aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΆρης Θεσσαλονίκης: Μαντσίνι ή παίκτη από τη ναφθαλίνη

Άρης Θεσσαλονίκης: Μαντσίνι ή παίκτη από τη ναφθαλίνη

Υπολογίζοντας τις συνέπειες της αποβολής του Αμπουμπακάρ Καμαρά στη Λεωφόρο, αν το ψαλίδισμα των πιθανοτήτων εξασφάλισης βαθμού ήταν η πρώτη, ακολουθεί αυτή της αναγκαιότητας λειτουργίας δίχως τον Μαυριτανό στην κορυφή της επίθεσης. Βέβαια, παρόντος του 27χρονου φορ ο Άρης δεν συγκαταλέγεται δα στις πιο παραγωγικές ομάδες της Interwetten Superleague. Τελευταίος και καταϊδρωμένος μεταξύ αυτών που αγωνίζονται στα Playoffs (με διαφορά ενός γκολ από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα) και δέκατος στη λίστα του Πρωταθλήματος. Αυτά βέβαια είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα καθώς φαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν λύνεται με τα υλικά που διαθέτει η ομάδα, θα χρειαστεί η ενίσχυσή της στο προσεχές καλοκαίρι αλλά αυτή η συζήτηση θα γίνει εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (απόφαση από το CAS) και τουλάχιστον μετά από δύο εβδομάδες.

Το πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί ο Χερμάν Μπούργος αφορά το σήμερα και πιο συγκεκριμένα τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς θα πρέπει να «ανακαλύψει» λύση για την κορυφή της επίθεσης έχοντας ο ίδιος αποκλείσει τους δύο άλλους σέντερ φορ. Στις ημέρες του Αργεντίνου τεχνικού ο Κριστιάν Λόπεθ δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής ενώ τέθηκε εκτός αποστολής στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Φέτος, μόλις μία φορά αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, στον αγώνα ειδικών συνθηκών με τον Παναθηναϊκό στις αρχές του περασμένου Γενάρη όταν οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν μ’ ένα σωρό απουσίες.

Εκτός πλάνου φαίνεται ότι είναι και ο Δημήτρης Μάνος ο οποίος επίσης δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Χερμάν Μπούργος, τουλάχιστον όμως είναι στην αποστολή στους τελευταίους αγώνες. Ο Έλληνας επιθετικός κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές στην 11αδα στους τελευταίους 7-8 μήνες.

Απόντος του Καμαρά δεν σκόραρε ποτέ!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο τίτλος δεν κρύβει υπονοούμενα ούτε φυσικά ότι ο Άρης βρίσκει εύκολα το γκολ παρόντος του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Αυτό το πρόβλημα εξάλλου οδήγησε τον Χερμάν Μπούργος στην απόφαση αλλαγής του σχηματισμού καθώς η επιλογή του 4-4-2 έγινε για να υποστηριχθεί ο Μαυριτανός και με την ελπίδα επίλυσης του σοβαρότατου επιθετικού προβλήματος. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι στα 4+1 παιχνίδια στα οποία δεν αγωνίστηκε ο Καμαρά ο Άρης όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά παρουσιάστηκε ελαχίστως δημιουργικός παρά τη διαφορετική μεθοδολογία για την επίλυση του προβλήματος. Έχουμε και λέμε:

– Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (κανονική διάρκεια) χρησιμοποιήθηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης και οι «κίτρινοι» δεν απέφυγαν την ήττα με 1-0.

– Στο μοναδικό παιχνίδι (φέτος) όπου ο Άρης δεν έφτασε σε σημείο ουσιαστικής τελικής προσπάθειας, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (κανονική διάρκεια), ο Κριστιάν Λόπεθ κατέγραψε τη μόλις μία συμμετοχή του στο βασικό σχήμα. Αποτέλεσμα: Ήττα με 2-0.

– Επένδυση στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και επιλογή του Φακούντο Μπερτόγλιο στην κορυφή της επίθεσης περιλάμβανε το πλάνο του εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Άρης κατέγραψε ένα ακόμη μηδενικό στην επίθεση.

– Οι υποχρεώσεις του Καμαρά στο Copa Africa έδωσαν φανέλα βασικού στον Δημήτρη Μάνο στον αγώνα του Κυπέλλου με τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης είχε δημιουργία, μέτρησε αρκετές τελικές φάσεις αλλά γκολ δεν έβαλε.

– Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Μάνος ήταν και πάλι στην κορυφή της επίθεσης απέναντι στη Λαμία στον εντός έδρας αγώνα του Πρωταθλήματος. «Μηδέν» στο διάστημα της παρουσίας του, «μηδέν» και στα 34 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε ο Καμαρά.

Η λογική λέει Μαντσίνι

Η αλήθεια είναι ότι με τον Χερμάν Μπούργος είναι απαραίτητες οι επιφυλάξεις καθώς ο Αργεντίνος συνηθίζει να ταράζει τα νερά όπως έκανε δηλαδή και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό με την τοποθέτηση του Λούκας Σάσα σε ρόλο δεξιού μέσου αλλά και την επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα στο αρχικό σχήμα. Μπορεί δηλαδή να ενταχθεί στη λίστα των επιλογών και ο Λούις Πάλμα τον οποίον έχει χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Λογικά όμως, ο Ντάνιελ Μαντσίνι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς στο παρελθόν υπηρέτησε αυτόν τον ρόλο. Το σενάριο ενεργοποίησης ενός εκ των Κριστιάν Λόπεθ η Δημήτρη Μάνου, μάλλον δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, ειδικά του πρώτου καθώς παρακολουθεί τους τελευταίους αγώνες από την κερκίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ