aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΛ-Άρης: Οι Κύπριοι, οι Ελλαδίτες κι ο ένας Πορτογάλος

ΑΕΛ-Άρης: Οι Κύπριοι, οι Ελλαδίτες κι ο ένας Πορτογάλος

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Έναν πρώην ποδοσφαιριστή της θα βρει μπροστά της η ΑΕΛ στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τον Ούγκο Σόουζα, τον Πορτογάλο πολυθεσίτη αμυντικό και μεσοαμυντικό, ο οποίος ήταν στην ΑΕΛ για έξι μήνες στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011-12, κατά την οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα της Λεμεσού.

Ελάχιστα λεπτά είχε χρόνο συμμετοχής ωστόσο φορώντας τα γαλαζοκίτρινα, καθώς ήταν μόνο 19 χρόνων τότε και ήλθε ως μία επιπλέον επιλογή στο ρόστερ… Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΑΕ Πάφος, στη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στη βελγική Βάασλαντ-Μπέβερεν και από το Καλοκαίρι του 2017 στον Άρη Θεσσαλονίκης, τον οποίο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΛ στις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Σε όλες τις ομάδες μετά από την ΑΕΛ, ο Πορτογάλος είχε επιτυχημένη παρουσία. Ειδικά στον Άρη ο Πορτογάλος χαίρει μεγάλης εκτίμησης και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες προς τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, στο παρελθόν, οι Χρίστος Μαραγκός (6 μήνες), Μάριος Αγαθοκλέους και Μάριος Χριστοδούλου, είναι οι Κύπριοι παίκτες που έπαιξαν στην ΑΕΛ και στον Άρη, ενώ και κάποιοι Ελλαδίτες, τρεις συνολικά κι αυτοί, φόρεσαν τη φανέλα και των δύο συλλόγων. Οι Βασίλης Δημητριάδης, Χρίστος Λαμπάκης και Βασίλης Καραγκούνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ