aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑνατρεπτικός ΟΦΗ, έφυγε με την πρώτη του νίκη από το Αγρίνιο!

Ανατρεπτικός ΟΦΗ, έφυγε με την πρώτη του νίκη από το Αγρίνιο!

Ημέρα των… πρώτων νικών για τον ΟΦΗ! Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 -με ανατροπή- στην έδρα του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League 1. Έτσι, σημείωσαν το πρώτο τους «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, αλλά και το πρώτο τους «διπλό» στο Αγρίνιο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7′, με τον Καρέλη να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τον Παναιτωλικό, βρίσκοντας δίχτυα μετά από 33 μήνες! Ο Μαλής στο 17′ έφερε τον αγώνα στα ίσα με αυτογκόλ, για να έρθει ο Νέιρα στο 61′ να ολοκληρώσει την ανατροπή με εκτέλεση πέναλτι (χέρι του Καρέλη, δόθηκε μέσω του VAR). Ανέβηκε 7ος ο ΟΦΗ με επτά πόντους, με τους Αγρινιώτες να μένουν στους πέντε, όντας μία θέση κάτω.

Το ματς:

Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απειλώντας κυρίως από τα άκρα (και με κόρνερ).

Ωστόσο, εκείνοι που βρήκαν δίχτυα -στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι- ήταν οι γηπεδούχοι, μόλις στο 7′. Ο Λούι έβγαλε έξοχη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Καρέλη στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Έλληνα φορ να σκοράρει με… σεντερφορίσια κεφαλιά.

Η απάντηση από τον ΟΦΗ άμεση, έστω και με τη βοήθεια του Μαλή: Ο Λάμπρου με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας το παράλληλο γύρισμα, με τον κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να διώξει.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό. Μπορεί αυτό να μην μεταφραζόταν στις τελικές -οι οποίες ήταν υπέρ της ομάδας του Αγρινίου-, όμως η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο ρυθμός έπεσε όσο το πρώτο ημίχρονο πλησίαζε προς την ολοκλήρωσή του, η λήξη του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1 και με αρκετά… νεύρα.

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έκανε πιο δυναμικό μπάσιμο και στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, αυτή τη φορά το εξαργύρωσε με γκολ στο 61′. Ο Φαν Ντάινεν έκανε το δυνατό σουτ που πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Όμως, το VAR ενημέρωσε τον κ. Γκρατσάνη ότι ο Καρέλης έχει παρέμβει με το απλωμένο χέρι του (έστω και ανεπαίσθητα, χωρίς βέβαια αυτό να έχει σημασία) στο σουτ του άσου των Κρητικών, με τον Έλληνα ρέφερι να δείχνει την παράβαση. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Νέιρα, ο οποίος έκανε το 1-2.

Στη συνέχεια, με την είσοδο των Γιαννούλη και Ντουρμισάι, ο ΟΦΗ έπαιξε με τριάδα στα στόπερ. Η λογική έλεγε ότι ο Παναιτωλικός θα είναι εκείνος που θα πιέσει για το γκολ. Παρόλα αυτά, αυτό το έπραξαν περισσότερο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 79′ με τον Ντουρμισάι. Εντέλει, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τους Κρητικούς να φτάνουν στο σημαντικό αυτό «τρίποντο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Λούι (79′ Κορνέλιους), Μαλής, Βργκοτς, Αντούνες (79′ Αποστολάκης) – Τσιγγάρας (63′ Φλόρες), Βαρόνε – Μόρσεϊ (63′ Ζέστεντ), Καρέλης (79′ Χρ. Μπελεβώνης), Ντουάρτε – Βέργος.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (74′ Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Γκαγέγκος – Τοράλ (57′ Καστάινιος), Νέιρα, Λάμπρου (70′ Ντουρμισάι) – Φαν Ντάινεν (70′ Γιαννούλης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ