aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEAρης - Ατρόμητος 3-0: Latin χοροί στο ντεμπούτο του ροκά Μπούργος

Aρης – Ατρόμητος 3-0: Latin χοροί στο ντεμπούτο του ροκά Μπούργος

Ο Ατρόμητος πλήρωσε τα… σπασμένα του Άρη καθώς μετά από μια κυριαρχική εμφάνιση οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 3-0 στο «Κλ. Βικελίδης» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος σκόραρε δύο φορές.

Στην πραγματικότητα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ουδόλως αντιπροσωπευτικό των ρόλων των δύο ομάδων, της εικόνας του αγώνα αλλά και του εύρους των τελικών προσπαθειών που είχαν οι «κίτρινοι» καθώς μόνο 12 είχαν στο πρώτο ημίχρονο! Το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει αρκετά για τον Ατρόμητο ο οποίος έδωσε κάκιστη αγωνιστική παράσταση αλλά ο Ανδρέας Γιαννιώτης τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε όσο μπόρεσε αλλά τον νίκησε δύο φορές ο Ντάνιελ Μαντσίνι για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Χουάν Ιτούρμπε μ’ έναν κεραυνό εντός περιοχής.

Σφυροκόπημα δίχως τέλος και χωρίς ουσία
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα του φετινού Άρη καθώς οι «κίτρινοι» είχαν όλα όσα απαιτείται να έχει μια ομάδα με εξαίρεση ασφαλώς το γκολ. Στην πραγματικότητα, με την απόδοση που είχαν, την κυριαρχία που επέβαλαν στο παιχνίδι έχοντας ποσοστό κατοχής μπάλας σταθερά πάνω από το 60% και τον διπλάσιο αριθμό τελικών προσπαθειών – εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν κλασικές φάσεις – θα έπρεπε να είχαν αποκτήσει σκορ ασφαλείας. Το… σφυροκόπημα άρχισε από το 4ο λεπτό με μια κεφαλιά του Λούκας Σάσα εντός της μικρής περιοχής για να ακολουθήσει η τρομερή φάση του Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος από το… μισό μέτρο έστειλε την μπάλα πάνω στον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο. Τα δικά του αντανακλαστικά σε συνδυασμό με την κακή τελική πάσα ή εκτέλεση των παικτών του Άρη κράτησαν ανέπαφη την εστία του. Για παράδειγμα στο 41’ σταμάτησε τον Καμαρά στο σουτ του τελευταίου από τα πέντε μέτρα, το ίδιο έκανε και με τον Μαντσίνι στο 14’. Το εντυπωσιακό με τον Άρη ήταν ότι πλην 7-8 αγωνιστικών λεπτών διατήρησε την έντονη πίεση σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας τον Ατρόμητο σε άχαρο ρόλο στο γήπεδο, έχοντας βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι του με λιγότερο κράτημα μπάλας και άμεσες μεταβιβάσεις.

Οι «κίτρινοι» βρήκαν γκολ στο 28’ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά ορθώς δεν μέτρησε καθώς ο Μαυριτανός ήταν εκτεθειμένος την ώρα της κάθετης πάσας από τον Μαντσίνι. Αντιθέτως, στην ανατροπή του Χουάν Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο διαιτητής Ευαγγέλου αρχικά υπέδειξε πέναλτι για να αλλάξει την απόφασή του όταν είδε τη φάση στο VAR θεωρώντας ότι ο Παραγουανός κλείδωσε πρώτος το χέρι του αντιπάλου. Ωστόσο, υπήρξε ανατροπή του Ιτούρμπε.

Μαντσίνι τον λύτρωσε…
Μετά το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σε μια φάση όπου ο Αργεντίνος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής δίνοντας μεγάλη ταχύτητα στην μπάλα. Ο Γιαννιώτης και πάλι κινήθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ήταν αδύνατο να την ανακόψει (1-0). Κι έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Αρκετά τιμητικά για τον Ατρόμητο ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο πλην του εντυπωσιακού τερματοφύλακά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης είχε 12 τελικές φάσεις εκ των οποίων οι επτά εντός εστίας και ο Ατρόμητος δεν ξέφυγε από το απόλυτο μηδέν!

… και τον αποτελείωσε
Ο Ατρόμητος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετική λογική και τη σκέψη να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Μοιραία αυτή η απόφαση δημιούργησε περισσότερους χώρους για τον Άρη. Δεν τους αξιοποίησε στις δύο στιγμές που βρήκε στο transition παιχνίδι στα πρώτα τέσσερα λεπτά (!), το έκανε όμως στο 58’ σε μια φάση η οποία άρχισε και τελείωσε από τα πόδια του Μαντσίνι. Και πάλι με εκτέλεσε σε «πρώτο χρόνο» ο Αργεντίνος νίκησε τον Γιαννιώτη (μετά παράλληλη πάσα του Λούκας Σάσα) κάνοντας το 2-0.

Οι παρεμβάσεις του Κόουλμαν
Χαρακτηριστικό του κακού παιχνιδιού του Ατρόμητου ήταν ότι έκανε την πρώτη τελική προσπάθειά του στο 60’ κι αυτή ήταν σουτ… προθέρμανσης για τον Κουέστα. Ο Κόουλμαν, καθυστερημένα, προχώρησε στις πρώτες παρεμβάσεις του με πιο ελπιδοφόρα την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς, για να ακολουθήσει κι αυτή των Αλιμπέκ, Ντένιτς με την προσδοκία πιο δημιουργικού παιχνιδιού. Επί της ουσίας όμως δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης βαστούσε γερά τα γκέμια του αγώνα, αυτός κατεύθυνε το παιχνίδι και διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (80’ Λούμορ), Λούκας Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ (70’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (70’ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (86’ Σάκιτς, Καμαρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάτρικ Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο (64’ Τζοβάρας), Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (54’ Παπαδόπουλος), Μαυρομμάτης, Σάλομον (71’ Ντένιτς), Ερλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (64’ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (71’ Αλιμπέκ), Κουλούρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ