aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈσπασε το εντός έδρας «ρόδι» η Λαμία κόντρα στον αγαπημένο της… Ιωνικό!

Έσπασε το εντός έδρας «ρόδι» η Λαμία κόντρα στον αγαπημένο της… Ιωνικό!

Του έχει πάρει τον αέρα και πλέον τον έφτασε και στη βαθμολογία! Η Λαμία επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη τον Ιωνικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1 κι έτσι πανηγύρισε το πρώτο της εντός έδρας τρίποντο στο πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν. Παράλληλα, σημείωσε την 4η νίκη της επί των Νικαιωτών μέσα στη σεζόν (και 5η εάν υπολογίσουμε και το φιλικό του καλοκαιριού), τους οποίους έπιασαν στους 14 βαθμούς και την 11η θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Ρόμανιτς να ανοίγει το σκορ στο 11′. Ο Μπανκγουρά -στο ντεμπούτο του με τη Λαμία- έκανε το 2-0΄στο 86′, ένα λεπτό μόλις μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτο γκολ με τον Ιωνικό για τον Μάντζη, που μείωσε στο 90′.

Το ματς:

Δυνατό «μπάσιμο» από τη Λαμία, η οποία ανέλαβε εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά.

Παρά τις… απειλητικές τους διαθέσεις, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 11′, εκείνη δηλαδή με την οποία άνοιξαν το σκορ! Το σουτ που έπιασε σε πρώτο χρόνο ο Ρόμανιτς κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι, με την μπάλα να του στρώνεται εκ νέου, να τη φέρνει στο αριστερό του πόδι και με δυνατό σουτ να τη στέλνει στον «ουρανό» της εστίας. Σε μια φάση, που ξεκίνησε από την πανέξυπνη μπαλιά του δραστήριου Προβυδάκη στην πλάτης της άμυνας του Ιωνικού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αμέσως, με τον Άοσμαν να φεύγει ολομόναχος στην κόντρα στο 13′. Ωστόσο, αντί να συνεχίσει μόνος του, άφησε την μπάλα στον εκτεθειμένο Λένις, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Γενικότερα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως δυσκολευόταν να απειλήσει με αξιώσεις.

Η τελευταία -πολύ- καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στη Λαμία: Στο 39′ ο Λένις προέβη σε καίρια παρέμβαση, γυρνώντας μέχρι την περιοχή της ομάδας του, προκειμένου να κόψει τον Ρόμανιτς που έφευγε ολομόναχος. Σε μια φάση, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο από τον Κολομβιανό και για πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με φάση για τον Ιωνικό, με το μακρινό σουτ του Κάνιας στο 47′ να περνά λίγο πάνω από την οριζόντιο δοκό. Για να φτάσουμε στο 53′ και στη μεγαλύτερη στιγμή στο ματς μετά το γκολ. Ο Μπεχαράνο έπιασε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 64′ έλαβε χώρα μια από τις πλέον περίεργες φάσεις της σεζόν. Ο Σάντσες γύρισε πίσω στον Χουτεσιώτη, χωρίς να έχει δει το πού βρίσκεται ο συμπαίκτης του. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πορτιέρε ήταν στην άλλη πλευρά της εστίας! Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι…

Στο 70′ ο Δημήτρης Σπανός έριξε τους Ματσούκα και Μάντζη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άοσμαν να γυρνά στα χαφ δίπλα στον Κάνιας και τους «κυανόλευκους» να συνεχίζουν με 4-4-2. Άμεση η απάντηση από τον Μιχάλη Γρηγορίου με τους Τσούκαλο και Αντέτζο, με τη Λαμία να παίζει με τρία στόπερ και τον Νιγηριανό στόπερ να επιστρέφει για τους γηπεδούχους.

Για να φτάσουμε στο 84′, όταν ο Μπανγκουρά -ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο- έγραψε το 2-0. Η Λαμία έφυγε στην αντεπίθεση, με την μπάλα να φτάνει στον νεαποκτηθέντα άσο της ομάδας της Φθιώτιδας, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Νικαιώτες κατάφεραν να μειώσουν στο 90′ με τομονοκόμματο πλασέ του Μάντζη, ύστερα από την εξαιρετική ασίστ του Άοσμαν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρόλα αυτά, τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν τους έφταναν για να φτάσουν σε έναν ηρωικό βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς – Μπεχαράνο (84′ Μπανγκουρά), Νούνιες – Καραμάνος (46′ Τζανδάρης), Τάιρον (74′ Αντέτζο), Ρόμανιτς (90’+2′ Σκόνδρας) – Αραμπούλι (74′ Τσούκαλος).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος – Ρομαό (70′ Μάντζης), Κάνιας – Λένις (87′ Μάναλης), Άοσμαν, Καμπράλ (70′ Ματσούκας) – Τουράμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ