aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εκτέλεσε τον Πανιώνιο η ΑΕΛ!

Με «πυροβολισμούς» σε αρχή και τέλος, η ΑΕΛ άντεξε στην ισχυρή πίεση και επιβλήθηκε 2-0 του Πανιωνίου,με εκτέλεση πέναλτι του Βαρέλα και φάουλ του Ναζλίδη. Με δέκα παίκτες από το 22′ και οι δύο ομάδες

Και οι δύο το ήθελαν πολύ. Η ΑΕΛ, όμως, φάνηκε να έχει την ηρεμία, αλλά και την τύχη για να το πάρει.

Οι Λαρισαίοι επιβλήθηκαν 2-0 του Πανιωνίου στο AEL FC Arena, σε ένα δυνατό ματς που ουσιαστικά διεξήχθη με… δεκάδες αντί για ενδεκάδες, αφού Ουρτάδο και Φούντας αποβλήθηκαν στο 22’ μετά από αψιμαχία.

Ο Βαρέλα κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, ο Πανιώνιος πίεσε ασφυκτικά στο δευτερο ημίχρονο για την ισοφάριση, όμως στο 82’ ο Ναζλίδης τον «σκότωσε» διπλασιάζοντας τα τέρματα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες. Η ΑΕΛ με τον Αβραάμ στο 27’ και ο Πανιώνιος με τον Ρισβάνη στο 87’, ενώ οι κυανέρυθροι ολοκλήρωσαν το ματς έχοντας δημιουργήσει 14 τελικές, έναντι τεσσάρων των βυσσινί.

Το ματς:

Δυνατά μαρκαρίσματα και σκληρές μονομαχίες πρωταγωνίστησαν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό, το μαρκάρισμα του Οικονόμου στον Φατιόν που άναψε για λίγο τα αίματα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Η ηρεμία της ΑΕΛ, όμως, ήταν αυτή που έφερε και το γκολ. Μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ο Σιώπης ανέτρεψε τον Βαρέλα στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής Καλογερόπουλος ορθώς υπέδειξε πέναλτι, με τον Ουρουγουανό μέσο να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Γιαννιώτης έπεσε σωστά, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την μπάλα, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το 1-0.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να συνέλθει από το γρήγορο γκολ, ανεβάζοντας την απόδοσή του, όμως η νευρικότητα δεν έφυγε. Γινόταν απειλητικός κυρίως από στημένα. Όμως και πάλι η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε τη μεγάλη ευκαιρία, με διαγώνιο σουτ του Αβραάμ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίες των «κυανέρυθρων».
Νωρίτερα, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά στο 21ο λεπτό, με τους Ουρτάδο και Φούντα να «αρπάζονται», μετά από μια σκληρή μονομαχία και τον Καλογερόπουλο –που είχε αφήσει μέχρι εκείνο το σημείο ατιμώρητα τα σκληρά μαρκαρίσματα- να τους στέλνει απευθείας στα αποδυτήρια.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να ψάχνει την ισορροπία, που θα του φέρει το γκολ, έχοντας μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 44’, με σουτ του Οικονόμου που κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος για το γκολ και πίεσε ασφυκτικά για να το πετύχει. Ο Τασουλής είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου, μετά από τακουνάκι του Μπεν, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Η ΑΕΛ είχε προβλήματα στην κυκλοφορία, αδυνατούσε να φτάσει μπροστά στην εστία του Γιαννιώτη, με τον Πανιώνιο να απειλεί ξανά στο 75’ με κεφαλιά του Ρισβάνη, που κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Η αδυναμία του Πανιωνίου, όμως να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πληρώθηκε ακριβά. Στην μοναδική καλή στιγμή της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ναζλίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, «κλειδώνοντας» οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70’ Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κοντόρ, Ουρτάδο, Φατιόν (90+1’ Ναβάρο), Βαρέλα (55’ Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.
Στον πάγκο κάθισαν οι Καβουσάκης, Αναστασόπουλος, , Σουλιώτης,.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46’ Τασουλής), Βλάχος (67’ Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84’ Ενγκόνγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Σοτζέι.

Στον πάγκο του Πανιωνίου βρίσκονται οι Θεοδωρόπουλος, Καθάριος, Πατσατζόγλου και Σαββίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ