aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Χ-άρηκε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 20ο λεπτό και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 46ο λεπτό, κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν συντριπτική κατοχή, μπορεί να είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό όταν ισοφαρίστηκαν και έμειναν στην ισοπαλία για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Αντίθετα, στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να χαμογελούν αφού οι παίκτες του Ίβιτς έβγαλαν ψυχή, πάθος και έπαιξαν αρκετά έξυπνα φεύγοντας με το βαθμό από τη Λεωφόρο παραμένοντας έτσι στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μολέντο – Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μέστο, αριστερά ο Νάνο, στο κέντρο οι Ζέκα, Κουτρουμπής, αριστερά ο Αμπέντ, δεξιά ο Βιγιαφάνιες και επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ και Λέτο.

Απ’ την άλλη, ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε ένα σύστημα 4-1-2-3 με τον Γλύκο κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Μαλεζά – Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λέοβατς, αμυντικό χαφ ο Τζιόλης, μπροστά του οι Τσίμιροτ – Χαρίσης, δεξιά ο Μακ, αριστερά ο Ροντρίγκες και αιχμή του δόρατος ο Αθανασιάδης.

Πάθος, δύναμη και … 0-0

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα, προσπαθώντας να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Το πάθος και οι δυνατές φάσεις έκαναν την εμφάνισή τους από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ενώ η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και ήταν και η σημαντικότερη του πρώτου μέρους. Ο Λέτο έβγαλε από τα αριστερά τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Μπεργκ αλλά το πλασέ του Σουηδού εξουδετερώθηκε σωτήρια από τον Γλύκο.

Μετά από αυτή τη φάση ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο, πιέζοντας στο μισό τον ΠΑΟΚ, αναπτυσσόμενος κυρίως από τον άξονα με τους Λέτο, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος και οι δυνατές μονομαχίες είχαν σημαίνοντα ρόλο. Έτσι, με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου ήρθε και η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του ματς. Ο Τζιόλης μάρκαρε επικίνδυνα τον Ζέκα στο χώρο του κέντρου και ο διαιτητής του υπέδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα και τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες.

Από αυτή τη φάση κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν προτεραιότητα στην αμυντική τους «οχύρωση» με μία διπλή γραμμή άμυνας στα δύο τρίτα του γηπέδου. Στο 30ο λεπτό ο Λέτο προσπάθησε να βρει δίχτυα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αμπέντ από το ίδιο σημείο περίπου προσπάθησε να σκοράρει αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα σουτ του Ροντρίγκες, το οποίο όμως κόντραρε στον Μπεργκ και κατέληξε κόρνερ. Έτσι, στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Λέτο έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μπεργκ και ο Σουηδός με ένα διαγώνιο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Γλύκου.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει φθηνά το «τομάρι» του. Οι παίκτες του Ίβιτς αντέδρασαν άμεσα και τρία λεπτά μόλις μετά το γκολ του Παναθηναϊκού έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Ροντρίγκες έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έσπασε στον Χαρίση και εκείνος με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στιλ.

Μάλιστα, στο 56ο λεπτό ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Γκάρι Ροντρίγκες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μέστο και βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, πάτησε περιοχή αλλά η πάσα στον Αθανασιάδη ήταν πολύ δυνατή και η ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους.

Στο 61ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Λέτο να κάνει μαγική πάσα στον Βιγιαφάνιες από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει με τον Ζέκα από τα αριστερά, στα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Γλύκος. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του και προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με σέντρες και κυρίως από τα αριστερά, με τον Νάνο. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ σε αυτό τον τρόπο επίθεσης του αντιπάλου είχε τις απαντήσεις με τους Τζαβέλλα και Μαλεζά να έχουν πολύ δουλειά στην άμυνα.

Στο 77ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Μπεργκ μέσα από την περιοχή και με γυρισμένη πλάτη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και απομακρύνθηκε.

Εν τέλει, οι απόπειρες των «πρασίνων» για ένα δεύτερο γκολ δεν βρήκαν στόχο και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι):Στιλ, Κουτρουμπής (78′ Κουτρουμπής), Λέτο, Αμπέντ (60′ Μπουμάλ), Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέστο, Μολέδο

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης, Ροντρίγκες (78′ Μυστακίδης), Μακ (60′ Ζάιρο) (68′ Σκόνδρας), Αθανασιάδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ