aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓιοβάνοβιτς στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν θέλουμε δικαιολογίες»

Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν θέλουμε δικαιολογίες»

Με… άγριες διαθέσεις περίμενε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ρεπό της Δευτέρας (26/07), προετοιμάζοντας μία πολύ «γεμάτη» προπόνηση το πρωί της Τρίτης (27/07), η οποία είχε διάρκεια μιάμιση ώρα και επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα τακτικής.

Μετά την προθέρμανση με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ο Σέρβος τεχνικός έκανε μία πρώτη άσκηση πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας. Πρώτα χώρισε τους παίκτες του σε τρία γκρουπ, με τους παίκτες να κάνουν πάσες κι άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και θέσης αμέσως μετά σαν «ρολόι».

Στη συνέχεια τους μοίρασε σε δύο ενδεκάδες, τους «άπλωσε» στο γήπεδο και δούλεψε πάνω στην κυκλοφορία που είχε ως τελική κατάληξη τον εξτρέμ και τη σέντρα από τον τελευταίο μέσα στην περιοχή, όπου βρίσκονταν τέσσερις παίκτες για να εκτελέσουν.

Στη συγκεκριμένη άσκηση ο Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ αυστηρός ως προς την εκτέλεσή της και κάποιες στιγμές έβαλε και τις… φωνές.

«Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη τη δικαιολογία. Όταν σας λέω κάτι, αυτό είναι, το κάνετε και προχωράμε. Δεν θέλουμε δικαιολογίες. Καθένας έχει να πει τη δική του… ιστορία» φώναζε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ενώ σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο απαιτούσε καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού, σωστές κινήσεις κι εξηγούσε πως θα πρέπει να είναι τακτοποιημένη συνολικά η ομάδα: «Αν είστε όλοι μαζεμένοι προς τα πίσω, ποιος θα είναι σε θέση για γκολ; Με ένα παίκτη θα επιτεθούμε για να σκοράρουμε;».

Ακολούθως το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτική πάνω στο πρέσινγκ και μία άσκηση που δούλεψε για πρώτη φορά ο 59χρονος τεχνικός. Άσκηση που είχε «παγίδα» στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου και πρέσινγκ στο δεύτερο τρίτο. Συγκεκριμένα, όταν οι εξτρέμ «έπεφταν» στον παίκτη που είχε κατοχή της μπάλας, έπρεπε να φτάνουν κοντά, ώστε να του κλείσουν τον χώρο και μετά να επιστρέψουν αμέσως προς την πτέρυγα τους (σε μία σχεδόν αυτοματοποιημένη κίνηση) για να καλύψουν την νέα πάσα. Την ίδια ώρα δε, ο χαφ έβγαινε για πίεση πάνω στο αντίπαλο «6άρι».

«Δεν με πειράζει να γυρίσετε την μπάλα πίσω. Ήρεμα με την μπάλα. Θέλω να είστε ήρεμοι. Πάμε ήρεμα» φώναζε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ σε ένα άλλο σημείο διέκοψε ξανά την άσκηση λέγοντας: «Πιέζετε σωστά, αλλά κάνετε κάτι λάθος. Τι είναι αυτό;».

Εκεί δεν πήρε απάντηση κι άρχισε να ρωτάει ξεχωριστά τους παίκτες με πρώτο τον Μαουρίσιο. Αφού δεν πήρε ούτε τότε απάντηση φώναξε: «Αυτό που κάνετε λάθος, είναι πως δεν μιλάτε μεταξύ σας. Ξεκινάτε την πίεση και δεν μιλάτε; Στο φιλικό οι αντίπαλοί σας μιλούσαν συνεχώς και φώναζαν στο πρέσινγκ. Πως το κάνετε αυτό; Να πρεσάρετε με κλειστό το στόμα; Χωρίς επικοινωνία; Μιλάς; Είσαι στο παιχνίδι. Δεν μιλάς, είσαι εκτός παιχνιδιού! Πάμε πάλι αλλά αυτή την φορά μιλάτε μεταξύ σας για καλύτερη συνεργασία».

Στο φινάλε της προπόνησης ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Μπουζούκη, εξηγώντας του κάποια πράγματα πάνω στο τακτικό σκέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ