις ανθρώπων των ομάδων της Super League οι οποίοι λένε δεν θα τελειώσουν τα πλέι οφ. Και κάτι τελευταίο το οποίο νομίζω είναι αρκετά σοβαρό, αυτήν τη στιγμή ενημερώνω για να μην κάνει κανείς τον πονηρό γιατί η πονηριά έχει κοντά πόδια και ειδικά αν είναι ήδη κοντά τα πόδια ή αν είσαι λίγος όχι στο ύψος αλλά στο ανάστημα το γενικό, όπως είναι αυτός ο οποίος κάνει τον πρόεδρο στην ΕΠΟ, σας λέω ότι: Ήδη η Super League όπου υπάρχει ένας μηχανισμός ο οποίος στο τέλος της ημέρας θα αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία ό,τι και να λένε, έχει επικοινωνήσει και έχουν δύο ελίτ διαιτητές οι οποίοι έχουν σφυρίξει ημιτελικό και τελικό Champions League. Τι θα πουν; Ότι δεν τους θέλουν;».

Ακόμη υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε να πάμε στη λογική να έχουμε ελίτ διαιτητές και να δούμε τα συγκλονιστικά πλέι οφ όπου έχουμε τέσσερις διεκδικητές του πρωταθλήματος ή πάμε στη λογική των διαιτητών Νταμπάνοβιτς και τι λέτε θα τελειώσουν τα πλέι οφ ή όχι; Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δε θέλω να είμαι μάντης κακών. Εδώ λένε ότι έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα οι ελίτ διαιτητές, πέρσι και πρόπερσι δεν είχαν; Δεν γινόντουσαν τα άλλα πρωταθλήματα; Άλλαξε κάτι; Ίσα-ίσα που τώρα επειδή είναι λιγότερα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι και περισσότεροι διαθέσιμοι. Σας ξαναλέω πως γίνεται ένας μηχανισμός ο οποίος τώρα έχει φτιαχτεί για την επαγγελματική διαιτησία της Super League αμέσως να βρίσκει δύο ελίτ διαιτητές και ο κύριος Μπένετ ο οποίος έχει αποκτήσει μία υπόσταση φαντάσματος γιατί τους ορισμούς τους κάνει ο Μάνταλος, μην κοροϊδευόμαστε, που είναι; Είναι αρχιδιαιτητής, τον έχετε δει πουθενά; Ας πάρετε εσείς που είστε δημοσιογράφοι τον Ράιλι ο οποίος είναι υπεύθυνος των διαιτητών στην Premier League να σας πει την άποψή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ