aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔείγμα θετικό και με Φερνάντες... καυτό στο πρώτο φιλικό για ΑΕΚ!

Δείγμα θετικό και με Φερνάντες… καυτό στο πρώτο φιλικό για ΑΕΚ!

Συνέχισε και στην Ολλανδία από εκεί που το άφησε στην… Ελλάδα. Η ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό στο πρώτο της φιλικό κατά την (έκτακτη) χειμερινή περίοδο προετοιμασίας, επικρατώντας 2-0 της Σερένγκ (ουραγός στο βέλγικο πρωτάθλημα).

Η «Ένωση» έβγαλε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους στοιχεία και αρχές που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της, με ένταση, πρέσινγκ, συνδυαστικές προσπάθειες και καλές επιστροφές. Κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της με τα τέρματα των Αραούχο (13′) και Μήτογλου (20′) και εάν δεν είχε δείξει (τη γνωστή της επίσης) αναποτελεσματικότητα, θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμά της. Δοκάρι στο 22′ ο Μουκουντί, με τον Πάολο Φερνάντες να έχει -μεταξύ άλλων- συμμετοχή και στα δύο γκολ και να πραγματοποιεί εξαιρετικό ανεπίσημο ντεμπούτο, δείχνοντας άμεση προσαρμογή. Πολύ καλό ματς και από τον Μάνταλο, με αρκετούς βέβαια να έχουν επίσης καλή παρουσία. Έπεσε ο «δικέφαλος» στο δεύτερο μέρος -όπου έγιναν και μαζεμένες αλλαγές- έχοντας όμως τις στιγμές του.

Να σημειωθεί ότι ο Τζαβέλλας -που ήταν αμφίβολος πριν το παιχνίδι- μπήκε στο 46′, αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 66′. Συγκινητική η παρουσία 50 και πλέον φίλων του «δικεφάλου».

Το ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ασφυκτικό πρέσινγκ από το ξεκίνημα. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών του Ματίας Αλμέιδα στο να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Παρόλα αυτά, σύντομα άρχισαν να βγάζουν εξαιρετικές συνεργασίες.

Στο 8′ ο Φερνάντες έκλεψε χαμηλά και πέρασε υπέροχα με κάθετη μεταβίβαση στον Γκαρσία, με τον φορ της «Ένωσης» να κάνει ωραίες ντρίμπλες, να πατά περιοχή, με το πλασέ του (από πολύ δύσκολη γωνία) όμως να φεύγει παράλληλα με την εστία. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Στο 13′ ο Φερνάντες έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει αλλά να φτάνει στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί όπου ο Αραούχο την κέρδισε και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ -που ήδη κέρδιζε πολλές ανακτήσεις με το αγαπημένο της πρέσινγκ- προσπάθησε άμεσα να χτίσει σ’ αυτό της το προβάδισμα, βγάζοντας εν συνεχεία τη μία φάση μετά την άλλη. Στο 20′, ύστερα από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ, ο Φερνάντες έκανε ωραίες ντρίμπλες από αριστερά, με τη σέντρα του να βρίσκει στον Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος στόπερ δεν κατάφερε να σκοράρει σε πρώτο χρόνο, το έπραξε όμως ο Μήτογλου από κοντινή απόσταση μόλις πήρε το «ριμπάουντ», για το 2-0 του «δικεφάλου».

Στα καπάκια (21′) ο Ρότα δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκάιλ, ενώ στο 22′ ο Μουκουντί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ είχε καλές επιστροφές και δεν άφηνε τη Σερένγκ να ολοκληρώσει τις αντεπιθέσεις που προσπάθησε να βγάλει. Στο 33′ ο πορτιέρε των Βέλγων απέκρουσε την κεφαλιά-ψαράκι του Λιβάι (πάλι μετά από στατική φάση), ενώ το πλασέ του Σιντιμπέ στο 36′ ύστερα από το κάθετο πέρασμα του Μάνταλου που τον έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ, έφυγε ελάχιστα έξω. Για να φτάσουμε στο 43′ και στο δυνατό μαρκάρισμα του Αραούχο που έφερε γενικευμένη σύρραξη και μια κάρτα στον Αργεντινό φορ και στον Κονσεϊσάο, καθώς στον Αλμέιδα.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» άρχισε το δεύτερο μέρος με τριπλή αλλαγή, με τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Φαν Βέερτ να περνούν στις θέσεις των Αθανασιάδη, Μουκουντί και Λιβάι, αντίστοιχα.

Φάση με το ξεκίνημα για την «Ένωση» και συγκεκριμένα στο 48′, όταν ο Φαν Βέερτ πάτησε ωραία στον Αραούχο, το σουτ του οποίου όμως από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Σταδιακά η Σερένγκ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο, μπόρεσε να απειλήσει κατά βάση με στατικές φάσεις, με τον Στάνκοβιτς να προβαίνει σε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ, στο 56′ και στο 62′.

Στο 66′ έγιναν πέντε μαζεμένες αλλαγές για την ΑΕΚ, με τους Ραντόνια, Μουστακόπουλο, Παρρά, Ντάικο και Κοσίδη να μπαίνουν στο παιχνίδι. Πλέον, στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Ραντόνια, Μήτογλου, Ντάικο και Παρράς. Στα χαφ οι Φράνσον και Μουστακόπουλος. Ο Αραούχο πήγε αριστερά, δεξιά ο Μάνταλος, ενώ μπροστά ήταν οι Φαν Βέερτ και Κοσίδης.

Ωστόσο, ο ρυθμός είχε πέσει ήδη και σ’ αυτό συνέβαλαν και οι μαζεμένες αλλαγές. Στο 69′ πάντως η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Κοσίδη (έκλεψε και βγήκε στην αντεπίθεση) να μην κάνει καλό γύρισμα στον Φαν Βέερτ σε πρώτο χρόνο, ενώ σε δεύτερο (μετά από κλέψιμο του Αραούχο) καθυστέρησε να εκτελέσει. Μετέπειτα, στο 74′, ο Αραούχο γλίστρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο φινάλε η Σερένγκ προσπάθησε να μειώσει. Όμως τόσο το παράλληλο γύρισμα στο 83′, όσο και η κεφαλιά του Τζιμπαμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 85′ δεν βρήκαν στόχο. Στο ίδιο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το 3-0, ωστόσο ο Φαν Βέερτ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πορτιέρε της Σερένγκ σε τετ-α-τετ από διαγώνια θέση, ενώ ο Αραούχο πήρε το «ριμπάουντ», με την μπάλα να κοντράρει, σε μια φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Μάνταλου. Έτσι, το 2-0 υπέρ της «Ένωσης» έμεινε παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς) – Ρότα (66′ Ραντόνια), Μήτογλου, Μουκουντί (46′ Τζαβέλλας, 66′ Ντάικο), Σιντιμπέ (66′ Παρράς) – Πάολο Φερνάντες (66′ Κοσίδης), Γιόνσον (65′ Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος – Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (46′ Φαν Βέερτ).

Σερένγκ (Ζαν-Σεμπαστιάν Λεγκρός): Γκάιλ, Μπόου, Οπαρέ, Σιλά, Κάτσμπαχ, Μβουέ, Ποατί, Μαρσονί, Βάγκνερ, Μπερνιέ, Ελισό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ