aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕλλάδα: Ο Φορτούνης ξανά αρχηγός μετά από 4 χρόνια και πρώτος σε συμμετοχές από τους...

Ελλάδα: Ο Φορτούνης ξανά αρχηγός μετά από 4 χρόνια και πρώτος σε συμμετοχές από τους εν ενεργεία διεθνείς (vid)

Χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια για να γυρίσει στην Εθνική μας ομάδα ο Κώστας Φορτούνης. Το 2021 ήταν το τελευταίο του χρονικά παιχνίδι με τη φανέλα της Ελλάδας και στο 1-1 με τη Γεωργία. Από τότε πέρασε ένα μεγάλο και σημαντικό διάστημα αγωνιστικής αποχής για τον Έλληνα χαφ ως προς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έκτοτε έπρεπε να φτάσουμε στις 24 Μαρτίου του 2023 για να παίξει πάλι ο Φορτούνης. Ως αλλαγή στο ματς με το Γιβραλτάρ όπου διά χειρός Μάνταλου και με εντολή Πογιέτ στον Μπακασέτα πήρε το περιβραχιόνιο. Το περιβραχιόνιο που το είχε φορέσει ξανά στο φιλικό με την Τουρκία στην ήττα της Ελλάδας το 2019 με 2-1 (στις 30 Μαϊου). Τότε που προπονητής στην Ελλάδα ήταν ο Αναστασιάδης, που όπως και άλλοι προπονητές, τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση.

Μάλιστα σε σχέση με τον σκόρερ με το Γιβραλτάρ Σιώπη υπάρχει και η ιστορία με το 0-2 με το Λιχτενστάιν το 2019. Τότε ο Φορτούνης είχε πάλι το περιβραχιόνιο, είχε σκοράρει το ένα εκ των δύο τερμάτων και το είχε αφιερώσει στον Σιώπη.

Σιώπης και Φορτούνης είχαν δημιουργήσει φυσικά πολύ καλή σχέση από τον Ολυμπιακό και τη συνύπαρξή τους κυρίως σε επίπεδο προετοιμασιών και έτσι λίγο πριν η ομάδα βγει για το καθιερωμένο ζέσταμα, ο τότε παίκτης του Άρη είπε στον αρχηγό του Ολυμπιακού πως θα βάλει δύο γκολ. Τελικώς ο Φορτούνης έβαλε ένα αλλά και πάλι του το αφιέρωσε το γκολ του καθώς σκόραρε.

Τώρα ο Σιώπης βρήκε δίχτυα ενώ του είχε πει ο κόουτς Πογιέτ πως θα σκοράρει, όπως τόνισε στο Gazzetta ο Μασούρας. Με τον «Φόρτου» όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο τα 4 χρόνια που πέρασαν για να χριστεί ξανά αρχηγός στην Ελλάδα. Σε επίπεδο συμμετοχών με την παρουσία του στο Γιβραλτάρ – Ελλάδα είναι πρώτος σε αγώνες στην Εθνική απ’ όλους τους εν ενεργεία διεθνείς!

Έχει 55 ματς με 9 γκολ στο ενεργητικό του. Απ’ όσους ξεκίνησαν βασικοί στο ματς επί πορτογαλικού εδάφους ο Βλαχοδήμος έχει 30 συμμετοχές, όσες και ο Μασούρας. Ο Χατζηδιάκος έχει 24 αγώνες, όσους και ο Λημνιός (επίσης 24), ο Τσιμίκας έχει 25, ο Σιώπης 22, ο Μάνταλος 51 και ο Πέλκας 30.

Ο μόνος που είναι πολύ κοντά στον Φορτούνη είναι ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας με 54 ματς και 11 γκολ αλλά και 7 ασίστ. Ακόμα και ο Τζαβέλλας έχει 48 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ. Ο Παυλίδης είναι 28 φορές διεθνής με 6 γκολ και 1 ασίστ και ο Γιαννούλης 22. Υπάρχει βέβαια και ο Μπουχαλάκης των 35 αγώνων.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές από τους εν ενεργεία διεθνείς
Φορτούνης: 55 ματς με 9 γκολ και 9 ασίστ
Μπακασέτας: 54 ματς με 11 γκολ και 7 ασίστ
Μάνταλος: 51 ματς με 6 γκολ και 9 ασίστ
Τζαβέλλας: 48 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ
Μπουχαλάκης: 35 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ
Βλαχοδήμος: 30 ματς
Μασούρας: 30 ματς με 5 γκολ και 3 ασίστ
Πέλκας: 30 ματς με 2 γκολ και 4 ασίστ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ