aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γλυκιά ήττα για ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ναι μεν ηττήθηκε, από την Αλκμααρ, αλλά με το εύθραυστο 1-0 έχει κάθε λόγο να ελπίζει για ανατροπή στη ρεβάνς της Αθήνας.

Η ομάδα της Ηπείρου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο -φυσιολογικά- τρακαρισμένος με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να πάρουν εξ αρχής τα ηνία και να γίνουν απειλητικοί. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας δοκιμάστηκε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό με το σουτ του Γιάχανμπαχς από καλή θέση να βγαίνει άουτ.

Στο 8′ ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει μετά από φάουλ του Ακόστα και κεφαλιά του Κοζορώνη, αλλά ο Ροσέ μπλόκαρε πάνω στη γραμμή. Στο 24′ και πάλι η ελληνική ομάδα βγήκε μπροστά με τον Ακόστα να βρίσκεται αριστερά, να γυρίζει την μπάλα, τον Μπέριο να την αφήνει στον Ναδάλες, αλλά τον τελευταίο να καθυστερεί και να χάνει την ευκαιρία.

Στο 36′, όμως, οι Ολλανδοί κέρδισαν κόρνερ. Ο Γιάκος έχασε το μαρκάρισμα του Λούκασεν και ο τελευταίος με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-0. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η Αλκμααρ είχε προλάβει να δημιουργήσει και άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς δεν καρποφόρησαν.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Η Αλκμααρ προσπάθησε να παίξει κόντρα τακτική, δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα και προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Δεν της βγήκε το πλάνο, όμως, γιατί εκτός από δυο ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο. Ο Γιάννης Πετράκης, δεν έπεσε στην παγίδα, ναι μεν οι παίκτες του πήραν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν άφησαν κενούς χώρους.

Ευκαιρίες για να απειλήσουν δεν έκαναν, αλλά ακόμα και αυτή η διατήρηση της… ελεγχόμενης ήττας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία για την ομάδα του Πετράκη. Σε λίγες ημέρες άλλωστε, υπό διαφορετικές συνθήκες -ακόμα και καιρικές- ο ΠΑΣ θα έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να διεκδικήσει μια ιστορική πρόκριση.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Φλάαρ – Ακόστα, Τζημόπουλος, Καρανίκας

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντερ Μπρομ): Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87΄ Σέουντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φραϊντέι), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπούλου)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ