aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈβγαλε… Μασούρα από το μανίκι ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός χτίζει σερί!

Έβγαλε… Μασούρα από το μανίκι ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός χτίζει σερί!

Μασούρας ο… λυτρωτής και ο εκτελεστής! Ο Μίτσελ έριξε στο ημίχρονο τον Έλληνα εξτρέμ αντί του Φορτούνη και δικαιώθηκε αφού δευτερόλεπτα μετά και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη (1-0).

Υπέροχη η ασίστ του Χάμες στο τέρμα του Μασούρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και μάλιστα με μηδέν παθητικό, ενώ ανέβηκε πλέον μόνος τρίτος και στο -3 από την ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο Άρης γνώρισε δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα (μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επίσης με 1-0) και έμεινε πέμπτος με 28 βαθμούς.

Παίζουν την Τετάρτη εκ νέου στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι δύο ομάδες, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στην επόμενη αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ενώ ο Άρης φιλοξενεί τον Βόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το ματς

Ο Άρης είχε κοντά τις γραμμές του, έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους και είχε καταφέρει να περιορίσει τόσο τον Χάμες όσο και τον Φορτούνη. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός αρκετές φορές πήγαινε… μονόπαντα παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Μπιέλ να έχει μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι και να μην είναι επιδραστικός στην εικόνα των Πειραιωτών. Οι «κίτρινοι» από τη μεριά τους είχαν εξαιρετικό transition game και ψάχνονταν διαρκώς στην κόντρα, αλλά τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου έχοντας κάκιστες επιλογές.

Η πρώτη τελική ήρθε για τον Άρη και ήταν στο 28’, με το σουτ του Μαντσίνι να περνά άουτ, ενώ η μοναδική τελική των γηπεδούχων ήταν μια πολύ άστοχη κεφαλιά του Σωκράτη στο 39’. Το ματς πήγαινε… καρφί για 0-0, αλλά οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν το 43ο λεπτό, με τον Μαζικού να φεύγει στην πλάτη του Ροντινέι και να κάνει το γύρισμα με την μπάλα να κοντράρει σε Σωκράτη, Ρέαμπτσουκ και ο Ντάριντα άθελά του αφού περισσότερο κοντρόλ πήγε να κάνει και λιγότερο τελείωμα, για να σκοράρει. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε σωστά από το VAR για οφσάιντ στη φάση ακυρώνοντας το γκολ.

Ο Μίτσελ έβλεπε την ομάδα του να είναι ακίνδυνη, χωρίς φαντασία και να μην έχει την παραμικρή φάση. Έριξε στο ημίχρονο τον Μασούρα και έβγαλε τον άφαντο Φορτούνη, με την αλλαγή του να παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Διότι με το σφύριγμα για την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ και ο δρόμος για το τέταρτο διαδοχικό τρίποντο άνοιξε. Ο Χάμες έκανε τρομερή σέντρα, με τον Μασούρα να πετάγεται και με κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να εκτελεί τον Κουέστα για το 1-0 στο 46’.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπει φουριόζοι στο ματς, είχαν βρει γκολ και ψάχνονταν για δεύτερο. Κυριαρχούσαν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο κόσμος είχε μπει στην εξίσωση και το δεύτερο τέρμα… μύριζε αλλά ο Μπακαμπού (50’) είδε τον Κουέστα να του στερεί το γκολ. Ο ρυθμός λίγο μετά έπεσε, με τους Πειραιώτες να κάνουν διαχείριση και να είναι πιο προσεκτικοί, έχοντας απέναντί τους και μια ομάδα με ταχύτητα και ποιότητα ικανή για τη ζημιά.

Στο 72ο λεπτό ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να βρει για δεύτερη φορά τα δίχτυα και να «κλειδώσει» το ματς. Ο Μπιέλ έκανε την ατομική ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες παίρνοντας και τις κόντρες, αλλά ο Κουέστα έβγαλε εντυπωσιακά με το πόδι το τσίμπημα του Ισπανού, ενώ στα… καπάκια ο Μασούρας με προβολή δεν βρήκε εστία εξ επαφής. Οι «κίτρινοι» έψαχναν τη στιγμή τους και λίγο έλειψε να τη βρουν στο 80’ αλλά ο Μαζικού καθυστέρησε υπερβολικά να εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

Τα λεπτά περνούσαν, η σκοπιμότητα είχε μπει στον αγώνα και ο Ολυμπιακός έχασε νέα φάση για να τελειώσει το ματς όμως ο Κουέστα είπε άλλη μια φορά «όχι» σε αντίπαλό του, αυτή τη φορά στον Ελ Αραμπί. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, στην τελευταία φάση του αγώνα. Παρόλα αυτά, η εκτέλεση του Πάλμα ήταν κακή, με την μπάλα να περνά άουτ και οι «ερυθρόλευκοι» να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ