aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕπίσημο: Ανακοίνωσε Εντιαγέ ο Άρης Θεσσαλονίκης

Επίσημο: Ανακοίνωσε Εντιαγέ ο Άρης Θεσσαλονίκης

Την απόκτηση του 23χρονου Γαλλοσενεγαλέζου χαφ, Πάπε-Αλιουνέ Εντιαγέ, ανακοίνωσε ο Άρης.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Βαλενσιέν, έχει παίξει στα τμήματα υποδομής των Μπάρι, Μπολόνια και σε Λόρκα Ντεπορτίβα και Βόρσκλα Πολτάβα, η οποία αποτέλεσε τον τελευταίο του σταθμό.

Ο Εντιαγέ αγωνίζεται ως χαφ, αλλά μπορεί να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός, ενώ διακρίνεται για το ύψος του (2,01μ.).

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Σενεγαλέζου μέσου Papa Alioune Ndiaye.
Γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου 1990 στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ο Papa Alioune Ndiaye ή αλλιώς «Badou», υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Patrick Vieira, Diambars FC.

Το 2012 έβγαλε… διαβατήριο για την Ευρώπη, με τη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ να του δίνει την ευκαιρία και τον Ndiaye να την «αρπάζει από τα μαλλιά».

Καλύτερος παίκτης στη β’ κατηγορία της Νορβηγίας το 2013, άνοδος στην Eliteserien, 28 γκολ και 18 ασίστ σε 100 συμμετοχές, ήταν τα επιτεύγματά του «Badou» στη Νορβηγία, με την – τότε – Οσμανλισπόρ (νυν Ανκαρασπόρ) να του «χτυπάει την πόρτα» τον Αύγουστο του 2015.

Ο Ndiaye συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Τουρκία, σκοράροντας 18 γκολ σε 75 εμφανίσεις με τους πρωτευουσιάνους και πραγματοποιώντας μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη (μέχρι τους «32» του UEFA Europa League). Όλα αυτά ανάγκασαν την πρωταθλήτρια Γαλατασαράι να δαπανήσει 7.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2017.

Μισή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί στη Γαλατασαράι, ώσπου η Στόουκ του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League, με μια μεταγραφή που άγγιξε τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Η Στόουκ υποβιβάστηκε και ο «Badou», αφού έζησε την εμπειρία της Premier League (13 γκολ, 2 ασίστ) ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στην Τουρκία.

Τρεις δανεισμοί, σε Γαλατασαράι, Τραμπζονσπόρ και Φατίχ Καραγκουμρουκ γέμισαν το βιογραφικό και την τροπαιοθήκη του, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και μετακόμισε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Αίν.

Αγωνιζόμενος στην Τουρκία, κατέγραψε συνολικά 162 συμμετοχές (26 γκολ, 25 ασίστ) σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα Τουρκίας με τη Γαλατασαράι (ένα νταμπλ) και ένα Κύπελλο με την Τραμπζονσπόρ, όντας ένας από τους αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Από το 2015 αποτελεί μέλος της εθνικής Σενεγάλης, ενώ συμμετείχε και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, καταγράφοντας μια συμμετοχή. Συνολικά έχει αγωνιστεί 32 φορές (2 γκολ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ