aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓιοβάνοβιτς: «Μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους ο πρώτος γύρος, πρέπει να αντέξουμε στην πίεση»

Γιοβάνοβιτς: «Μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους ο πρώτος γύρος, πρέπει να αντέξουμε στην πίεση»

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη συνολική εικόνα και συγκομιδή του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου της Super League, μετέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη των «πράσινων» επί του Ατρόμητου, που έφερε το «τριφύλλι» στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος τεχνικός απάντησε σε όσα του άρεσαν κι όσα δεν του άρεσαν στα 13 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τη διακοπή που ακολουθεί για το Μουντιάλ, τη συνέχεια της μάχης για τον τίτλο κι επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αντέξει στην πίεση που θα βρει μπροστά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

-Τι εικόνα σας αφήνει ο πρώτος γύρος;

“Ο πρώτος γύρος μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, ήταν φανταστικός όσον αφορά τα αποτελέσματα και αρκετά καλός για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και τη σταθερότητα που έδειξε. Οι παίκτες ήταν προσηλωμένοι στους στόχους, ήταν ουσιαστικά μια συνέχεια των περσινών play off παρά το γεγονός πως είχαμε κάποιους νέους παίκτες. Μπορώ να πω πως πλέον υπάρχει μια ταυτότητα της ομάδας, την έχουμε αποκτήσει.

Όσο για την απόδοση μπορεί σε κάποια παιχνίδια να υπήρχε διακύμανση, κάτι φυσιολογικό, όμως σε γενική άποψη ήμασταν ικανοποιημένοι. Είχαμε και στη διάρκεια του πρώτου γύρου κάποια προβλήματα τραυματισμών και κατάφεραν όσοι τους αναπλήρωσαν να διατηρήσουν την αγωνιστικότητα. Ολοκληρώθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για εμάς”.

-Τι σας άρεσε από τον πρώτο γύρο και τι δεν σας άρεσε;

“Όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να διαχειριστούμε είναι πως έπρεπε να αντέξουμε στην πίεση. Εμείς οι ίδιοι ξέρουμε πως ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση, δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα γιατί υπάρχουν 23 ματς ακόμα. Όταν κερδίζεις συνέχεια η πίεση αυξάνεται. Έχουμε σαν ομάδα μεγάλη παρουσία του κόσμου, που με την καρδιά τους είναι δίπλα στην ομάδα και αυτό είναι σημείο που έπρεπε να το διαχειριστούμε με καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σαν ομάδα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, να δουλέψουμε περισσότερο, γιατί εδώ και αρκετό διάστημα κατά κάποιο τρόπο είμαστε μια ομάδα με σταθερή εικόνα αλλά πρέπει να προσθέσουμε και άλλα πράγματα στο παιχνίδι μας. Περισσότερο με προβληματίζει η διαχείριση της σημερινής κατάστασης γιατί υπάρχει ένας υπέρμετρος ενθουσιασμός, πολύ περισσότερο γύρω από εμάς και όχι μέσα στην ομάδα και χρειάζεται μεγαλύτερη διαχείριση. Με όλη την εικόνα που είχαμε στον πρώτο γύρο πρέπει να αποδεικνύουμε γιατί είμαστε εδώ”.

-Μετά από πολλά χρόνια το άγχος δεν το έχει ο Παναθηναϊκός, τι περιμένετε να δείτε από τους αντιπάλους στον δεύτερο γύρο;

“Στη διακοπή θα υπάρχουν κάποιες μέρες που οι παίκτες θα πάρουν άδεια. Στόχος αυτής της προετοιμασίας που θα γίνει δεν είναι κάποια ειδική προετοιμασία αλλά μια συντήρηση και κάποια πράγματα που όταν είμαστε όλοι μαζί, αφού επιστρέψουν και οι παίκτες από τις Εθνικές ομάδες, να δουλέψουμε για να μας βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή το καλό για εμάς σαν ομάδα επειδή οι περισσότεροι είμαστε εδώ ενάμιση χρόνο είναι πως ζούσαμε πέρυσι συνθήκες που δεν εξαρτιόνταν όλα από εμάς και ποτέ δεν ήμασταν ελεύθεροι για να μην εξαρτόμαστε απ’ άλλα αποτελέσματα. Είμαστε προσηλωμένοι όσο είμαστε σε αυτή τη θέση καθαρά και μόνο το δικό μας παιχνίδι και δεν αφορά τα άλλα παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή αυτό που είναι καλό είναι πως κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και όταν το κάνεις αυτό και η προετοιμασία για κάθε ματς είναι καλύτερη. Είτε έχουν πίεση κάποιες ομάδες ή όχι δεν μας αφορά”.

-Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Ιωαννίδη ο οποίος ήταν καθοριστικός στα τρία τελευταία παιχνίδια;

“Ο Ιωαννίδης ήταν και πέρυσι ένας παίκτης που είχε παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, ένα παιδί με ποιότητα, ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά του και πράγματα που παίζοντας σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα διορθώσει. Δεν είναι εύκολο για τον ίδιο, έχει αυτοπεποίθηση και για μένα δεν είναι κάτι ξεχωριστό, είναι παράγοντας των τελευταίων αγώνων για εμάς, έχει μεγάλο ανταγωνισμό σε σχέση με τους επιθετικούς που έχουμε στην ομάδα και αυτό τον βοηθάει να είναι ποιο ουσιαστικός.

Ένα παιδί που παρότι δεν παίζει συνέχεια κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει στα ματς είναι ουσιαστικός για την ομάδα για να γίνει καλύτερος και εγώ χαίρομαι για τον ίδιο γιατί ιδιαίτερα σε αυτή τη θέση δεν είναι εύκολο. Ο χρόνος μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο μεγάλος αλλά και στα ματς που ο Σπόραρ δεν μπορούσε να παίξει λόγω τραυματισμού ήταν εξαιρετικός. Ωριμάζει και αυτό τον βοηθάει να γίνει ακόμα καλύτερος”.

-Ποια είναι η σκέψη σας για τη διακοπή που είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά;

“Από τη μία έχοντας αυτή τη ροή των αποτελεσμάτων, είμαστε σε καλό momentum, έχουμε μια σταθερότητα όσον αφορά τις εμφανίσεις. Από την άλλη κόπωση που μπορεί να ευθύνομαι και εγώ γιατί δεν κάνω πολλές μεγάλες αλλαγές. Δεν το έχω σκεφτεί, δεν είχα και χρόνο, όλο αυτό το διάστημα κοιτάγαμε το επόμενο παιχνίδι, και όλο αυτό το σκηνικό από το καλοκαίρι ήταν ξέροντας πως θα γίνει μια μεγάλη διακοπή τώρα.

Θα μας βοηθήσει είμαστε σε διαφορετική θέση, στην πρώτη θέση και να θέλαμε να μείνουμε εκεί κάθε Κυριακή, το οποίο έχει και ψυχολογική επιβάρυνση. Από τη μια πλευρά θα μας δώσει ξεκούραση και πνευματική και αγωνιστική να δουλέψουμε για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στα τέλη Δεκεμβρίου”.

-Το γεγονός πως βάζετε συνέχεια γκολ στα τελευταία λεπτά είναι δείγμα πως η ομάδα ακολουθεί το πλάνο μέχρι τέλους;

“Το ιδανικό σενάριο είναι να μπορέσουμε πιο νωρίς να σκοράρουμε. Κάτι που θα μας δώσει άνεση και θέαμα αλλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, ιδίως σε ομάδες με υψηλούς στόχους, θα πρέπει στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να μην παρασύρεσαι. Μια ομάδα με ψηλούς στόχους μπορεί να χάσει βαθμούς αν παρασυρθεί. Πρέπει να έχεις υπομονή, να το πιστεύεις. Κάποιες φορές μπορεί να μην ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν είναι χαρακτηριστικό μεγάλων ομάδων να παρασύρονται.

Επίσης παίζει ρόλο πόσο και ο αντίπαλος μπορεί να αντέξει στον ίδιο ρυθμό του παιχνιδιού που μπορούμε να επιβάλλουμε ή και η κούραση μπορεί να μας δώσει επιπλέον ευκαιρίες. Στο τελευταίο 15 είναι κάτι φυσιολογικό βάση του ρυθμού των παιχνιδιών που έχουμε αλλά δεν είναι μόνο το δικό μας και ο αντίπαλος και πόσο έχει τις δυνατότητες.

Εμάς μας χαρακτηρίζει μια αγωνιστική πειθαρχία και πως ανεξαρτήτου σκορ δεν αλλάζουμε το πλάνο. Αν είχαμε περισσότερη φαντασία ίσως κάποια πράγματα να ήταν απλά για εμάς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ