aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕίχε τον τρόπο κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ και συνεχίζει το κυνήγι!

Είχε τον τρόπο κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ και συνεχίζει το κυνήγι!

Η ΑΕΚ το γκολ, ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις και «κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και παρέμεινε στο κυνήγι της κορυφής, από την οποία απέχει έξι βαθμούς.

Το γκολ του Σιμάνσκι από τα… αποδυτήρια (2’) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, η οποία ήταν κυνική και υπηρετώντας το πλάνο της, άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων, που είχαν την υπεροχή, αλλά όχι και την ουσία.

Το ματς

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός σε τέτοιες αναμετρήσεις και η ΑΕΚ φρόντισε να κάνει μια ιδανική εκκίνηση για την ίδια. Πετυχαίνοντας ένα γκολ από τα… αποδυτήρια, όπως είχε συμβεί, αλλά από την αντίπαλη πλευρά, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Φόρτωσε την αριστερή πλευρά, παίζοντας γρήγορα την μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού να χάσουν τους παίκτες τους, ο Κώτσιρας επέτρεψε τη σέντρα και ο Σιμάνσκι «χτύπησε» με κεφαλιά ως κρυφός φορ.

Η ΑΕΚ είχε ράψει το παιχνίδι στα μέτρα της, είχε πάρει επιπλέον ώθηση και ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν, έχοντας την αντίδραση, την οποία θα είχε η κάθε ομάδα, που θα δεχόταν ένα γρήγορο γκολ σε τέτοιο αγώνα. Η Ένωση είδε ευάλωτο το «τριφύλλι» και έψαξε κι άλλο γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εκεί στο σουτ του Λιβάι. Αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, σταδιακά υποχώρησε και έδωσε μέτρα και θάρρος στο «τριφύλλι», το οποίο από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο οι ομάδες είχαν δύο πρόσωπα, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με την κατοχή της μπάλας να έχει φτάσει ακόμα και στο 60%.

Του έλειπε, όμως η καλή τελική απόφαση και η περισσότερη τόλμη σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς στην αντίπαλη περιοχή πατούσε. Και πάλι όμως την καλύτερη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα την είχε η ΑΕΚ, με τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα πάνω στον Μπρινιόλι στο 38’ με σουτ από τη μικρή περιοχή.

Σχεδόν ίδιο το σενάριο και στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ πήγε να πιάσει στον ύπνο τους «πράσινους», αγγίζοντας το 2-0 με τετ-α-τετ του Αραούχο, στον οποίο είπε «όχι» ο Μπρινιόλι. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στα καπάκια και σπατάλησε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Στάνκοβιτς έδιωξε όπως-όπως το σουτ του Παλάσιος και ο Αϊτόρ κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να χάσει το γκολ μπροστά από την εστία.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (65’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Μάνταλος (84’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ – Αραούχο (90’+3’ Χατζισαφί)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι –Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο (73’ Χατζηγιοβάνης), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84’ Αλεξανδρόπουλος) – Αϊτόρ (61’ Βιτάλ), Παλάσιος (73’ Καρλίτος), Μακέντα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ