aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δύο πρόσωπα στο πρώτο τεστ

Με αμυντικά κενά μεν αλλά ωραίες στιγμές στο επιθετικό κομμάτι από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 με την Άαχεν στο πρώτο του φετινό φιλικό.

Ο Φεϊζουλάχου έκανε ότι ήθελε την πράσινη άμυνα στο πρώτο 20λεπτο σκοράροντας δις για τους Γερμανούς, ωστόσο η ομάδα του Στραματσόνι απάντησε με ορισμένες ωραίες συνεργασίες και μείωσε αρχικά με τον Λουντ μετά από ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιες. Το δεύτερο γκολ των πρασίνων ήταν ακόμα καλύτερο, αφού πριν από το πλασέ του Βιγιαφάνιες, προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός Ζέκα, Μπουμάλ.

Αρκετές αλλαγές –όπως συνηθίζεται- από τον Ιταλό τεχνικό στο δεύτερο μέρος, με αρκετούς νέους παίκτες να πατούν χορτάρι. Βιγιαφάνιες και Ζέκα ήταν οι κορυφαίοι, με τον Πορτογάλο να έχει και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Η Άαχεν κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση τουλάχιστον στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους.

Μόλις στο 4’, ο Φεϊζουλάχου απέφυγε όμορφα το μαρκάρισμα του Κουτρουμπή και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0 ενώ ο ίδιος παίκτης με φοβερή ενέργεια διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 19’. Με πλασέ από πολύ πλάγια δεξιά, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και την έστειλε στην απέναντι γωνία, γράφοντας το 2-0.

Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους από εκείνο το σημείο και μετά, απειλώντας με δυνατό σουτ του Χουχούμη (22’) ενώ λίγο πριν το 2-0 είχαν καλή στιγμή με σουτ του Βλαχοδήμου που «έβγαλε» ο Σπριντ. Το 1-2 ήρθε στο 29’, όταν την ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιεζ εκμεταλλεύτηκε ο Λουντ για να νικήσει τον Σπριντ και να μειώσει.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 61’, μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια.

Ο Ζέκα πέρασε κάθετα για τον Μπουμάλ, που με τη σειρά του σέντραρε από δεξιά για τον Βιγιαφάνιες ο οποίος έγραψε στην κίνηση το 2-2 με πλασέ. Τα αμυντικά κενά δεν έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, με τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών όπως συνηθίζεται σε αυτά τα φιλικά, να αλλοιώνουν την εικόνα του αγώνα.

Οι πράσινοι είχαν πάντως την ευκαιρία να πάρουν το ματς, όταν μετά από προσπάθεια του Ζέκα στο 76’, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Γερμανών, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Βλαχοδήμος (Κοτσόλης 46’), Χουχούμης (Μαρινάκης 65’), Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (Μπουμάλ 46’), Λουντ (Μίνγκος 79’), Βιγιαφάνιες (Στάικος 71’), Μέστο, Ιβάνοφ, Ευανγγέλου (Χατζηγιοβάννης 71’), Βλαχοδήμος (Αμπέντ 46’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ