aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑτρόμητος: «Μόνη επιδίωξη της ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά»

Ατρόμητος: «Μόνη επιδίωξη της ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά»

Για ξεκάθαρη πρόθεση της ΑΕΚ να «πατήσει» πάνω στον ΚΑΠ και να πάρει το τρίποντο χωρίς ν’ αγωνιστεί στο Περιστέρι αποδίδει την ένσταση (και την επιμονή των «κιτρινόμαυρων» σε αυτή) ο Ατρόμητος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά στο Περιστέρι και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ανακοινώνει τα εξής:

1) Η ΠΑΕ Ατρόμητος που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στο Περιστέρι, διοργανώνει με απόλυτη αρτιότητα και συνέπεια αγώνες Super League πάνω από 15 χρόνια, διάστημα στο οποίο έχει δεχθεί και συγχαρητήρια από την UEFA για το επίπεδο της οργάνωσης σε ματς επιπέδου Europa League. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα έχουν φιλοξενηθεί αγώνες μικρών Εθνικών ομάδων, που ο Ατρόμητος ένιωσε τιμή να παραχωρεί το γήπεδό του κατόπιν σχετικών αιτημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

2) Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταθέτοντας ένσταση σχετικά με την αντικανονικότητα του γηπέδου, η μοναδική της επιδίωξη ήταν όχι μόνο να μην αγωνιστεί, προφανώς λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχει μπροστά της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά να πάρει το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά, με στόχο να “πατήσει” πάνω στον ΚΑΠ για την ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Ποτέ, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών, δεν υπήρξε η πρόθεση και η διάθεση από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ να πραγματοποιηθεί μια αναμέτρηση, που θα διεξαγόταν σε κανονικές ποδοσφαιρικές συνθήκες και κυρίως με ίσους όρους και για τις δύο ομάδες.

3) Είναι ψέμα το ότι η ΑΕΚ θα περίμενε όσο χρειαζόταν για να αποκατασταθεί το “όποιο” πρόβλημα υπήρχε με τη μία εστία, καθώς οι κραυγές και οι πιέσεις προς τον διαιτητή, Βαγγέλη Μανούχο, με παραινέσεις του τύπου “τελείωσε” έγιναν μπροστά σε μάρτυρες και κάμερες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

4) Είναι αδιανόητο το 2023 να ματαιώνονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν ακόμα όλη την Αττική, όταν ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης είναι πιθανό να έχει προκληθεί απόκλιση 1,5 εκατοστού από την ορισμένη απόσταση που πρέπει να έχει το δοκάρι από το έδαφος. Μάλιστα, αυτή η διαφορά έχει προκύψει από μία μεζούρα, τρόπος μέτρησης, που σαφώς ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε και απορρίπτουμε πλήρως.

5) Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2020, στην οποία αναφέρεται και η ίδια στην τελευταία ανακοίνωσή της: «Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου».
Ο Ατρόμητος το απέδειξε αυτό και το 2010, όταν ένα τρόπαιο σε έναν τελικό – παρωδία μπορούσε πολύ εύκολα να το κατακτήσει στα χαρτιά, αλλά δεν το έπραξε, επειδή οι δικοί του κώδικες ηθικής μπαίνουν πάνω από οποιοδήποτε τίτλο και δεν θέλει να πανηγυρίζει νίκες ούτε με δύο μέτρα οφσάιντ, ούτε με πέναλτι εκτός περιοχής, περιπτώσεις δηλαδή που ξεκάθαρα αποκτά πλεονέκτημα μία ομάδα και αποτελεί ένα πραγματικό θλιβερό ποδοσφαιρικό γεγονός.

Όπως αποδείχθηκε και από τη συνομιλία που είχε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας, Γιώργος Σπανός, με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, όλα αυτά άλλαξαν για την ΑΕΚ, επειδή όπως φαίνεται η διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος αποτελεί ένα πραγματικό δέλεαρ και μία πολύ μεγάλη πρόκληση.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν πρόκειται να συνεχίσει τον “χαρτοπόλεμο” και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, όπως επιχειρεί η ΠΑΕ ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες με όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό που την περιτριγυρίζει.

Τα υπόλοιπα θα ειπωθούν στις αίθουσες των δικαστικών οργάνων, που θα αποφανθούν και για την τύχη της αναμέτρησης, για την οποία υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΚ επέμεινε στην ένστασή της, ώστε να πάρει στα χαρτιά κάτι που δεν κατέκτησε ποτέ με τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών της και χωρίς ποτέ ο Ατρόμητος να αποκτήσει οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ