aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπέδρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Αστέρας Τρίπολης και βύθισε τον Πανιώνιο

Απέδρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Αστέρας Τρίπολης και βύθισε τον Πανιώνιο

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος απέδρασε με τους 3 βαθμούς από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 1-0 του Πανιωνίου.

Επιστροφή στις νίκες μετά από 2 σερί ήττες για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στο 44’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκ Φερνάντεθ και το υπερασπίστηκαν με νύχια και με δόντια.

Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι δίχως νίκη (0-1-3) για τους Νεοσμυρνιώτες, που παραμένουν βυθισμένοι στον πάτο της βαθμολογίας και στο -2. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «κυανέρυθροι» λόγω αποβολής του Κόρμπου στο 90’.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ επιφυλακτικά το παιχνίδι και είχαν ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη του μηδέν παθητικού. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο, το τέμπο του αγώνα ήταν πολύ χαμηλό, με τον Αστέρα Τρίπολης να «πατάει» καλύτερα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς, με τον Χαουρέγκι να πλασάρει από κοντά, ωστόσο ο Κότνικ. Στην εν λόγω φάση πάντως τραυματίστηκε στο μάτι ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων», κάτι που απέφερε πεντάλεπτη διακοπή.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο ήρθε στο 29’, με τον Μασούρα να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 38’, οι Νεοσμυρνιώτες απείλησαν ξανά, με τον Ευαγγέλου να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο ο Παπαδόπουλος ήταν σε καίρια θέση και μπλόκαρε.

Από ‘κει και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε να προηγηθεί, με τον Μαρκ Φερνάντεθ να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαλέρμπ για το 0-1 (44’). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον Πανιώνιο να κυριαρχεί απόλυτα, όμως να μην έχει το απαιτούμενο καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Η πρώτη καλή στιγμή μετά την ανάπαυλα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 57’, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή.

Δώδεκα λεπτά, οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ξανά, με τον Αραμπούλι να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να πλασάρει με το αριστερό, ωστόσο ο Παπαδόπουλος ήταν πάλι σε καίρια θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

Από την άλλη, οι Αρκάδες είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις. Στο 79’ ήρθε η σημαντικότερη στιγμή για τον Πανιώνιο, με τους Αραμπούλι και Τσιλούλη να σουτάρουν μέσα από την περιοχή σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο αντίπαλος γκολκίπερ είπε «όχι».

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ρυθμό, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Κόρμπος αποβλήθηκε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Αστέρας Τρίπολης διατήρησε το προβάδισμά του και έφτασε στην πολύτιμη νίκη (0-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ