aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑστέρας - ΟΦΗ 1-0: Μπήκε στο «κόλπο» για εξάδα με σκόρερ τον Ριέρα

Αστέρας – ΟΦΗ 1-0: Μπήκε στο «κόλπο» για εξάδα με σκόρερ τον Ριέρα

Με σκόρερ τον Ριέρα στο 38′ ο ελαφρώς ανώτερος Αστέρας επικράτησε με 1-0 τον ΟΦΗ – δοκάρι ο Λάμπρου στο 61′ – και μπήκε δυνατά στη μάχη της διεκδίκησης μιας θέσης στα play offs.

Ιδανικό ξεκίνημα στο 2022 και βλέπει εξάδα ο Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχοντας καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τους Κρητικούς, επικράτησαν με 1-0 και έφτασαν τους 20 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Άρη που είναι 7ος και 2 λιγότερους από τους Ηρακλειώτες που είναι στην 6η. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς κάνοντας ποδαρικό με νίκη στη νέα χρονιά, μπαίνει δυνατά στην μάχη της εξάδας που φέτος αναμένεται να είναι μεγάλη.

Γρήγορος ρυθμός αλλά λίγες φάσεις στο πρώτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά λίγες φάσεις. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και είχαν τον έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν διάθεση να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να το καταφέρνουν. Προειδοποίησαν με δύο κεφαλιές και έκαναν το 1-0 με σουτ

Οι Αρκάδες προσπαθούσαν να βρεθούν κοντά στο γκολ με σέντρες, έχοντας βέβαια και τον Μπαράλες που είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος στο ψηλό παιχνίδι. Ο Αργεντίνος βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0 στο 26′ με τον Βάτερμαν να διώχνει ενστικτωδώς με το γόνατο, ενώ τρία λεπτά πιο νωρίς ο Σίτο ήταν ο παίκτης που επίσης με κεφαλιά είχε αστοχήσει από εξαιρετική θέση. Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία ήταν και φαρμακερή για τους γηπεδούχους που έφτασαν τελικά στο γκολ αλλά με σουτ. Συγκεκριμένα στο 38′ ο Κανελλόπουλος έκλεψε από τον Λάμπρου, έφυγε στην κόντρα, ο Ριέρα πάσαρε στον Σίτο που με την σειρά του έδωσε στον Καρμόνα ο οποίος έκανε την σέντρα και ο Ριέρα με σουτ νίκησε τον Βάτερμαν κάνοντας το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στο 45′ ο Καστάνιος έκανε τραγικό κοντρόλ μετά την εξαιρετική πάσα του Ναμπί και δεν υπήρξε καν φάση.

Από ένα δοκάρι στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έδειξε πως κρατούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα, με τους Κρητικούς όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβαίνουν και να απειλούν. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια βρέθηκε μια ανάσα από το 1-1 στο 62′ με τον Λάμπρου να κάνει φοβερή προσπάθεια αλλά το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο ματς. Μια ευκαιρία που «ξύπνησε» τους γηπεδούχους οι οποίοι με τον Μπαράλες στο 71′ βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0, ενώ ακόμα πιο κοντά έφτασαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το φάουλ του Άλβαρες που σταμάτησε στο δοκάρι του Βάτερμαν. Έτσι το 1-0 έμεινε με τον Αστέρα να παίρνει μια σημαντική νίκη και τον ΟΦΗ να γνωρίζει την πρώτη του εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Μουνάφο (90+1’ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77’ Βαλιέντε), Σίτο (67’ Κρέσπι), Ριέρα (67’ Τιλίκα), Καπίγια (46’ Σόνι), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (86’ Στάικος), Γκαγιέγος (64’ Γρίβας), Ναμπί (58’ Φαν Ντάινεν), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Καστάινιος (64’ Νέιρα), Λάμπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ