aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΈκανε το καθήκον του και επέστρεψε στα νοκ-άουτ ο ΠΑΟΚ!

Έκανε το καθήκον του και επέστρεψε στα νοκ-άουτ ο ΠΑΟΚ!

Για πρώτη φορά μετά από πέντε σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα παίξει Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν 2-0 της Λίνκολν και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το ίδιο σκορ από την Κοπεγχάγη, πέρασαν στα play-offs του Europa Conference League.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τους Ζίβκοβιτς και Σβαμπ να χρίζονται σκόρερ. Ο Ρουμάνος πάντως είχε τρεις παίκτες να αποκομίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τους Ελ Καντουρί, Τέιλορ και Σβαμπ να αποχωρούν.

Το ματς

Η πρώτη ευκαιρία μπορεί να ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Γουόκερ που πέρασε άουτ (7’), ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε με Σίντκλεϊ (9’) και Ζίβκοβιτς (15’).

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0, με τον Σέρβο να σκοράρει με ωραία κεφαλιά μετά από ωραία μπαλιά του Βραζιλιάνου.

Μία εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ στο 20’ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να εκτιναχτεί για να διώξει σε κόρνερ, με τη συνέχεια να ανήκει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Μουργκ είχε τον Κόλινγκ να αποκρούει το σουτ του στο 28’, με τον Κούρτιτς να έχει κεφαλιά άουτ ένα λεπτό αργότερα.

Ο Αουγκούστο απείλησε στο 30’ με τον τερματοφύλακα της Λίνκολν να επεμβαίνει εκ νέου, ενώ η τελευταία φάση ήρθε από τον Μουργκ, που έχασε την ισορροπία του στο 43’ πριν προλάβει να σουτάρει καλά. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπεροχή του, με τον Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι να απειλούν πριν έρθει το 2-0 στο 55′ από εξαιρετική κεφαλιά του Σβαμπ.

Ακολούθως, ο Λουτσέσκου πρώτα τον Τέιλορ και εν συνεχεία τον Σβαμπ να αποχωρούν τραυματίες, με το τελευταίο σημείο αναφοράς να είναι η διπλή χαμένη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ στο 89′.

Ο Σουριναμέζος αστόχησε πρώτα σε απίθανο τετ α τετ και εν συνεχεία είδε τον Κόλινγκ να αποκρούει το σουτ του από πλάγια θέση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Μουργκ, Αουγκούστο (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68’ Άκπομ).

Λίνκολν (Μ. ΜακΈλγουι): Κολέινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72’ Καραλέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78’ Αράιθα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65’ Όκραν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ