aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αστέρας… χωρίς να ιδρώσει

Οι… οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί (και τελικά επιβεβαιώθηκαν) για ένα καλό παιχνίδι. Δυο ντεφορμέ αντίπαλοι που απείχαν τέσσερις θέσεις, αλλά και δώδεκα βαθμούς, με τους μεν να ψάχνουν μια νίκη (μετά από καιρό) ώστε να συνεχίζουν να πιστεύουν σε ένα… θαύμα και τους δε να αναζητούν ένα καλό αποτέλεσμα έπειτα από τέσσερις σερί ήττες. Ώστε να πάρουν ανάσα και ξεκινήσουν να κοιτάνε κάπως και προς τα πάνω.

Το θέαμα και στα δύο ημίχρονα ήταν πολύ κακό και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πρόκειται για μια σοβαρή υποψηφιότητα για το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν στη Super League. Το παιχνίδι δεν είχε… παλμό και όσο κι αν μοιάζει παράλογο, ο Αστέρας, ο οποίος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και κινήθηκε σε πιο ρηχά νερά βάσει των δυνατοτήτων του (τουλάχιστον έχει δείξει ότι μπορεί να παράγει φάσεις), έφτασε σε σχετικά άνετη νίκη.

Η καλή μέρα φάνηκε από το… πρωί και το πρώτο τέταρτο δεν είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως φάση ή υποψία για κάτι τέτοιο και από εκεί και μετά πήρε κάπως… μπρος ο Αστέρας, ο οποίος έλεγξε απόλυτα την κατάσταση μέχρι το φινάλε. Το ευθύβολο σουτ του Βαλιέντε (15’), ζέστανε τον Χουάντερσον, που δεν μπόρεσε, πάντως, να κάνει κάτι λίγα λεπτά μετά. Ο Κώτσιρας έκλεψε από τα δεξιά, άφησε για τον Καλτσά, που με συστημένη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Φερνάντεθ και αυτός με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Βραζιλιάνο.

Πενιχρός ήταν ο απολογισμός μέχρι την ανάπαυλα. Ο Απόλλων έκανε προσπάθεια της προκοπής στο 20’, αλλά πρόκειται για ως μη γενόμενη φάση, αφού ο Ελ Χέλβε, ο οποίος ήταν αποδέκτης της μπάλας υποδείχθηκε ορθώς σε αντικανονική θέση, προτού τη στείλει στο δοκάρι. Οπότε, δεν κατεγράφη στο φιλμ του αγώνα. Οπότε, η κίνηση του Ακόστα στο 45+1’ λίγο πριν βγει άουτ η μπάλα και η απομάκρυνση του Βαλιέντε ήταν η μοναδική απειλή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Ο Αστέρας πέραν του γκολ είχε και ένα δυνατό σουτ του Καλτσά (37’) που έδιωξε με δυσκολία ο Χουάντερσον (με τον Κυριακόπουλο να δοκιμάζει χωρίς τύχη το πόδι του αμέσως μετά) και την ωραία και… σεντερφορίσια ενέργεια (από αυτές που δεν συνηθίζει) του Μανιά στο 38’ χωρίς happy end.

Φτωχό το… μενού και στο δεύτερο μέρος. Λίγες φάσεις και στην πρώτη του καλή προσπάθεια ο Αστέρας έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά υπήρξε… game over, αν και το παιχνίδι ήταν στο 58ο λεπτό. Ο Φερναντέθ εκμεταλλεύτηκε ένα από τα συνεχόμενο λάθη-δώρα των γηπεδούχων και μπήκε με στυλ στην περιοχή για να εκτελέσει τον Χουάντερσον με συρτό σουτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ