aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔεν έκανε στάση ούτε στην Κρήτη το «τρένο» του Ολυμπιακού!

Δεν έκανε στάση ούτε στην Κρήτη το «τρένο» του Ολυμπιακού!

Πέρασε και από την Κρήτη ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μάσησαν από το γρήγορο προβάδισμα του ΟΦΗ και με πρωταγωνιστή τον Σισέ που σκόραρε δις, έφεραν… τούμπα το σκορ, με τον Λόπες να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το εμφατικό 3-1.

Τις 7 σερί νίκες στο πρωτάθλημα έφτασαν οι Πειραιώτες, που αύξησαν (έστω και προσωρινά) τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους 9 πόντους, ενώ έβαλαν τέλος και στο αήττητο σερί έξι αγώνων που έτρεχε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια!

Δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Σισέ σκοράρει δις σε ένα ματς, η περασμένη ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 κόντρα στην Λαμία στο Κύπελλο, ενώ ο Λόπες σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι (μετά από αυτό του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό) και για πρώτη φορά στην Super League.

Τον Άρη υποδέχεται την ερχόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός, στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης παίζει ο ΟΦΗ.

Το ματς
Ξεκίνημα με μονομαχίες και νεύρα στο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να ανεβάζει τις γραμμές του στο γήπεδο και να πιέζει τον Ολυμπιακό, προσπαθώντας να τον αιφνιδιάσει. Κάτι που συνέβη στο 16ο λεπτό όταν ο προωθημένος Διαμαντής με ωραίο σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ για το 1-0. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε πληρώσει το νωθρό της ξεκίνημα, αλλά δεν μάσησε. Πήρε τα ηνία, άρχισε να κλείνει τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο και προειδοποίησε στο 24’ με τον Επασί να βγάζει το τελείωμα του Λόπες μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός χτύπησε με τον… δικό του στόπερ, τον Σισέ ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Εμβιλά, έφερε το σκορ στα ίσα (1-1) που παρέμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να έχει τον έλεγχο και να «χτυπάει» πολύ γρήγορα. Ήταν το 49ο λεπτό όταν σε φάση διαρκείας, ο Εμβιλά έκανε σέντρα-σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Διαμαντή και να καταλήγει στον Σισέ, ο οποίος από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα αλλά και για την ομάδα του, υπογράφοντας την ανατροπή (1-2). Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι απείλησαν με Αγκιμπού-Εμβιλά και βρήκαν και τρίτο τέρμα, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι με ωραίο ξερό σουτ του Λόπες για το 3-1.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74′ λ. τρ. Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν (68′ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68′ Καμάου), Καστάνιος (68′ Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65′ Μ. Καμαρά), Λόπες (90′ Βαλομπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (80′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (89′ Τικίνιο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ