aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπέδρασε με Βαλμπουενά από τον Βόλο και κλείδωσε πρωτιά ο Ολυμπιακός

Απέδρασε με Βαλμπουενά από τον Βόλο και κλείδωσε πρωτιά ο Ολυμπιακός

Βαλμπουενά, ο λυτρωτής ξανά για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν το μπλόκο στο Πανθεσσαλικό με τον Γάλλο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 81’, τιμωρώντας ξανά τον Βόλο στο τέλος, όπως στον πρώτο γύρο.

Oι Πειραιώτες όχι μόνο διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ, αλλά κλείδωσαν την πρωτιά ενόψει playoffs και πάνε με καλή ψυχολογία στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Αταλάντα. Δοκάρι στο 27’ είχε η ομάδα του Μαρτίνς, δεν δόθηκε πέναλτι του Σισέ στον Νίνη στο 31’.

Το ματς

Οι οιωνοί έδειχναν ότι θα έπρεπε να περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Λόγω και της φιλοσοφίας του Βόλου, ο οποίος δεν συνηθίζει να κλείνεται. Τα πρώτα δέκα λεπτά πέρασαν ουσιαστικά έτσι. Με τους γηπεδούχους να περιμένουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε την πρώτη του τελική στο 10’ με το σουτ του Καρβάλιο από το ημικύκλιο να περνάει εκτός. Μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι οι γηπεδούχοι, με τις στατικές φάσεις να μην φέρνουν κάτι, αλλά με την μπάλα κάτω δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Έχοντας δύο μεγάλες φάσεις σε ένα τετράλεπτο. Στο 21’ ο Ρεγκατέν κέρδισε τη «μάχη» με τον Μπα και γύρισε για τον Φαν Βέερτ, ο οποίος έκανε «τσαφ» μπροστά από τον Βατσλίκ, ενώ στο 24’ σε παρόμοια φάση με τον Φερνάντεθ σε ρόλο δημιουργού, ο Τσέχος τερματοφύλακας διάβασε τη φάση και έδιωξε με τα πόδια προ του Ολλανδού φορ. Σε εκείνο το διάστημα, η ομάδα του Μαρτίνς ήταν αρκετά υποτονική, είχε δώσει θάρρος στους γηπεδούχους, αλλά φαίνεται ότι οι δύο φάσεις την αφύπνισαν κάπως.

Λίγο έλειψε να βρει το γκολ στο 27’. Όταν και είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί να κλέβει την μπάλα, τον Αγκιμπού να την κουβαλάει αρκετά μέτρα και με πλασέ από το ημικύκλιο να τη στέλνει στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας αστόχησε σε κενή εστία. Ευκαιρία με καλές προϋποθέσεις είχε και πέντε λεπτά μετά ο Ολυμπιακός, με τον Λαλά να σεντράρει ωραία, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπουχαλάκη ήταν πάνω στον Κλέιμαν. Στο 31’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για μαρκάρισμα του Σισέ στον Νίνη, καθώς τον έχει βρει με το γόνατο στην πτέρνα ο Σισέ. Μέχρι την ανάπαυλα οι υπόλοιπες προσπάθειες των δύο ομάδων ήταν ημιτελείς.

Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δίχως κάποια καλή φάση κύλησε το πρώτο τέταρτο. Με τον Ελ Αραμπί να κάνει σουτ πάνω στον Κλέιμαν (58’) και τον Ρομέρο άστοχη κεφαλιά στο 60’. Στη συνέχεια έβαλε φρέσκα πόδια στο παιχνίδι ο Μαρτίνς, θέλοντας επίσης να τονώσει τους Πειραιώτες στο δημιουργικό κομμάτι, με την είσοδο Βαλμπουενά και Εμβιλά αντί Καρβάλιο και Μπουχαλάκη. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να πατήσει περιοχή, επιδιώκοντας να απειλήσει με μακρινά σουτ του Μαντί, αφού δεν έβρισκε διαδρόμους.

Με την είσοδο (77’) του Τικίνιο (αντί του Αγκιμπού) και τη μετατροπή του συστήματος σε 4-4-2, έγιναν πολύ πιο επικίνδυνοι. Ούτως ή άλλως σταδιακά άρχισαν να πιέζουν στο δεύτερο μισό του β’ μέρους και ο Βόλος όλο και υποχωρούσε. Ο Βαλμπουενά… προειδοποίησε στο 72’ με γλυκό πλασέ και στη συνέχεια ο Μπράτσος θέλησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν βάζοντας στόπερ (Σιέλη) αντί εξτρέμ (Ρεγκατέν), ξέροντας ότι οι φιλοξενούμενοι θα γεμίσουν την περιοχή τους. Στο 81’ ο Ολυμπιακός έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Έπειτα από μακρινή μπαλιά, ο Τικίνιο νίκησε τη μονομαχία με τον Σιέλη, έστρωσε στον Βαλμπουενά που συνεργάστηκε ωραία με τον Ελ Αραμπί και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κλέιμαν.

Ο Βόλος αναγκαστικά έπρεπε να βγει μπροστά και λίγο έλειψε να βρει το 1-1 με άστοχη κεφαλιά του Φαν Βέερτ από τη μικρή περιοχή. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων για κάτι καλό. Στην τελική ευθεία, ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες σε σουτ του Τικίνιο και πλασέ του Εμβιλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ