aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπό την κόλαση, στον παράδεισο ο... καρυδάτος Ατρόμητος!

Από την κόλαση, στον παράδεισο ο… καρυδάτος Ατρόμητος!

Προσωπικότητα και χαρακτήρα έδειξε ο Ατρόμητος πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα με 3-2 κόντρα στον Βόλο. Οι Περιστεριώτες κατά την προσφιλή τους… συνήθεια μπήκαν σαν κοιμισμένοι στο «Πανθεσσαλικό» και με δύο γκολάρες του Τόρες (7’, 36’) βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο αντέδρασαν και μάλιστα πήραν ένα τρίποντο-χρυσάφι.

Με γκολ των Ανδρούτσου (39’) και Μανούσου (πέν. 45’) η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ισοφάρισε πριν από την ανάπαυλα, ενώ στο 62’ από ασίστ του Μανούσου, ο Γιακουμάκης στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, σκόραρε το πρώτο τέρμα με τη φανέλα του Ατρόμητου και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Έτσι, λοιπόν, οι Περιστεριώτες συνεχίζουν τη διαδικασία συλλογής βαθμών μετά το κάκιστο ξεκίνημά τους, φτάνοντας στους 8, τη στιγμή που οι Βολιώτες υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, αλλά παραμένουν στο «μαξιλαράκι» των 9 βαθμών.

Το ματς

Το πρόβλημα του Ατρόμητου σε αυτές τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, που είχε μάλιστα τονιστεί ακόμα περισσότερο μετά την ήττα στην Τρίπολη, ήταν τα πεταμένα πρώτα ημίχρονα και ειδικότερα τα πρώτα λεπτά που μπαίνει σαν υπνωτισμένος. Ακριβώς εκεί «πάτησε» ο Βόλος, καθώς στο 7’ ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό ανάμεσα στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μανδά (που ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα), ανοίγοντας το σκορ, δίνοντας… φτερά στα πόδια του ίδιου και των συμπαικτών του. Στα επόμενα λεπτά, ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερνε ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αφού υπέπιπτε από το ένα λάθος στο άλλο.

Μάλιστα, το κακό για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 36’, όταν και πάλι ο Τόρες άρχισε την προσπάθειά του πίσω από το κέντρο, πέρασε τους Κατράνη, Ρισβάνη και Γούτα (για την ακρίβεια δεν τον πρόλαβαν) και πλάσαρε τον Μανδά, διαμορφώνοντας το 2-0.

Εκεί, λοιπόν, που έμοιαζαν ζοφερά για τον Ατρόμητο, σαν να έγινε ένα εσωτερικό «ηλεκτροσόκ», χωρίς μάλιστα να υπάρξει κάποια διακοπή. Συγκεκριμένα, στο 39′ ο Ανδρούτσος με υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή, ελίχθηκε αφήνοντας «άγαλμα» την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1, ενώ η κατάσταση έγινε ακόμα καλύτερη για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Δημόπουλος ανέτρεψε τον Γούτα, την παράβαση υπέδειξε το VAR, αφού ο Γκορτσίλας έχασε μια πανεύκολη φάση και ο Μανούσος στο 45′ διαμόρφωσε το 2-2, πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Αν ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλευόταν αυτό το… δώρο που του βγήκε από το πουθενά στο ματς, τότε απλά θα ήταν άξιος της μοίρας του, αφού εκτός από τη δική του ψυχολογική ώθηση, ο Βόλος ήταν από τη δική του μεριά σαστισμένος, από την εντελώς απρόσμενη εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο μαζεμένες, αφού φαινόταν ότι αμφότερες φοβόντουσαν τον άγριο ρυθμό του πρώτου μέρους. Οι αποστάσεις των γραμμών τους ήταν μικρότερες και φυσικά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όχι μόνο ήταν λιγότερες, αλλά σχεδόν μηδαμινές. Τι χρειαζόταν κάποια από τις δύο ομάδες για να πάρει τη νίκη; Μία έμπνευση…

Αυτή ήρθε τόσο από τον Γιώργο Μανούσο στο 62′. Με εξαιρετική ασίστ βρήκε τον Γιακουμάκη στην κίνηση κι αυτός παρά την πίεση από τον Μπασόνγκ, κατάφερε να πλασάρει τον Γκαραβέλη, κάνοντας το 3-2 και παράλληλα να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Περιστεριωτών, στην πρώτη του παρουσία ως βασικός.

Στη συνέχεια, ο Ατρόμητος «έσβησε» το παιχνίδι και χωρίς ιδιαίτερο κόπο πήρε το τρίποντο που τον αφήνει να δουλέψει με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία στη διακοπή εν όψει και του ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος μένει στους 9 βαθμούς που αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα ασφαλές μαξιλαράκι, αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λυράτζης, Δημόπουλος (45+1′ Διαμαντής), Μπασόνγκ, Φερράρι, Τσοκάνης, Ατιγιάτ (58′ Γέντρισεκ), Τόρες, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (66′ Μυστακίδης), Μάντζης.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μπαένα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ρόσα (66′ Ουγκράι), Γιακουμάκης (86′ Ενσικουλού), Μανούσος (73′ Γκάλο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ