aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜπορεί ένας γκολκίπερ να καθορίσει το comeback της ομάδας του για τον τίτλο; Ο Πασχαλάκης,...

Μπορεί ένας γκολκίπερ να καθορίσει το comeback της ομάδας του για τον τίτλο; Ο Πασχαλάκης, το έκανε!

Η σεζόν είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. «Βαρύς» αποκλεισμός από το Champions League και τη Μακάμπι Χάιφα, αλλαγή προπονητή, περιπετειώδης πρόκριση στους ομίλους του Europa League και το χειρότερο, ήττες και απώλειες βαθμών στα πρώτα παιχνίδια της Stoiximan Super League που τον απομάκρυναν με το… καλημέρα από την κορυφή.

Για να σταθεί μια ομάδα στα «πόδια» της μετά από τόσα πισωγυρίσματα και να διεκδικήσει τους στόχους της, στη συνέχεια της σεζόν, θα πρέπει να «γεννήσει» πρωταγωνιστές. Παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα και θα… παρασύρουν τους υπόλοιπους στη συνολική βελτίωση. Στους «ερυθρόλευκους», που πέτυχαν σερί νικών και κατάφεραν να βρίσκονται στο -3 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό εννέα αγώνες πριν το φινάλε, αυτός ο παίκτης που διαθέτει όλα τα παραπάνω είναι χωρίς αμφιβολία, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Η υπομονή που έφερε μεταγραφή στους Πειραιώτες και το ντεμπούτο στο Αζερμπαϊτζάν
Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν βιάστηκε για τη νέα του ομάδα, μετά την επιτυχημένη τετραετία στον ΠΑΟΚ. Όντας ελεύθερος, ήταν υπομονετικός και παρότι υπήρξαν κρούσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας με πολύ καλές οικονομικές απολαβές, αυτός ήθελε να μια περιπέτεια που θα τον εξιτάρει και θα του δίνει προκλήσεις. Έτσι, στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός που αναζητούσε γκολκίπερ λόγω του τραυματισμού του Βατσλίκ, έκανε την κίνηση με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε όλα και να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Η πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» πραγματοποιήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καραμπάγκ (13/10). Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός μετρούσε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με οχτώ (!) γκολ παθητικό στον 7ο όμιλο του Europa League. Με τον 33χρονο ωστόσο κάτω από τα δοκάρια, η ομάδα του Πειραιά πήρε τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ (0-0). Τα δείγματα γραφής, φάνηκαν από νωρίς λοιπόν…

Το αήττητο σερί, το comeback στο πρωτάθλημα και οι εμφανίσεις στα ντέρμπι
Σχεδόν έξι μήνες μετά από εκείνο το παιχνίδι στο Μπακού, τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού αν και βρέθηκε ακόμα και 12 πόντους μακριά από την κορυφή, κατάφερε να επιστρέψει και θα διεκδικήσει το 48ο πρωτάθλημά του, μέχρι το τέλος. Για αυτό, κομβικό ρόλο διαδραμάτισε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Στα 21 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί η λέξη «ήττα» να παραμένει άγνωστη στα… αυτιά του. Από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Stoiximan Super League, οι Πρωταθλητές «τρέχουν» ένα αήττητο σερί 19 αγώνων και μάλιστα, στα 13 εξ αυτών έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, με 84% ποσοστό αποκρούσεων.

Απόλυτα καθοριστικός ήταν σχεδόν και σε όλα τα ντέρμπι μέχρι στιγμής, δίνοντας βαθμούς στον Ολυμπιακό. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την απόδοση και τις επεμβάσεις του, στο εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ όπου μέτρησε τέσσερις αποκρούσεις, το 1-0 επί του Άρη στο Φάληρο με 2/2 επιτυχημένες αποκρούσεις μέσα στην περιοχή και κυρίως, το συγκλονιστικό παιχνίδι που έκανε στην επιστροφή του στην Τούμπα, με οχτώ (!) αποκρούσεις, τρεις εξ αυτών μέσα στην περιοχή. Εξαιρετικός ήταν και στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη νίκη με 3-1 κόντρα στην ΑΕΚ, μετρώντας πέντε αποκρούσεις που κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό στη συνεχή πίεση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο ημίχρονο.

Το συμβόλαιο μέχρι το 2024 και η κατάκτηση του πρωταθλήματος
Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από την διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς όπως ακούγεται τα τελευταία 24ωρα η ρήτρα ενός επιπλέον χρόνου στο συμβόλαιό του ενεργοποιήθηκε, αφού εκτός των άλλων, συμπλήρωσε και τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών.

Παρ’ όλα αυτά, πρωταρχικός στόχος του Πασχαλάκη τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι κάτι άλλο, από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεύτερο δικό του, μετά τη σεζόν 2018-19 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και αν συνυπολογίσουμε ότι θα διατηρήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια, τότε ο στόχος του, έχει πολλές πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί…
Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ