aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑστέρι στο Περιστέρι και ιστορικό διπλό για τον Ιωνικό!

Αστέρι στο Περιστέρι και ιστορικό διπλό για τον Ιωνικό!

Ιστορική «διπλό» για τον Ιωνικό! Οι νεοφώτιστοι -των πολλών απουσιών- αποχώρησαν με το υπέρ τους 2-0 από την έδρα του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.
Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Νίκαιας σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, μετά τις 26 Αυγούστου του 2006 (πάλι με 2-0, εκείνη τη φορά επί του Παναθηναϊκού)!

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Ιωνικό -ποιος άλλος- ο Άοσμαν με την ασίστ για τον Τουράμ στο 23′ (παρθενικό τέρμα στη φετινή σεζόν για τον Βραζιλιάνο φορ) και την -ακόμα μία- υπέροχη γκολάρα στο 65′. Ο Σύρος μεσοεπιθετικός έχει συμμετοχή και στα πέντε φετινά γκολ του Ιωνικού, στα τρία εκ των οποίων έχει συνδυαστεί με τον Τουράμ.

Από δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έμειναν στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και χωρίς νίκη, ένα για τους Νικαιώτες, οι οποίοι ανέβηκαν στην 7η θέση με οκτώ πόντους. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ατρομήτου πήγαν προς το μέρος των εξαγριωμένων οπαδών για να απολογηθούν.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Καμπράλ από τα αριστερά. Ωστόσο, ο Ατρόμητος άρχισε γρήγορα να ανεβάζει ρυθμούς, δημιουργώντας και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 18′, με τον Κουλούρη να πιάνει την κεφαλιά μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, όμως το γκολ ήρθε από την ομάδα της Νίκαιας στο 23′: Ο Άοσμαν έκανε το γύρισμα, με τον Τουράμ να σκοράρει με κοντινή προβολή. Οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν για 3η φορά σε φετινό τέρμα του Ιωνικού (αλλάζοντας ρόλους αυτή τη φορά), με τον Τουράμ να βρίσκει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και τον Σύρο μεσοεπιθετικό να φτάνει τις δύο ασίστ.
Ο Ιωνικός είχε το μομέντουμ και προσπάθησε να το εξαργυρώσει άμεσα. Ωστόσο, το μονοκόμματο διαγώνιο σουτ του Καμπράλ στο 26′, ύστερα από τη σέντρα του Μύγα, σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Στη θέση του Γκαλβάο πέρασε ο Σπιριντόνοβιτς, με τους γηπεδούχους να παίζουν πλέον με τετράδα στην άμυνα.
Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία πιέζοντας για την ισοφάριση. Μάλιστα, είχε σπουδαίες στιγμές στο 48′ και το 61′, αμφότερες με κεφαλιές του προωθημένου Παπαδόπουλου. Στην πρώτη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στη δεύτερη έβαλε το «στοπ» ο Χουτεσιώτης.

Για να έρθει το 65′, όταν ο Άοσμαν έπιασε γεμάτο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, γράφοντας με υπέροχο τρόπο το 0-2.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους ήταν το δοκάρι του Μπεντινέλι στο 70′, με τους νεοφώτιστους να προστατεύουν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατρόμητος (Παράσχος): Πίριτς – Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο (46′ Σπιριντόνοβιτς) – Βασιλαντωνόπουλος (74′ Κιβρακίδης), Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο – Κλωναρίδης (62′ Πισάνο), Κουλούρης, Μπεντινέλι (74′ Κωτσόπουλος).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος – Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (67′ Μπάσα) – Ματσούκας (67′ Μάναλης), Τουράμ (83′ Κιάκος), Καμπράλ (90′ Λουάν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ