aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Φρένο του Απόλλωνα στην ΑΕΚ!

Έκοψε τη φόρα της ΑΕΚ ο Απόλλων! Σκόνταψαν για πρώτη φορά επί Γιαννίκη οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι ήρθαν 2-2 στη Ριζούπολη, ισοφαρίζοντας, μάλιστα, στο 80ο λεπτό με τον Αραούχο. Κινδυνεύοντας να βρεθούν στο -3 από τον Ολυμπιακό (εφόσον νικήσει τον Ιωνικό), πριν τον υποδεχθούν (21/11) στο ΟΑΚΑ.

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 13’ με κεφαλιά από νέο εντυπωσιακό άλμα έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου (έκτη ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα) και ο Ιωαννίδης έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 41’. Ενδιάμεσα, δεν μέτρησε γκολ του για φάουλ του Φατιόν στον Στάνκοβιτς, σε μια πολύ δύσκολη φάση, όπου δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάτι αντικανονικό. Ο Παμλίδης έκανε το 2-1 στο 62’, ενώ η Ένωση ισοφάρισε στο 80’ με τον Αραούχο από ασίστ του Άμραμπατ.

Με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος στο μίνι σερί το οποίο είχε η ΑΕΚ, η οποία προερχόταν από τέσσερις διαδοχικές νίκες (οι τρεις με τον 41χρονο τεχνικό).

Το ματς

Η συνταγή ήταν γνωστή -επί Γιαννίκη- για την ΑΕΚ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα με πίεση στα… κόκκινα, με ξεκάθαρο στόχο ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα της. Σε ένα σημαντικό βαθμό πέτυχε τον σκοπό της, αφού το 0-1 δεν άργησε πολύ. Ο Γκαρσία στο 2’ μονομάχησε με τον Παμλίδη, μπούκαρε στην περιοχή, αλλά τον ανέκοψε το χέρι στήριξης του παίκτη του Απόλλωνα και το 6’ ο Αραούχο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κότσαρη με το γυριστό σουτ που έπιασε. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο στρίμωχνε τον Απόλλωνα η Ένωση και ανταμείφθηκε στο 13’.

Το κόρνερ του Μάνταλου, του απέφερε την έκτη του ασίστ, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ξανά εντυπωσιακό άλμα και νίκησε Ντομίνγκες σε πρώτη φάση και τον Κότσαρη στη συνέχεια. Ο Απόλλων βγήκε μπροστά και βρήκε σχεδόν κατευθείαν δίχτυα, αλλά όχι και το γκολ. Σε μια δύσκολη φάση, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Τσιλούλη, και στη συνέχεια σε ένα… μπουλούκι, ο Ιωαννίδης νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αλλά δόθηκε φάουλ στον Φατιόν, αλλά δεν φάνηκε από το replay ότι έγινε σίγουρα κάτι τέτοιο.

Στο 23’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Αραούχο έκανε «τσαφ» μέσα από την περιοχή και ο Μάνταλος αστόχησε αμέσως μετά. Εξίσου μεγάλη ευκαιρία είχε και στο 29’, με τον Κότσαρη να λέει όχι στον Αραούχο σε τετ-α-τετ έπειτα από συνεργασία με τον Τσούμπερ. Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει απολύτως την κατάσταση και ο Απόλλων πέραν της φάσης του 16’ δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 41’. Όταν ο Ιωαννίδης νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γλυκιά σέντρα του Μαρτίνες.

Διαφορετικό ήταν το φιλμ του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο πιεστική και ο Απόλλων έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μεσοαμυντικά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να ανεβάζει στροφές η ΑΕΚ και στο 56’ άγγιξε το 1-2, με την κεφαλιά του Σιμόες στη σέντρα του Μάνταλου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Απόλλων χτύπησε και πάλι σαν… κόμπρα, αφού έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ