aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπίθανος Κούρτιτς, πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον ανέβασε δεύτερο!

Απίθανος Κούρτιτς, πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον ανέβασε δεύτερο!

Όσο έχει τέτοιον Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται τίποτα!

Ο Σλοβένος πέτυχε δύο από τα γκολ της ομάδας του στο εντός έδρας 3-0 επί του ΟΦΗ και ανέβασε τους Θεσσαλονικείς μόνους στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League 1, με τους Κρητικούς να προηγούνται στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά να βλέπουν το τέρμα του Τσιλιανίδη να ακυρώνεται λόγω πέναλτι στην προηγούμενη φάση – και να διαμαρτύρονται για τη συγκεκριμένη φάση. Στο +1 από την ΑΕΚ πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά», παραμένει στην εξάδα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε από μία καλή φάση για κάθε ομάδα – και τις είδαμε αμφότερες νωρίς νωρίς! Η πρώτη ανήκε στους Θεσσαλονικείς και ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ένα λάθος της άμυνας του ΟΦΗ έφερε τον Αουγκούστο τετ α τετ με τον Βάτερμαν. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τσιλιανίδης βρήκε χώρο και σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Από εκεί και πέρα, είδαμε μπόλικα λάθη σε μεταβιβάσεις και δύο άστοχα σουτ του Κούρτιτς (22’, 27’), με τον Τοράλ να έχει ένα αδύναμο σουτ που εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Πασχαλάκη στο 33’.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με συρτό σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Βάτερμαν. Στο 50’, ο Τσιλιανίδης σόκαρε τους Θεσσαλονικείς σκοράροντας προ κενής εστίας μετά από επέμβαση Πασχαλάκη σε σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο κατόπιν χρήσης VAR δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου στην προηγούμενη φάση!
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0

Ο Κούρτιτς δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα και έτσι το 0-1, μετατράπηκε σε 1-0 στο 55’, με τους Κρητικούς να ψάχνουν εν συνεχεία –και εν μέσω αρκετής έντασης στο ματς- την ισοφάριση.

Το φάουλ του Τσιλιανίδη στο 65’ πέρασε άουτ και τελικά έντεκα λεπτά αργότερα, στο 76’, ήρθε το 2-0 για τους γηπεδούχους, ξανά από τον τρομερό Κούρτιτς, που σκόραρε από κοντά μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Ο Σφιντέρσκι είδε να ακυρώνεται γκολ του για οφσάιντ στο 82’, ωστόσο ένα δίλεπτο μετά ο Πολωνός βρήκε εκ νέου δίχτυα αφού έκλεψε την μπάλα από τον Βάτερμαν.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης (88’ Μαρινάκης), Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (70’ Καμαόυ), Τοράλ (83’ Ναμπί), Γκαγιέγκος, Νέιρα (83’ Φαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ