aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αεράτος στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ

Συνεχίζει το σερί του ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του βορρά» εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του ΟΦΗ αλλά και τα πολλά κενά στην άμυνά του, περνώντας από την Κρήτη με σκορ 3-1 για να φτάσει τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, οι Κρητικοί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη Super League μετά από τις 4 ισοπαλίες στα πρώτα 4 παιχνίδια, αλλά είδαν τον Ναμπί να επιστρέφει μετά από καιρό και να σκοράρει.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ με το καλησπέρα μπήκε με φόρα και άρχισε να πιέζει, με τον Σβιντέρσκι να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών του, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πολωνός σούταρε με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία του Επασί. Δυο λεπτά αργότερα απείλησε πάλι, αλλά ο κίπερ του ΟΦΗ του είπε «όχι». Στο 12 οι Κρητικοί απείλησαν όταν ο Ντουρμισάι βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, έκανε τη λόμπα, αλλά ο Βιεϊρίνια έδιωξε πριν περάσει η γραμμή. Στο 14’ ο Σβιντέρσκι απείλησε τον Επασί, ωστόσο ένα λεπτό άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με πολύ ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Μετά το γκολ ο ΟΦΗ πήρα τα ηνία, ανέβηκε στο γήπεδο και πίεζε, προσπαθώντας να βρει την ισοφάριση, δημιουργώντας αρκετές φάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να βγαίνει στην αντεπίθεση, όταν ο Φαν Ντάινεν μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε, ωστόσο ο βοηθός στην συνέχεια σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ. Στο 57′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον Κούρτιτς ένα λεπτό αργότερα να εκτελεί υπέροχα για το 2-0.

Ο Ουές στην συνέχεια πίεζε αρκετά την εστία του Πασχαλάκη, με διαδοχικές τελικές, αλλά ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου δεν του άφηνε περιθώρια, διώχνοντας εντυπωσιακά κάθε φορά. Στο 66′ ο Γρίβας, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, σούταρε εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 71′ ο Αουγκούστο με ένα πολύ όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψετο 3-0, με τους γηπεδούχους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώνουν σε 3-1 με τον Ναμπί ο οποίος έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

MVP: Ο Αουγκούστο έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι, παίζοντας και πάλι σε ρόλο δεκαριού. Δημιουργούσε, μάρκαρε, σκόραρε, έκανε τα… πάντα για τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης (66′ Γρίβας), Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα (83′ Γιαννούλης), Ουές (83′ Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν (78′ Ναμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77′ Σίντγκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (72′ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77′ Μίτριτσα), Σbιντέρσκι (72′ Άκπομ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ