aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑντέδρασε με ανατροπή και ήρωα Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ

Αντέδρασε με ανατροπή και ήρωα Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και εντός των συνόρων για ΠΑΟΚ με ανατροπή (2-1) επί της Λαμίας. Ακόμα ένα νικητήριο γκολ από τον Κούρτιτς, ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ των φιλοξενούμενων στο 93′.

Το ματς:

Η Λαμία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη καλή της στιγμή στο ματς, στο 7′: Ύστερα από ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, ο Νούνιες βρήκε τον Αραμπούλι, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα απέναντι από τον Πασχαλάκη. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Μπεχαράνο στην αρχή της φάσης, με το ριπλέι -μάλλον- να τους δικαιώνει.

Ακόμα ένα εντός έδρας φετινό ματς, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ (έχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από το 2-0 επί της ΑΕΚ). Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 14′, όταν ύστερα από ωραία σέντρα του Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς έπιασε την κεφαλιά από διαγώνια θέση, με τον Γκαραβέλη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Για να έρθει η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ στο 18′. Ο Αουγκούστο προσπάθησε να απελευθερωθεί με ωραίο έλεγχο της μπάλας, μπήκε στη φάση ο Λύρατζης, ο οποίος εν συνεχεία πλάσαρε από κοντινή απόσταση.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας (70%-30%), ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Φθιώτιδας. Την ίδια στιγμή, που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά (οκτώ) κόρνερ που κέρδιζαν. Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη στιγμή τους μέχρι και την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήταν το δοκάρι που είχαν στο 31′, ύστερα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ.

Με μακρινά σουτ απειλούσαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες. Πρώτη σημαντική στιγμή εκείνη του 58′, όταν ο Αουγκούστο έπιασε την κεφαλιά μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει.

Η είσοδος του Μπίσεσβαρ (αντί του Μουργκ) στο 63′ έδωσε άμεσα επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο Ολλανδός χαφ ήταν μέσα στη φάση του 2-1 στο 64′, όταν έστρωσε στον Κούρτιτς. Το σουτ του Σλοβένου άσου κόντραρε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο το πλασέ που έπιασε σε δεύτερο, κατέληξε στα δίχτυα.

Το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αουγκούστο στο 71′ πέρασε άουτ, με τη Λαμία να προσπαθεί να απαντήσει στο 73′, βλέποντας όμως τον Μιχαηλίδη να βάζει καίριο «στοπ» στο τελείωμα του Ταϊρόν.

Για να φτάσουμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσούκαλος έκανε το 2-2 με κεφαλιά, με την… καρδιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να επιστρέφει στη θέση της, αφού σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ (στο ξεκίνημα της φάσης, στον Μπεχαράνο), κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82′ Σβαμπ) – Μουργκ (63′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς – Άκπομ (82′ Εσίτι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης – Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς – Μπεχαράνο (86′ Τσούκαλος), Γκέντζογλου (70′ Τζανδάρης) – Ελευθεριάδης (79′ Μανουσάκης), Νούνιες (70′ Ταϊρόν), Ρόμανιτς – Αραμπούλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ