aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΧαμένοι στη ματσάρα της Νίκαιας Ιωνικός και ΟΦΗ!

Χαμένοι στη ματσάρα της Νίκαιας Ιωνικός και ΟΦΗ!

Σε ένα παιχνίδι… διαφήμιση του ποδοσφαίρου, Ιωνικός και ΟΦΗ έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, ωστόσο εκείνο που τους έλειψε ήταν το γκολ, μένοντας τελικώς στη «λευκή» ισοπαλία στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1!

Μετά από ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες, σε ένα 45λεπτο με ξέφρενο ρυθμό όπου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, εκεί όπου η «μπίλια» μπορούσε να κάτσει… οπουδήποτε!

Αποτέλεσμα με το οποίο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 22 πόντους παραμένοντας στην 11η θέση, με τους Κρητικούς από την άλλη να φτάνουν τους 34 βαθμούς και να παραμένουν στην έκτη θέση, νιώθοντας ήδη την πίεση του Αστέρα Τρίπολης (32β.) και του Άρη (29β.).

Το ματς:
Αρκετά καλό το ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον ΟΦΗ, ο οποίος με το… καλημέρα του αγώνα προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η πρώτη φάση ήρθε στο τρίτο λεπτό, με το αδύναμο σουτ του Μπαλογιάννη να μην ανησυχεί τον Χουτεσιώτη.
Από το 15’ και μετά, ο Ιωνικός μετά το νωθρό του ξεκίνημα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να απειλούν κατά βάση από στημένες φάσεις και κόρνερ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα και από το… πουθενά, ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Χουτεσιώτης έκανε τραγικό λάθος πασάροντας στον Φελίπε μέσα στην περιοχή, εκείνος έσπασε αριστερά στον Τσιλιανίδη, το σουτ του οποίου τελευταία στιγμή βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έχασαν μία ακόμα μεγάλη στιγμή, όταν ο κίπερ των γηπεδούχων έβγαλε το πλασέ του Ντουρμισάι από πλεονεκτική θέση. Στο 26′, υπήρξε μια μικρή διακοπή, όταν ο Άοσμαν χτύπησε με αγκωνιά τον Μαρινάκη στην πλάτη, με το VAR να ελέγχει τη φάση (μόνο για κόκκινη κάρτα μπορεί να επέμβει το VAR), με τον Ευαγγέλου τελικώς να μην δείχνει ούτε κίτρινη!
Ιωνικός-ΟΦΗ: 0-0

Οι πολλές μάχες, κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσαν μια.. άγρια ομορφιά στο ματς, με τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο. Παρά το γεγονός πως ο Ιωνικός είχε την κατοχή (59%-41%), χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 44’ για την πρώτη ουσιαστικά καλή του στιγμή στον αγώνα, με το ωραίο σουτ του Μάντζη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τελείως διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με εκατέρωθεν καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες! Ο Ιωνικός ήταν εκείνος που άνοιξε τον «χορό» των φάσεων, όταν στο 48′ και έπειτα από προβολή του Μπαλογιάννη σε γύρισμα του Βαλεριάνου ο Επασί έβγαλε δύσκολα στη δεξιά του γωνία, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Άοσμαν μπλόκαρε ο Καμερουνέζος κίπερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φελίπε θα απειλήσει με κεφαλιά, απαντώντας για τον ΟΦΗ.

Στο 56′, ο Σύριος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων απείλησε ξανά, αυτή τη φορά από στημένη φάση, με την εκτέλεση του φάουλ να φεύγει εκατοστά πάνω από την εστία. Ένα δεκάλεπτο μετά, ο Ιωνικός «άγγιξε» το γκολ, στη μεγαλύτερη στιγμή του στο ματς, όταν μετά από γλυκιά σέντρα του Μύγα από τα δεξιά, ο Επασί έβγαλε με υπερένταση την καρφωτή κεφαλιά του Τουράμ.

Σε εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ πήρε την «σκυτάλη», απειλώντας αρχικώς με το δυνατό σκαστό σουτ του Μπαλογιάννη στο 68′, και εν συνεχεία δευτερόλεπτα μετά με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τσιλιανίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο 27χρονος επιθετικός των φιλοξενούμενων δοκίμασε εκ νέου τα αντανακλαστικά του Χουτεσιώτη από μακριά.

Στο 73′, υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΟΦΗ για νέα αμφισβητούμενη φάση, σε μαρκάρισμα του Λάμπρου οριακά πάνω στην γραμμή της περιοχής. Η φάση ελέγχθηκε και τελικώς δόθηκε φάουλ εκατοστά έξω από την περιοχή, με την εκτέλεση του Γκαγιέκος να βγάζει δύσκολα ο Χουτεσιώτης.

Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Ιωνικό, με την κεφαλιά του Μάναλη να βγάζει με υπερένταση ο Επασί στη δεξιά του γωνία, κρατώντας το μηδέν! Με τη λήξη του αγώνα, ο Νέιρα έσπρωξε τον διαιτητή (!), με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ