aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπίστευτος ο Μικρούτσικος: «Αλαφούζo, τι σκ@τ@ θες από τον Στραματσόνι;»

Απίστευτος ο Μικρούτσικος: «Αλαφούζo, τι σκ@τ@ θες από τον Στραματσόνι;»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης βρέθηκαν στο στούντιο του ΣΠΟΡ-FM 94.6 καλεσμένοι του Μπάμπη Χριστόγλου και του Μιχάλη Λεάνη στην εκπομπή «Μπαμ & Κάτω».

Αμφότεροι μίλησαν για τη αγαστή τους συνεργασία για πάρα πολλά χρόνια, αλλά κυρίως για μία σπουδαία συνεργασία που ετοιμάζουν οι δύο τους επί σκηνής και έχει να κάνει με την καλοκαιρινή τους περιοδεία με περίπου 40 συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο (αρχίζουν από την Παρασκευή – λεπτομέρειες εδώ).

Η συζήτηση, όμως, δεν επικεντρώθηκε μόνο στην περιοδεία των δύο σπουδαίων αυτών μουσικών-τραγουδοποιών. Ως υποστηρικτής του Παναθηναϊκού ο Μικρούτσικος και της ΑΕΚ ο Πασχαλίδης, ήταν αδύνατο σε μία αθλητική εκπομπή να μην πάει η συζήτηση και στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Όταν ο Λεάνης είπε στην Μικρούτσικο «έχεις σχέδιο» χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο πιανίστα, ο τελευταίος απάντησε «σχέδιο αυτή τη στιγμή έχει μόνο ο Στραματσόνι». «Εμένα τι με θέλετε εδώ που είμαι ΑΕΚτζής; Για να μιλάω για τον Στραματσόνι;», είπε επεμβαίνοντας ο Πασχαλίδης.

Όπως και να ‘χει, αρκετή ώρα αργότερα ο Μικρούτσικος ήταν… χείμαρρος κατά του Αντρέα Στραματσόνι και του Γιάννη Αλαφούζου. Πως ήταν η ΑΕΚ φέτος; Ρωτήθηκε πρώτα, όμως, ο Πασχαλίδης. Και απάντησε: «Η ΑΕΚ φέτος ήταν σαν το μότο του Μικρούτσικου. Ο Μικρούτσικος είπε κάτι που είχα καταγράψει και το τηρώ κατά γράμμα στη ζωή μου. Λέει “στόχος μου είναι κάθε μέρα να ξεπερνώ τις καταγεγραμμένες μου δυνατότητες”. Και η ΑΕΚ φέτος ξεπέρασε τις καταγεγραμμένες της δυνατότητες. Υπό αυτή την έννοια, εγώ είμαι πάρα πολύ καλά μ’ αυτό».

studio

Όταν η συζήτηση πήγε επιτέλους στον Παναθηναϊκό, ο Μικρούτσικος πήρε ένα ύφος σοβαρότατο κι απάντησε: «Πιο χάλια δεν γίνεται. Θα μιλήσω τρία λεπτά σοβαρά. Στο τέταρτο δεν μπορώ να μιλήσω σοβαρά. Αναγνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 3-4 χρόνια, από τότε που ο Αλαφούζος είναι πρόεδρος έχει ένα πολύ περιορισμένο μπάτζετ και εγώ δεν ψέγω τον Αλαφούζο γι’ αυτό και κανέναν. Έχουν λοιπόν ένα πολύ περιορισμένο μπάτζετ που σημαίνει συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές με μέσο όρο το μετριοκαλό».

«Με αυτό το απλώς καλό, ο Αναστασίου και κυρίως ο Εγγλέζος βοηθός του για να μιλήσουμε σοβαρά και ποδοσφαιρικά, έφτιαξαν μία ομάδα που τη δεύτερη χρονιά έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, πήρε το κύπελλο και κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-0 στο Καραϊσκάκης. Την τρίτη χρονιά, επειδή -δεν ξέρω- αποκλείστηκε ξέρω γω από το ΟΥΕΦΑ και δεν ξέρω τι, ο Αναστασίου πήγε σπίτι του. Ο Αναστασίου με αυτές τις συνθήκες έπρεπε να μείνει 7-8 φορές», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Φέρανε λοιπόν οι από πάνω τον ανεκδιήγητο Στραματσόνι, πλήρως ανεκδιήγητο και οι πληροφορία που είχα και θέλω να το πω, ότι αυτός είναι μαζί με μία εταιρεία μάνατζμεντ και ίσως εκεί υπάρχει ένα ζητηματάκι και θα πρέπει να το δούνε και ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι αν μπορούνε. Ο άνθρωπος αυτός έπαιξε σε είκοσι παιχνίδια και είδα είκοσι διαφορετικές ενδεκάδες. Σας παρακαλώ πολύ μην με διακόπτετε, είπα τριάμισι λεπτά».

Και ακολούθως ήταν ακόμη πιο έντονος: «Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός είναι χάλια και λόγω επιλογών και λόγω μίας συγκεκριμένης τακτικής και πολιτικής και ξαναλέγω προς αποφυγήν παρεξήγησης, δεν ψέγω τον Αλαφούζο καθόλου για τα μη χρήματα που δεν έβαλε ή για τα όσα χρήματα που έβαλε. Αυτά υπάρχουνε, αυτά έβαλε. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Η λογική είναι που με ενοχλεί, όπως και η λογική του Ολυμπιακού εμπάτε σκύλοι αλέστε και δανείζω και τις μισές ομάδες τις Ελλάδας με κάποιους παίκτες κτλ και δεν μιλάω για τη διαιτησία, όλα αυτά είναι γνωστά. Λέω για το τι ομάδα. Τρίχες κατσαρές που έφτιαξε ομάδα με τόσα χρήματα που υποτίθεται πέσανε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για κλάματα. Κι ο ΠΑΟΚ στα ίδια χάλια είναι».

«Μακάρι να κατέβαινε εδώ ο Αλαφούζος να τον ρωτήσω πραγματικά, ή τους συνεργάτες του, τι σκατά θέλει από τον Στραματσόνι. Δεν τον βλέπει; Κι αν δεν το βλέπει αυτός, δεν τον βλέπουν οι άλλοι. Δηλαδή τι είναι αυτός ο Στραματσόνις. Έτσι μου είπε ένας φίλος μου από ένα κατάστημα: Ρε τι γίνεται ρε, αυτός ο Στραματσόνι τι κάνει ρε;», κατέληξε για τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθως ο Πασχαλίδης μίλησε για αγνώστους που τον ρωτάνε στο δρόμο για την ΑΕΚ και είπε «με ρωτάνε λες και είμαι ο πρόεδρος», ενώ σε παρέμβασή του ο Μικρούτσικος εξέφρασε ορθώς τον προβληματισμό του για τους ποδοσφαιριστές και τους καλαθοσφαιριστές που καταπονούνται από τα συνεχόμενα παιχνίδια, συν τα ταξίδια τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γενικώς είπε: «Είναι αδιανόητος αυτός ο ποδοσφαιρικός ετήσιος πληθωρισμός. Διαλύουν τους ποδοσφαιριστές. Παίζουνε 70-100 παιχνίδια. Γιατί πάνε να διαλύσουν το σύμπαν; Τι είναι αυτό; Κανένας μπασκετμπολίστας να μην πάει να παίξει στην Εθνική Ελλάδα. 12-13 χρόνια καριέρα έχουνε. Να διαλυθούν;»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ