aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑτρόμητος - ΑΕΚ: Για τη διατήρηση στην κορυφή η «Ένωση», σε τροχιά 6άδας οι Περιστεριώτες

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Για τη διατήρηση στην κορυφή η «Ένωση», σε τροχιά 6άδας οι Περιστεριώτες

Στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου κοντράρονται την Κυριακή (5/2, 17:30) οι Ατρόμητος και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα μάχη που επηρεάζει άμεσα… κορυφή και 6άδα.

Οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φέτος θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να υπερασπιστούν την 1η θέση που κατέχουν στη βαθμολογία. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν 3-0 του Άρη στην OPAP Arena και εκμεταλλευόμενοι και την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη είδαν το όνομά τους στην κορυφή του πίνακα (και) στο τέλος της αγωνιστικής, όντες στο +2 από τους «πράσινους» (οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα υποδέχονται τη Λαμία). Πλέον, έχουν κάνει το 11/11 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στο νέο τους γήπεδο. Ωστόσο, σήμερα δεν θα αγωνιστούν σ’ αυτό.

Στις δύο τελευταίες τους αποστολές για τη Λίγκα μακριά από τη Φιλαδέλφεια είτε στραβοπάτησαν (ήττα 2-1 από ΠΑΣ Γιάννινα) είτε δυσκολεύτηκαν πολύ (αγχωτική νίκη, 2-1, με ανατροπή επί του Ιωνικού). Έχοντας κατά νου κι αυτές τις δύο αναμετρήσεις αλλά και τη δυσκολία που βάζει στους «μεγάλους» ο Ατρόμητος (συμπεριλαμβανομένου και του μεταξύ τους αγώνα για τον πρώτο γύρο), θα κατέβουν με μοναδικό στόχο φυσικά το «τρίποντο» και τη διατήρηση στην κορυφή. Και όλα αυτά, ενώ την προσεχή Πέμπτη (9/2) ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Σε ό, τι αφορά τον Ατρόμητο, την περασμένη αγωνιστική οι Περιστεριώτες έφεραν ισοπαλία (1-1) σαν… νίκη στα Ιωάννινα επί του ΠΑΣ, δεδομένου ότι είδαν στις καθυστερήσεις τον Γιαννιώτη να βάζει τεράστιο «στοπ» στην εκτέλεση πέναλτι του Νίνη. Ήταν το τέταρτο σερί «Χ» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για την ομάδα του Κρις Κόλμαν. Από τη μία, ούσα 7η, έχει ψαλιδίσει την απόστασή της από την 6άδα και τον Βόλο στους τέσσερις βαθμούς (κι ενώ στην επόμενη «στροφή» ακολουθεί μεταξύ τους… εξάποντο ντέρμπι). Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να έχει μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά εάν μετουσίωνε τις καλές της εμφανίσεις και σε νίκες.

Όπως και να ‘χει, ο Ατρόμητος θα κατέβει στο ματς έχοντας ως παράδειγμα τόσο τα εντός έδρας αποτελέσματα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη (όλα ισόπαλα), όσο και την εικόνα του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εκεί όπου μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο δυσκόλεψε την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο περισσότερο από κάθε άλλο αντίπαλό της μέχρι στιγμής. Εξάλλου, το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στις καθυστερήσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει εκ νέου στη διάθεσή του τους Πάολο Φερνάντες και Μιλάντ Μοχαμάντι, με τον πρώτο να κάνει αγώνα δρόμου για την Πέμπτη.

Ο Κρις Κόλμαν θα μπορεί να υπολογίζει τόσο στον νεοφερμένο, με τη μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό, Αγκιμπού Καμαρά, όσο και στον Φάνη Μαυρομμάτη, ο οποίος επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, διαθέσιμος για τους Περιστεριώτες θα είναι και ο Λόρενς ντε Μποκ, ενώ εκτός για δεύτερο σερί αγώνα μένει ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Να σημειωθεί ότι ο Μάρκο Μάριτς έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο, ο οποίος αναμένεται να τον αντικαταστήσει με τον Λαουρέντιου Μπρανέσκου.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον – Ροτάριου, Κιάρτανσον, Ρομπάιγ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα – Γκαρσία, Αραούχο.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Α’ βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β’ βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Σε 20 συναντήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ατρόμητο:

6 νίκες Ατρόμητος
6 ισοπαλίες
8 νίκες ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 13-16

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ