aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEIωνικός - Απόλλων 4-0: Πανηγυρική τεσσάρα, θεμέλιο παραμονής!

Iωνικός – Απόλλων 4-0: Πανηγυρική τεσσάρα, θεμέλιο παραμονής!

Καθοριστικό βήμα για την επίτευξη της παραμονής του έκανε ο Ιωνικός με το ευρύ 4-0 σε βάρος του κάκιστου Απόλλωνα Σμύρνης στη Νίκαια. Δύο γκολ έβαλε ο Κιάκος και ένα ο Μάντζης με τον Ντάλσιο. Ο Ιωνικός με αυτή τη νίκη είναι σαν να… κλειδώνει την κατηγορία ενώ για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2005 και το Ιωνικός – Αιγάλεω 4-1 βάζει 4 γκολ στο γήπεδό του (μετά από 17 χρόνια).

Σχετικά με τον τρόπο προσέγγιση των 2 αντιπάλων με 3-5-2 ξεκίνησε τον αγώνα ο Ιωνικός με τριάδα στο κέντρο τους άμυνας τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες και Τουράμ και Μάντζη ως δίδυμο στην επίθεση. Ο Απόλλων Σμύρνης από την άλλη άρχισε το παιχνίδι με 4-5-1 και με μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.

Ο Ιωνικός έκανε… πάρτι στο α’ μέρος με τον Απόλλωνα
Στο πρώτο ημίχρονο οι Νικαιώτες έκαναν κατά διαστήματα ότι ήθελαν τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έβαλαν 3 γκολ σε 34 λεπτά και θα μπορούσαν ακόμα και να διασύρουν τον αντίπαλό τους. Στο 8ο λεπτό σε μία φάση όπου η άμυνα του Απόλλωνα ήταν… αλλού για αλλού μετά από γύρισμα του Βαλεριάνου ο Κιάκος πήρε τη μπάλα, άλλαξε πόδι, σούταρε και έκανε το 1-0.

Στο 18ο λεπτό ήρθε και το 2-0 από τον Κιάκο. Μετά από… μπάσιμο του Τουράμ και γύρισμα του Μάντζη βρήκε δίχτυα και πάλι ενώ ένα λεπτό πριν ο Ιωνικός είχε δοκάρι με τον Άοσμαν. Στο 33′ ο Ιωνικός έκανε το 3-0 από γύρισμα του Τουράμ στον Μάντζη που και αυτός από κοντά σκόραρε.

Ο Απόλλωνας κινδύνευσε με διασυρμό αλλά μετά έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ιωνικός πίεσε και πάλι θα μπορούσε να είχε σκοράρει, έχοντας και άλλο δοκάρι. Στο 57′ ο Ιωαννίδης πήρε πέναλτι από σπρώξιμο του Βαλεριάνου. Ένα λεπτό μετά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πέναλτί του όμως ο Τσιλούλης πήρε το… ριμπάουντ για να σκοράρει. Ο Σιδηρόπουλος μέσω τη συνδρομή του VAR απεφάνθη πως ήταν σε αντικανονική θέση και έτσι δεν μέτρησε το γκολ. Στο 66′ ο Ράιλι αποβλήθηκε με κόκκινη μετά από φάουλ στον Μάντζη και αφού ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR για να δει τη φάση (καθώς αρχικά είχε δώσει κίτρινη).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Άοσμαν (81′ Βαφέας), Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι (82′ Τσιριγώτης), Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (76′ Μάναλης), Τουράμ (77′ Γκουτσούλιας) και Μάντζης (84′ Πλατέλλας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Παπαγεωργίου, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ράιλι, Μαρτίνες (46′ Τσιλούλης), Φατιόν (46′ Τσίμπσαχ), Παμλίδης (71′ Ντάουντα), Γιαννιώτας (39′ Κάστρο) και Ιωαννίδης (74′ Γιακιμόσφκι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ