aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΦύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Φύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Λύγισε ξανά με ανατροπή τον αξιόμαχο ΟΦΗ ο Ολυμπιακός (2-1). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τα… άχαστα κόντρα στους Κρητικούς, με τον Μανδά να κατεβάζει ρολά, αλλά επέστρεψαν στις νίκες, με τον Ελ Αραμπί να δίνει τη λύση στο 76’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 19’ με τον Ντίκο να εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Ρέτσου μέσα στην περιοχή. Ο Μπακαμπού ισοφάρισε στο 39’ και στο β’ μέρος ακολούθησε… πολιορκία από την ομάδα του Μίτσελ, που λόγω νευρικότητας και της εξαιρετικής εμφάνισης του αντίπαλου γκολκίπερ δεν κατάφερε να φτάσει νωρίτερα σε δεύτερο γκολ.

Δοκάρι στο 67’ ο Χουάνγκ, παραλίγο μοιραίος ο Μπιέλ, ο οποίος σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ πέραν του Μαροκινού, τράβηξε τα βλέμματα πάνω του και ο Πασχαλάκης στο τέλος, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις στις ευκαιρίες των Γκρόνινγκ (86’) και Μπάκιτς (90’).

Το ματς
Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν καλός από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο ΟΦΗ ήταν αρκετά συμπαγής μεν, αλλά πρεσάροντας ψηλά δε. Οι Πειραιώτες, εν αντιθέσει με όσα είχαν κάνει στο αμέσως, προηγούμενα ματς, ξεκίνησαν καλά στο ματς και πίεσαν στα πρώτα δέκα λεπτά. Έπαιξαν αρκετά από τα «φτερά», ίσως και λόγω του σχηματισμού (3-5-2) των φιλοξενούμενων, πάτησε περιοχή, αλλά του έλειψαν οι σωστές αποφάσεις τα καλά τελειώματα. Με πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις, το τραγικό τελείωμα του Γκάρι από πλεονεκτική θέση στο 7’ μετά από σέντρα του Μπιέλ, ενώ αμέσως μετά πήρε τη σκυτάλη ο Μπακαμπού που έκανε άσχημο πλασέ σε τετ-α-τετ, προτού υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Ο ΟΦΗ, αφού άντεξε και έβγαλε αυτό το διάστημα, ξεκίνησε δειλά-δειλά να βγαίνει μπροστά και στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις βρήκε το γκολ στο 19’. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Τοράρισον έκανε καλό γύρισμα από τα αριστερά, ο Ρέτσος γλίστρησε στην καρδιά της περιοχή και ο ανενόχλητος Ντίκο τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στην εστία έγινε στο 29’ με τον Χάμες να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή και τον Μανδά να διώχνει με δυσκολία. Αμέσως μετά, ο Χουάνγκ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 38’ ο ΟΦΗ έστειλε δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, αλλά ο Τζου ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ και διαπιστώθηκε άμεσα από βοηθό και VAR.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του με μπροστάρη τον Χάμες και βρήκε το 1-1 στο 40’ με τον Μπακαμπού να αξιοποιεί με κεφαλιά το χτύπημα φάουλ του Χάμες από τα δεξιά, εξαργυρώνοντας σε αυτήν τη φάση την ποιότητα του Κολομβιανού. Οι Πειραιώτες πίεσαν στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, πάτησε αρκετές την περιοχή, αλλά την καλύτερή του στιγμή τη βρήκε με μακρινό σουτ, με τον Μπιέλ να αναγκάζει τον Μανδά σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο β’ μέρος, καλύτερα σε σχέση με το πρώτο, καθώς είχε κλασικές ευκαιρίες. Με τον Μπιέλ να είναι πρωταγωνιστής, αγγίζοντας σε δύο περιπτώσεις το γκολ σε μικρό διάστημα. Στο 50’ βρέθηκε φάτσα με τον Μανδά και έκανε εντελώς άψυχο τελείωμα με το δεξί πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ και τρία λεπτά μετά, ο Μπακαμπού βρήκε τον Ισπανό που από την καρδιά της περιοχής δεν έκανε ιδανικό πλασέ με το αριστερό και ο Μανδάς έδιωξε και πάλι.

Ο ΟΦΗ έμεινε πιστός στο πλάνο του, αρχίζοντας να παίζει και με τον χρόνο, θέλοντας να «παγώσει» τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, βρήκε τις φάσεις, αλλά όχι και την ψυχραιμία για να κάνει σε εκείνο το σημείο το 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ