aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈσπασε το μπλόκο ο Ελ Αραμπί και έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός!

Έσπασε το μπλόκο ο Ελ Αραμπί και έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός!

Λύτρωσε τον Ολυμπιακό και τον επανέφερε στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από τα Γιάννενα, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ, τον οποίο οδήγησαν στην πρώτη του ήττα για φέτος.

Το γκολ του Μαροκινού φορ (84’), ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους, Ο Αγκιμπού Καμαρά είχε ισοφαρίσει στο 17’ με ωραίο τελείωμα, ενώ ο Εράμουσπε ισοφάρισε στο 61’ με πέναλτι. Στην πρώτη θέση επανήλθαν οι Πειραιώτες, έχοντας 14 βαθμούς, προσπερνώντας ΠΑΟΚ και Βόλο, που νωρίτερα ήρθαν 4-4 και έχουν από 13, όσους και η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν… σβηστή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχοντας προφανώς το μυαλό της και στη δύσκολη «μάχη» της Πέμπτης με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη για το Europa League.

Το ματς

Θα περίμεναν πολλοί έναν Ολυμπιακό, ο οποίος θα έμπαινε φουριόζος στην αναμέτρηση, με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έραβε το παιχνίδι στα μέτρα του. Διότι, ακολουθεί και η «μάχη» με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που μπήκε με μεγαλύτερη δίψα στο παιχνίδι, βγάζοντας περισσότερα τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι, αναγκάζοντάς τους σε παθητικό ρόλο.

Στο 11’, μάλιστα, είχε και μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Όταν ο Περέα δεν μπόρεσε να βρει εστία σε εξ επαφής προβολή στο γύρισμα του Γκαρντάφσκι. Μέχρι εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μαρτίνς δεν είχε απειλήσει και την πρώτη φορά που το έκανε, βρήκε δίχτυα. Ο Μασούρας σέντραρε, Σισέ και Εράμουσπε δεν βρήκαν την μπάλα σε εναέρια μονομαχία, αλλά ακολούθησε ο Αγκιμπού Καμαρά, που έκανε άψογο τελείωμα για το 0-1 στο 17’. Από εκείνο το σημείο, οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να διαχειριστούν την κατάσταση, να αποκτήσουν τον έλεγχο, ενώ έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα. Μια από τις λίγες τελικές ήταν το εκτός περιοχής συρτό σουτ του Καμαρά.

Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ είχε ακόμη δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι. Ο Περέα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και δεξιά, μετά από κόντρες, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν το εξ επαφής σουτ του Γκαρντάφσκι (41’).
Καλύτερα, σε σχέση με το πρώτο μέρος, ξεκίνησε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι Πειραιώτες είχαν καλή ευκαιρία, με τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα λίγο έξω, βρίσκοντας ελαφρώς την μπάλα. Ο Σάλιακας πλαγιοκόπησε, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τάκλιν και η μπάλα βρήκε στο δεξί του χέρι, το οποίο το χρησιμοποίησε για στήριγμα, αλλά δεν ήταν ολόκληρο στο έδαφος. Ο Εράμουσπε έκανε άψογη εκτέλεση για το 1-1 στο 61’.

Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά από εκεί και μετά, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 69ο λεπτό, όταν ο Παπασταθόπουλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά από φάουλ του Μασούρα. Ο Μαρτίνς έριξε σταδιακά ό,τι πιο ποιοτικό είχε στον πάγκο, βάζοντας μετά τον Ελ Αραμπί και τους Βαλμπουενά-Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και οπισθοχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Λίγο μετά το δοκάρι, ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα και η… τρίτη μεγάλη ευκαιρία μετά το 1-1 ήταν και φαρμακερή για τους Πειραιώτες.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά, έκανε το γύρισμα οριακά, ο Σάλιακας έκανε «τσαφ» στην καρδιά της περιοχής και ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα από κοντά. Από σημείο που δεν μπορούσε να αστοχήσει. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ελ Αραμπί έπιασε (άστοχο) σουτ, βλέποντας τον Ελ Αραμπί εκτός εστίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε μπροστά, αλλά δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν -Σάλιακας, Εράμουσπε, Κάργας, Πίρσμαν- Καραχάλιος (88′ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ- Περέα (86′ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76′ λ. τρ. Μορέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ -Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67′ Αραμπί), Μασούρας (79′ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (78′ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46′ Εμβιλά)- Τικίνιο (88′ Παπαδόπουλος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ