aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άρης και είναι καλά!

Υπάρχει… ζωή στον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι στο ντεμπούτο του Ένινγκ και επικράτησαν… μόνο 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από καιρό.

Το ματς

Πιο καλό ξεκίνημα δεν γινόταν για τον Άρη! Οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν στον ύπνο τους γηπεδούχους και τους αιφνιδίασαν, κερδίζοντας πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό και το πλάνο του Μίχαελ Ένινγκ πήγε τόσο καλά, όσο πιθανόν δεν θα περίμενε ούτε ο ίδιος ο Γερμανός. Ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έχοντας «σπάσει» έξυπνα το οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάντ, που τον ανέτρεψε. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε ψύχραιμα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν απέτρεψε το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν το ματς στα… μέτρα τους από πολύ νωρίς, παρουσιάστηκαν απόλυτα αφοσιωμένοι στο πλάνο τους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Ξάνθη, που εμφανίστηκε… βραχυκυκλωμένη επιθετικά στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να πατήσει ελάχιστα στην αντίπαλη περιοχή. Διότι, το πρώτο της σουτ έγινε στο 17’ με τον Ντε Αμορίμ να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από το ημικύκλιο και ο Λισγάρας στο 30’ από μακρινή απόσταση. Η μοναδική ουσιαστικά καλή φάση για την ομάδα του Ραμίρεθ έγινε στο 44’, με τον Φάμπιο να κάνει σουτ/πάσα και τον Ντε Αμορίμ να μην προλαβαίνει με προβολή την μπάλα, που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί του Αμπάντ.

Αντιθέτως, ο Άρης πάτησε πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή, ήταν πιο απειλητικός με τον Φετφατζίδη να παρουσιάζεται αρκετά ορεξάτος και να δημιουργεί προβλήματα στον Ντίρεσταν στο αριστερό άκρο της άμυνας των γηπεδούχων. Γενικότερα είχε καλύτερη συνοχή στο παιχνίδι του και ουσιαστικά μόνο προς το φινάλε του α’ μέρους, την έχασε κάπως.

Πιο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Άρης. Πατώντας στα… χνάρια του α’ ημιχρόνου και έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του. Όπως και ο Ιντέγε, που συνέχισε να απειλεί και στο 53’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ωστόσο, κέρδισε μόνο ένα κόρνερ, αφού πρώτα δημιούργησε τις συνθήκες για να σκοράρει, βάζοντάς με τη μισή άμυνα της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα συνέχισε να έχει δυσκολία στον έλεγχο του ρυθμού και στη δημιουργία φάσεων, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και τους κενούς χώρους, που δεν ήταν πολλοί. Σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που βρήκε ευάλωτο τον Άρη, ο Αμορίμ κουβάλησε αρκετά την μπάλα, αλλά ο Φάμπιο έστειλε την μπάλα πάνω στον Έμαν. Βέβαια και ο Άρης πόνταρε αρκετά στην κόντρα επιθέσεις, έχοντας, βέβαια, κάβα το υπέρ του 1-0.

Το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος, αφού Ντιγκινί (σουτ πάνω στα σώματα από το ύψος του πέναλτι) και Ιντέγε (γυριστό από κοντά) δεν «καθάρισαν» το ματς στο 73’ και ο Νιγηριανός σπατάλησε ευκαιρία στο 86’ σε αντεπίθεση που δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τον χώρο, ούτε τον χρόνο που είχε, ελέω και του Αμπάντ, που στάθηκε στο ύψος και είχε συνολικά πολύ καλή εικόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ