aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑπό τη Δόξα Πηγαδακίων στη «δολοφονία» της Ανόρθωσης o φορ των €20.000

Από τη Δόξα Πηγαδακίων στη «δολοφονία» της Ανόρθωσης o φορ των €20.000

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την ιστορία του Μίρτο Ουζούνι, του ποδοσφαιριστή που «σκότωσε» την Ανόρθωση ρίχνοντάς την εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ, την ξέρουν μόνο στην Αλβανία. Για εμάς στην Κύπρο, μέχρι πριν από λίγο ήταν παντελώς άγνωστος, όμως το γκολ πρόκρισης που σημείωσε για τη Λάτσι σε βάρος της «Κυρίας» μέσα στην Αλβανία, ήταν η αφορμή για να ψάξουμε το ποδοσφαιρικό παρελθόν του.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε για το λεωφορείο ο Λέβι, η αντίδραση Παντελή

Να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής το γκολ του οποίου απέκλεισε την ομάδα της Αμμοχώστου. Και με βάση αυτά που εντοπίσαμε, θα λέγαμε δίχως ίχνος υπερβολής ότι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο ορισμός του… μαχητή. Ενός ανθρώπου που ο δρόμος ήταν γεμάτος εμπόδια, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ, συνέχισε να δουλεύει, κάνοντας κάθε φορά το βήμα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Οι σφαλιάρες δεν έχουν τελειωμό….

Ο Ουζούνι, που λέτε, έχει… ελληνικό παρελθόν κι ας μην τον θυμούνται καν στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αλβανία, αλλά σε μικρή ηλικία (8 ετών) μετανάστευσε με τους γονείς του στην Ελλάδα. Ο πατέρας του τον έγραψε στη ερασιτεχνική ομάδα της Δόξα Πηγαδακίων (για όσοους διερωτούνται είναι στη Ζάκυνθο), όπου αγωνίστηκε για περίπου 6 χρόνια περιμένοντας να πάρει τη μεγάλη ευκαιρία. Και όταν αυτη εμφανίστηκε μπροστά του, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Έλαβε πρόσκληση και δοκιμάστηκε για περίπου δύο εβδομάδες στον Ολυμπιακό Πειραιώς και τα πήγε περίφημα. Τι συνέβη και τελικά ο Ουζούνι δεν κατέληξε στους «ερυθρόλευκους»;

Διαβάστε επίσης: Ακυρώθηκε γκολ της Ανόρθωσης στις καθυστερήσεις! (video)

Ο ίδιος αποκαλύπτει σε συνέντευξή του: «Ο πρόεδρος της Δόξας ζήτησε κάποια οικονομικά οφέλη, που δεν μπορούσα να πληρώσω. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν πήγα σε εκείνη την περίοδο σε μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Ευρώπης». Τότε ήταν που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αναζητήσει το όνειρό του.

Διαβάστε επίσης: «Εφιάλτης» και αποκλεισμός σοκ για την Ανόρθωση στην Αλβανία  

Πήγε στην Τομόρι Μπεράτ. Το 2013/14 σε 11 συμμετοχές πέτυχε 1 γκολ και το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2014/15 σε 12 συμμετοχές σκόραρε 2 φορές. Απ’ εκεί πήγε στην Απολλόνια Φιέρ και άρχισε να εξελίσσεται. Αν και το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2014/15 σε 18 ματς έβαλε μόλις 1 γκολ, τη σεζόν την επόμενη χρονιά σε 25 συμμετοχές σημείωσε 5 γκολ.

Διαβάστε επίσης: Δεν μίλησε ο Λέβι, έφυγε απογοητευμένος

Την περίοδο 2016/17 σε 26 ματς πέτυχε 17 γκολ και η εξαιρετική παρουσία του κέντρισε το ενδιαφέρον της Λάτσι, η οποία δαπάνησε το… εξωφρενικό ποσό των 20.000 ευρώ για να τον αποκτήσει πέρσι. Στην Λάτσι σε 35 παιχνίδια πέτυχε 10 γκολ, ενώ φέτος άνοιξε λογαριασμό σε βάρος της Ανόρθωσης. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Ουζούνι, ο οποίος είναι διεθνής με την U21 της χώρας του και φέτος έχει 35 συμμετοχές (8 γκολ-4 ασίστ), απασχόλησε το μετεγγραφικό ρεπορτάζ του Πανιωνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ