aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ντέρμπι αποδείξεων στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι αποδείξεων στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι των πρωτοπόρων δεσπόζει στο ΟΑΚΑ! Για την 10η αγωνιστική της Super League η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στην κορυφή και στο +3 από τους «κιτρινόμαυρους».

Πρόκειται για το πρώτο κρας τεστ των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να έχουν μία ήττα (από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν αήττητοι ως τώρα.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη εδώ και έξι διαδοχικά παιχνίδια (μετά την ήττα στην Τούμπα), έχοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Αυτή η ισοπαλία ήρθε στο πιο πρόσφατο ματς, αφού η Ένωση «γκέλαρε» στη Ριζούπολη μένοντας στο 2-2 κόντρα στον Απόλλωνα και εμφανίζοντας εκ νέου αμυντικά προβλήματα.

Εντός έδρας πάντως η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει 4/4, έχοντας νικήσει κατά σειρά τους Ιωνικό, Λαμία, Ατρόμητο και Άρη, στα οποία έχει δεχτεί συνολικά ένα τέρμα. Οι «κιτρινόμαυροι» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (παρέα με τον ΠΑΟΚ) με 20 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν δεχτεί και δέκα.

Δηλαδή κατά μέσο όρο δέχονται ένα τέρμα ανά αγώνα. Οι Τσούμπερ (5) και Αραούχο (4) είναι οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ στη Super League, ενώ δύο τέρματα έχουν οι Μήτογλου, Ανσαριφάρντ, Λιβάι Γκαρσία και από ένα οι Λε Ταλέκ, Μήτογλου, Χατζισαφί, Άμραμπατ και Μάνταλος.

Όσον αφορά τα πλάνα του Γιαννίκη, πιθανότατα θα κατεβάσει την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τους: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο. Εκτός είναι οι Τζαβέλλας, Τάνκοβιτς με προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του δεν έχει ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και με ρεκόρ 7-2-0 προπορεύεται στη βαθμολογία. Οι δύο απώλειες βαθμών των «ερυθρόλευκων» έχουν έρθει εντός έδρας με δύο λευκές ισοπαλίες (0-0) απέναντι σε Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, ενώ εκτός έδρας έχει 4/4 απέναντι σε Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, έχοντας δεχτεί γκολ στα τρία από αυτά και έχει βάλει τουλάχιστον δύο γκολ στο καθένα.

Τέταρτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 15 γκολ για τους Πειραιώτες, που έχουν την καλύτερη άμυνα με 5 γκολ παθητικό! Ο Τικίνιο με 4 γκολ και ο Μασούρας με 3 είναι οι πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί να έχουν από 2, ενώ ένα έχουν πετύχει οι Μπουχαλάκης, Σισέ, Βρουσάι.

Όσον αφορά τα πλάνα του Μαρτίνς, πιθανότατα θα κατεβάσει την Ολυμπιακό επίσης με 4-2-3-1 και τους: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά – Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας – Ελ ΑΡαμπί. Εκτός είναι οι Κούντε, Καρμπόβνικ και Παπαδόπουλος με προβλήματα τραυματισμών, ενώ στην αποστολή βρίσκονται και οι Κρίστινσον, Καραργύρης, Κρίστινσον, Καραργύρης, Ο. Μπα, Μάρκοβιτς, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λόπες, Βαλμπουενά, Τικίνιο.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να έχει 40 χιλιάδες κόσμου, όσους δηλαδή επιτρέπονται βάσει του πρωτοκόλλου του κορωνοϊού, και να δημιουργηθεί «καυτή» ατμόσφαιρα.

Διαιτητής είναι ο Βερίσιμο από την Πορτογαλία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζεσούς, Μότα, ενώ τέταρτος είναι ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Στο VAR οι Μάρτινς (Πορτογαλία), Κωσταράς (Αιτ/νιας) και παρατηρητής ο Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ