aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΆρης με το… στανιό, λύγισε τον Αστέρα Τρίπολης

Άρης με το… στανιό, λύγισε τον Αστέρα Τρίπολης

Έκανε τα εύκολα… δύσκολα ο Άρης, ωστόσο έφτασε στην πολυπόθητη νίκη, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν 2-0 στο 34’ (5’ Σάσα, 34’ Ντιγκινί), όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 41’ με τον Λουίς Φερνάντεθ.

Πίεσαν αρκετά οι Αρκάδες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Με 10 παίκτες στα 10 τελευταία λεπτά οι Θεσσαλονικείς, που διεύρυναν το αήττητο σερί τους (3-1-0).

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε… φουριόζος το παιχνίδι και μπήκε με άγριες διαθέσεις από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 2ο λεπτό του αγώνα άγγιξε το 1-0 με τον Ιντέγε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Αστέρα, βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, σούταρε με καλές προϋποθέσεις, ωστόσο ο Ματρικάρντι έδιωξε με ηρωικό τάκλιν.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός επιθετικός των «κιτρίνων», το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο Σάσα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0 (5’).

Οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση και είχαν φέρει στο δικό τους ρυθμό το ματς, ενόσω κρατούσαν μακριά από την εστία τους την ομάδα του Χιμένεθ. Στο 26’, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έδιωξε την προβολή του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή.

Στο 34’, ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ρόουζ να ξεκινάει μία εντυπωσιακή κούρσα από τα μετόπισθεν, να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ντιγκινί, που πλάσαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0.

Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στην πρώτη καλή ευκαιρία τους (41’) μείωσαν, με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ μέσα από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Δεληζήση και άλλαξε ελαφρώς πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Έμαν. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την ομάδα του Ένινγκ να προηγείται 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο είχε εντελώς διαφορετική μορφή, με τον Αστέρα να μπαίνει πολύ δυνατά και να πιέζει για το 2-2. Μάλιστα, οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 51’, όταν ο Μουνάφο σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ρόουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η πίεση των φιλοξενούμενων εντάθηκε, με τον Μπαράλες να απειλεί στο 58’ μέσα από την περιοχή, ωστόσο μπερδεύτηκε και πλάσαρε στο άλλο πόδι του. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Χιμένεθ απείλησε ξανά, με τον Έμαν να διώχνει εντυπωσιακά στη γωνία του το σουτ του Τασουλή.

Στο 77’, οι Θεσσαλονικείς είχαν τη μοναδική καλή στιγμή τους στο δεύτερο ημίχρονο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας απείλησε εκ νέου, με τον Λουίς Φερνάντεθ να φεύγει γρήγορα στην κόντρα και να πλασάρει τον Έμαν, ο οποίος όμως έδιωξε με το χέρι εκτός περιοχής. Μετά από χρήση του VAR, ο διαιτητής του αγώνα έδειξε κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Άρη, που έμεινε με 10 παίκτες και τον νεαρό γκολκίπερ Τσιλιγγίρη να υπερασπίζεται την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημά τους, ωστόσο η ομάδα του Ένινγκ άντεξε και κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο (2-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ