aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Και τώρα… ποιος την πιάνει!

Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά ούτε και να αγχωθεί, η ΑΕΚ πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στο ΟΑΚΑ. Όχι μόνο επειδή νίκησε άνετα τον ΟΦΗ με 2-0, αλλά και επειδή εκμεταλλεύτηκε το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ξεφεύγοντας στο +4 από τους Θεσσαλονικείς για τη δεύτερη θέση. Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» δικαιούνται να πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League ακόμη κι αν επιστραφούν οι επτά βαθμοί στον Δικέφαλο του Βορρά από το CAS.

Επίδειξη… κυνισμού από την «Ένωση», που με 2/2 φάσεις στο πρώτο μέρος «καθάρισε» το ματς από ημίχρονο δίνοντας την ευκαιρία στον Μάσιμο Καρέρα να προσφέρει πολύτιμες ανάσες σε παίκτες που τραβούν κουπί. Ο Ολιβέιρα στο 19’ από ασίστ του Παουλίνιο και ο Σβάρνας με προβολή από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια στο 45’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Ταμπουρωμένος στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ, έγινε πιο επιθετικός αλλά δεν απείλησε στην επανάληψη παραμένοντας δίχως νίκη και τελευταίος στα playoffs.

Το ματς

Ο καλά οχυρωμένος ΟΦΗ έδειξε να προβληματίζει την ΑΕΚ από την εκκίνηση του ματς. Η «Ένωση» ζοριζόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και αναζητούσε μάταια ρήγματα, ωστόσο κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Παουλίνιο με εξαιρετική βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ολιβέιρα στην πλάτη της άμυνας και ο Πορτογάλος φορ τελείωσε άψογα τη φάση για το 1-0 στο 19’. Ο Μάσιμο Καρέρα υποχρεώθηκε πρόωρα σε αλλαγή, καθώς ο Αλμπάνης γύρισε το πόδι του σε ανύποπτη φάση στο 14’ και δώδεκα λεπτά μετά άφησε τη θέση του στον Βέρντε. Ο Ιταλός με ένα από τα συνήθη κακά του τελειώματα σπατάλησε την μοναδική άλλη καλά οργανωμένη επίθεση του πρώτου μέρους γυρίζοντας την μπάλα στο πουθενά από πλεονεκτική θέση.

Από μια στημένη φάση στο 45’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια εκτέλεσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Σβάρνας χαϊδεύοντας την μπάλα με προβολή νίκησε τον Γουόλι, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν απόλυτη ευστοχία στο πρώτο μέρος.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε… διαφορετικός από τα αποδυτήρια, καθώς ο Γιώργος Σίμος απέσυρε Περδίκη, Στάικο και Μάνο βάζοντας στη θέση τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους, ανέβασαν τις γραμμές τους και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» παραχώρησαν την κατοχή και αρκούνταν σε αντεπιθέσεις. Ο Καρέρα επέλεξε να δώσει ανάσες σε Ολιβέιρα και Λιβάγια περνώντας στο ματς Αραούχο και Σιμάνσκι στη μία ώρα αγώνα νιώθοντας προφανώς ασφαλής με το 2-0. Σίγουρα, πάντως, αγχώθηκε βλέποντας στο 65’ τον Μπάρκα να βάζει χαλαρά τα χέρια του στο σουτ του Σακόρ εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα η μπάλα να προσκρούσει στο πίσω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Η ΑΕΚ φάνηκε να θορυβείται και στην αμέσως επόμενη φάση ο Αραούχο απέτυχε σε τετ-α-τετ να «καθαρίσει» οριστικά το παιχνίδι με τον Γουόλι να αποσοβεί το τρίτο γκολ. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ύψωσε «στοπ» και στα σουτ του Παουλίνιο απλό πλάγια θέση στο 74’ και στο 77’, ενώ ο Ιταλός τεχνικός συνέχισε το ροτέισον αποσύροντας στο 80’ Κρίστισιτς και Μάνταλο, με Τσιγκρίνσκι και Σαμπανάτζοβιτς να περνούν στο ματς και το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2. Βέρντε και «Σάμπα» έχασαν διπλή ευκαιρία για το 3-0 και κάπου εκεί το παιχνίδι… έσβησε, με τις δύο ομάδες να μην έχουν διάθεση, ίσως και κουράγια, να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ