aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Αυλαία» με ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Άρη στο… πάρτι της Λεωφόρου

«Αυλαία» με ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Άρη στο… πάρτι της Λεωφόρου

Παναθηναϊκός και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 1-1, μετά από ένα «γεμάτο» παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε μόλις στο 6’, χάρη στο δεύτερο φετινό τέρμα του Κλεϊνχέισλερ, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 81’.

Με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν στο 29ο λεπτό, με το σόλο του Ιτούρμπε και την χρήση VAR, αλλά και να βλέπουν τον Λοντίγκιν να αποκρούει το πέναλτι του Καμαρά, στο 78’. Την ώρα που είχαν και αυτοί δοκάρι, με τον Νταρίντα, στο 84ο λεπτό.

Παράλληλα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού όχι μόνο γέμισε τη Λεωφόρο, αλλά φρόντισε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του ομάδα, αποθεώνοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του και δίνοντας παράλληλα το έναυσμα και για όσα περιμένει να ακολουθήσουν τη νέα σεζον.
Έτσι, το «τριφύλλι »τερμάτισε δεύτερο, με 78 πόντους, ενώ ο Άρης διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 51 βαθμούς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει ψηλά, να πάρει την μπάλα και να επιτεθεί με γρήγορες πάσες προς τον Ιωαννίδη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, έχοντας και το… μπιζάρισμα της κερκίδας.

Κατάφερε, μάλιστα, να βρει αρκετά γρήγορα το γκολ που έψαχνε, μόλις στο 6ο λεπτό. Όταν από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από αριστερά, ο Κλεϊνχέισλερ πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1-0!

Ο Άρης προσπάθησε να γίνει απειλητικός από την δεξιά του πλευρά κυρίως με τους Ιτούρμπε-Οντουμπάτζο, αλλά χωρίς να βρει τον τρόπο, έχοντας απέναντι του πάντα οργανωμένη την αντίπαλη άμυνα.

Αντιθέτως, ήταν το «τριφύλλι» εκείνο που έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, στο 12’, με την αντεπίθεση τεσσάρων εναντίον τριών, όμως από τη σέντρα του Μαντσίνι για τον Κλεϊνχέισλερ και το σουτ του δεύτερου, η μπάλα κόντραρε στον Πίρσμαν για να καταλήξει κόρνερ…

Μετά το 15λεπτο, οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταγράψουν τελική, για να πετύχουν τελικά το 1-1 έστω και με… περιπετειώδη τρόπο. Χάρη στην ατομική ενέργεια του Ιτούρμπε, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, του παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται για χέρι στο κοντρόλ του, τον Τζήλο να πηγαίνει σε εξέταση της φάσης μέσω του VAR και το γκολ να μετράει, στο 25’!

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά στροφές μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, η κερκίδα «ξύπνησε» από κάποιες αντιδράσεις του αναπληρωματικού Καμαρά, αλλά εκεί… ανέλαβε δράση ο Σιαμπάνης.

Με τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει τόσο το πλασέ του Χουάνκαρ, από δύσκολη θέση, στο 34ο λεπτό, αλλά και να κάνει μια ακόμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση τρία λεπτά μετά…

Όταν από κάθετη πάσα ο Ιωαννίδης με περίτεχνη ενέργεια βγήκε απέναντι στον Σιαμπάνη αλλά το πλασέ του δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, με τη μπάλα να φτάνει στον Μπερνάρ στην επαναφορά και να κάνει το «τσαφ».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τόλη Τερζή να προβαίνει σε τριπλή αλλαγή, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο των Πάλμα-Καμαρά, αλλά και του Ρουπ.

Ωστόσο, η σχεδόν άμεση και για πέντε λεπτά διακοπή της αναμέτρησης, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από το νέο pyro show των οπαδών του Παναθηναϊκού, έκοψε τον ρυθμό και αποδιοργάνωσε εντελώς τις δύο ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 59’, για να καταγραφεί φάση, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει ωστόσο το δυνατό σουτ του Κλεϊνχέισλερ, μέσα από την περιοχή, διατηρώντας το 1-1 σε μια ακόμα περίπτωση…

Οι φιλοξενούμενοι -που είχαν καλύτερη εικόνα από του πρώτου μέρους- είχαν και αυτοί την στιγμή τους, δύο λεπτά μετά, όμως το σουτ του Καμαρά κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέβη σε διπλή αλλαγή στη συνέχεια, προσώπων όμως και όχι «λογικής», με την χρησιμοποίηση των Σπόραρ και Τσέριν, για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Τελικά, ήταν ο Άρης εκείνος που βρέθηκε μπροστά στην ευκαιρία για το 1-2…

Με τον Μάγκνουσον να κάνει φάουλ στον Καμαρά και, κατόπιν εξέτασης του VAR να καταλογίζεται πέναλτι, στο 75’. Πέναλτι το οποίο απέκρουσε ωστόσο ο Λοντίγκιν, πέφτοντας σωστά και δεξιά, στο 78’, με το 1-1 να διατηρείται.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ματς έγινε… ροντέο, με τος δύο ομάδες να έχουν φάσεις για να το πάρουν, αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται.

Πρώτος ο Παναθηναϊκός, στο 81ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Μαντσίνι η γυριστή κεφαλιά του Κλεϊνχέισλερ κατέληξε στο δεξιό δοκάρι της αντίπαλης εστίας ενώ στην επαναφορά, ο Σάρλια από τη μικρή περιοχή σούταρε στην πλάτη του Σιαμπάνη!

Αλλά και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, με το σουτ του Νταρίντα στο 84’ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν και το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ